Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
Utilizarea bannerelor nu este neaparat pentru a transmite link juice si a manipula pozitionarea in serp, ci pentru a genera trafic si ca sa cresti un brand.
Nu contest dar nici nu cred ca userii de aici vor banner-e doar pentru reclama. Cred ca se vrea de fapt manipulare. Ma insel eu cumva?

Cresterea unui brand inseamna sa te faci cunoscut si ca lumea sa asocieze numele tau cu produsele tale, indiferent de pozitia ta in serp, doar prin faptul ca te cunosc si au incredere in brandul pe care il reprezinti. Pentru cresterea unui brand sunt utilizate bannere, reclame tiparite sau chiar si pe tv etc.
Cred ca aici vorbim de afaceri care nu isi pun baza exclusiv in motoarele de cautare.

Faptul ca daca nu pui noffolow pe link si astfel transmite link juice (autoritate) catre siteul tau inca nu inseamna ca se schimba direct pozitionarea in serp, ci ti se creste autoritatea si daca ai o pagina foarte bine optimizata on page acesta primind un plus de autoritate este posibil sa te ajute sa te rankezi. Nu este o interventie directa in pozitionarea serp cum erau linkurile pe cuvinte cheie ci mai mult un rezultat auxiliar, o intarire a autoritatii a siteului promovat. Pana acum totul este logic si frumos. In ce masura ai sau nu voie sa utilizezi bannere pentru intarirea autoritatii siteului tau este discutabil si nu ma pot afirma asupra acestui lucru.
Inteleg ce spui dar unii au mare succes cu banner-e in care folosesc keyword si dofollow (+alt ori title tot cu keyword). So... Tu ce ai face in cazul meu, ce ai crede?