24th January 2019, 14:49
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
Cristi Adam
Daca ai doua site-uri de micronisa, acealeasi cuvinte cheie si acelasi nr de articole( de calitate), atunci site-ul cu mai multe backlinkuri iese in fata.
Nu e o regula general valabila. Testeaza si vei vedea. SEO a devenit ceva la ghici, ori iese, ori nu iese. Am un proiect in care am investit foarte mult in backlinkuri scumpe, de calitate, totul facut manual, notat. Densitati ok, surse diverse, etc. si nu vrea sa rankeze in ruptul capului. Alte proiecte facute pe acelasi model merg foarte bine desi au mai putine backlinkuri. Nici un proiect nu se compara cu altul si nu e obligatoriu sa rankeze toate. Poti sa le descanti, ca degeaba.

Postat în original de
Cristi Adam
Dar daca ai 2 site-uri pe o nisa generala sa zicem "weight loss" si vrei sa acaparezi cat mai mult din toata piata weight loss atunci va iesi in fata site-ul cu mai multe articole(300articole), are autoritate deoarece acopera mai mult din subiect decat celalalt site cu 30 de articole chiar daca site-ul asta mai mic are tone de backlinkuri iar celalalt nu are.
Nici asta nu e general valabil. Experienta de pana acum mi-a aratat faptul ca un site cu cat are mai multe articole, cu atat rankeaza mai prost daca nu suplimentezi si cu backlinkuri in egala masura. Practic, se dilueaza puterea, se imparte la nr de articole si e tot mai greu sa atingi pozitii bune. Analizeaza spre exemplu 10beasts.com si backlinko.com, siteuri care rankeaza in top cu orice articol. Au putine pagini indexate (43 respectiv 153) si o gramada de backlinks. Cu cat ai mai multe articole, cu atata ai nevoie de mai multe backlinks ca sa ramai pe pozitii, insa un site cu nr mare de backlinks artificiale (cumparate) este un site fragil, care poate pica oricand la update-uri. Prefer oricand un site care rankeaza pe 2-3 cuvinte cheie in top si are maxim 30 de rooturi, decat unul care rankeaza pe 100 de cuvinte cheie pe pozitii in josul paginii si are sute de rooturi.
Referitor la "diluarea puterii" iti dau un exemplu: acum 2 ani si jumatate aveam un site ce a mers foarte bine, producea sa zicem 4000 usd lunar avand doar 20 de articole (produse) si toate aveau pozitie in top 3 pe kw principale. Am zis sa mai adaug continut si am ajuns la cateva sute de produse. A inceput sa rankeze tot mai prost desi am adus si backlinkuri noi. Practic, daca siteul avea 100 de root-uri cand aveam 20 de articole, trebuia sa aduc linkuri masiv odata ce am mai adaugat sute de articole, lucru pe care nu l-am facut. Am mai adus doar cateva zeci. Puterea deci, s-a impartit la toate cele cateva sute de produse si per total a rankat mult mai prost. Mai bine ai 20 de produse in top 3, decat 300-400 in pagina 2. Cel putin eu asta prefer.
Autoritatea asta de care zici tu, prin faptul ca ai mai mult content si ar trebui sa acoperi mai mult din subiect e cu doua taisuri. Acoperi mai mult, ajuti utilizatorii siteului, oferi informatii suplimentare si diversificare, dar rankezi mai prost si te vor gasi mai greu prin serps. Per final s-ar putea sa ai acelasi trafic si cu 20 de articole, si cu 300 si sa te intrebi de ce nu mai creste deloc siteul.
Oricum, tot ce vorbim noi aici sunt doar teorii. Fiecare prefera sa lucreze intr-un anumit fel, unora le plac siteurile tip revista cu sute de articole, comunitate, etc. iar altora le plac siteurile de micronisa. Fiecare face ce stie mai bine.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.