4th January 2014, 23:51
1 out of 1 members found this post helpful.
In primul rand tarfiul este diferit pentru RCA iefin si pentru motosapa electrica, pentru simplu fapt ca implica alte costuri. Costul ti se va stabili dupa o analiza a nisei, a concurentei. Daca vezi tarif fix $50 indiferent de keyword fugi. 
In al doilea rand nu poti face seo pe 4k keywords. Dar poti face pe ce te intereseaza, ori generic (papetarie, birotica), pe front, ori pe categorii (instrumente arhivat, accesorii de birou, instrumente de scris), ori pe o gama de produse (pixuri parker, perforatoare haban-amcemarca, hartie copiator canon).
Nici nu poti nici nu se justifica sa faci pentru fiecare produs in parte.
Retired
5th January 2014, 00:28
1 out of 1 members found this post helpful.
Daca sunt 50euro indiferent de cuvant sau volum atunci iti iau banii si atat = teapa. Uita de povestea asta.
Daca sunt 50euro/cuvant, dar la volumul tau (buget > 20.000), atunci suna mai normal, daca nisa e acceptabila. Nu sunt sigur, nu stiu cuvintele, dar un buget de 20k pt un shop, este un buget ok, pentru "papetarie online" cel putin pentru primul an.
Esti sigur ca poti duce un asemena magazin pentru 2-3 ani? SEO cere timp si rabdare, iar rezultatele vin mai greu.
Ai 15+ (sa zicem 20) categorii si 4k produse. Nu ai un magazin mare, dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de buget.
Cat costa? Cere oferte.
Pentru ce? Pentru ce vrei. Poti cere pentru tot (dar asteaptate la cifre mult peste ce crezi tu) sau pe ceea ce-ti aduce profit cat mai repede.
De ce? Pentru ca investitia in seo cere timp, mai ales in cazul unui magazin cu 20 categorii si 4k produse. Asa ca ai nevoie de finantare intre timp.
Eu as alege 1-200 produse maxim si toate categoriile. Pentru categoriile profitabile as incepe si o campanie adwords, pentru un cash flow lunar.
Iti recomand consultanta initiala si lunara. Initiala pentru audit al site-ului si al ofertelor, alegerea agentiei, lunara ca sa stii exact ce platesti in fiecare luna si sa nu te arzi rau.
Iti pot face consultatie cu siguranta, seo nu cred, suntem printre cei mai scumpi.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.