Revin si eu cu un feedback dupa ce am testat adnow.com aproximativ 2 saptamani.
Am pus widgeturile pe 2 site-uri (ambele de mare calitate, cateva mii de articole unice destul de bine scrise +700 cuvinte, proportie de advertoriale undeva la 2-3%..etc.).
La 10.000 de afisari/zi am reusit sa obtin aproximativ 5$/zi cu un CTR de aproximativ 2%.
E foarte important de urmarit cum evolueaza site-ul ca si pozitionare in Google in urma asocierii cu AdNow. Layout-ul pe care il folosim pe site-urile noastre permite afisarea a 3-4 bannere diferite fara sa fie deloc deranjante si aglomerate. Dupa ce am schimbat AdSense-ul cu bannere din 2performant si profitshare am observat o scadere a traficului obtinut din organic cu 10-15% (pentru 5 site-uri diferite, pe nise diferite). E posibil ca asocierea cu AdNow "sa coste" si mai mult, si chiar o sa monitorizez in perioada urmatoare.
O alternativa ar fi Taboola, doar ca accepta site-uri cu minim 500.000 de afisari/luna. E posibil sa accepte si o retea de site-uri daca depasesc 500k impreuna avand in vedere ca site-urile din tara noastra au continut in limba locala si practic sunt orientate catre o piata mai restransa.

Răspunde cu citat