Te contrazic total. Acest lucru este absolut normal atunci cand un site este popular. Lumea vrea sa vada valoarea siteului, vrea sa-i vada pagerank-ul, etc. Daca tu o sa ai un site doar cu linkuri "de calitate" din bloguri cu PA mare, sau siteuri bine pozitionate in SERP, nu inseamna ca ai facut seo natural.
Natural, pentru mine cel putin, inseamna o distributie a unui site, in foarte multe elemente componente ale online-ului, si nu doar linkuri in articole. E evident ca avem viziuni diferite asupra modului de promovare in SERP.

Răspunde cu citat
dar cred ca motoarele de cautare pot face diferenta dintre linkurile facute manual pe bloguri de calitate si cele generate automat cu nu stiu ce script, astfel poti face si diferenta calitativa dintre aceste linkuri. Cum am zis, aceste linkuri pe unele siteuri pot fi utile, pe siteuri webstats, whois, sau alte siteuri de analize si rapoarte, nu am nimic cu ele dar nu cred ca influenteaza siteul foarte mult mai ales pentru ca se face foarte mult spam cu ele. Daca tu vinzi astfel de servicii de generare linkuri este problema ta si a celui care le cumpara, mi se pare normal ca sa incerci sa-ti protejezi afacerea.