Am senzatia ca nu ati ajuns la un consens aici:
"Cand spui "amplasare in pagina" te referi la unde apare link-ul atunci cand te uiti la el? Sau la ce?
Ce legatura are cat de repede se descurca utilizatorul pe site cu felul cum citeste un motor de cautare link-urile si cu forma acestora? "
1. Google "citeste" de sus in jos. Asta implica faptul ca linkurile sunt vazute intr-o anumita ordine si este f probabil sa fie tratate diferentiat. ( vezi discutiile/diferentele dintre linkurile din header si cele din footer, nu am timp acum sa iti ofer si surse de documentare - sunt lucruri destul de comune totusi ).
2. Cat de repede se descurca utilizatorul pe site poate avea legatura cu numarul de clickuri necesare pt a ajunge la pagina de interes... conteaza enorm si pentru utilizator si pentru motoarele de cautare!!! ( paginile sunt tratate diferit si in functie de arhitectura siteului - linking intern ).
Sfatul meu este sa studiezi serios astfel de aspecte. Altfel risti sa fi nevoit sa refaci, si iar sa refaci... si ajungi sa muncesti mult mai mult decat trebuie... a vorbit Andrei Stan Patitu!
PS: ai locul 125 pe expresia "carti de poker"??? Este o pozitie
exagerat de buna avand in vedere ca iti "canibalizezi" expresia repetand-o fix in titlurile paginilor ( alt loc mai bun nici ca gaseai )!!! Poate vrei sa "brenduiesti"... expresia "carti de poker" nu suna a brand.
Studiaza aici keyword cannibalization
Keyword Cannibalization: Dezavantaje SEO si verifica SERPul doar dupa ce corectezi! Altfel iti pierzi vremea...