Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
Nu sunt un expert SEO, asa ca nu pot spune ca eu detin singurul adevar dar cred ca motoarele de cautare pot face diferenta dintre linkurile facute manual pe bloguri de calitate si cele generate automat cu nu stiu ce script
cum crezi tu ca poate face el diferenta? tot ce vede google e link-ul si comentariul, care poate fi postat fie manual, fie cu un tool. Daca-ti arat un blog cu niste comentarii, imi poti spune daca-s puse manual sau cu tool? Si daca da, be ce te bazezi? Tool-urile automate, folosite cu cap, pot avea rezultate f bune. La urma urmei, tool-ul e facut sa automatizeze un proces. De exemplu, cu ce difera ca si calitate a rezultatului final daca toci carnea la o masina, manual, sau la una electrica? Rezultatul final e acelasi, doar ca termini mai repede. Asa si cu tool-urile. Daca pui 5 comentarii manual intr-o ora sau pui un tool sa le puna (tot DOAR 5), cu ce difera?

Pb cu tool-urile e ca lumea abuzeaza de ele. Am facut si eu prostia asta candva, mai ales cu tool-uri de inscris in directoare cand ma lasam dus de val si inscriam in sute de directoare intr-o zi, in directoare autoapprove, etc.

Daca pui un tool sa-ti posteze pt un site 100 de comentarii intr-o zi, normal c-o sa fii penalizat, dar o sa fii penalizat si daca le pui pe toate 100 manual intr-o zi. Deci ideea la tool-uri e sa le folosesti cu cap, sa le setezi (schhedule) sa puna link-urile pe o perioada mai lunga.