20th March 2014, 15:21
1 out of 1 members found this post helpful.
Promovare pe facebook salon de infrumusetare
Buna ziua,
Vreau sa ma ajutati cu niste idei de promovare a unui salon de infrumusetare, pe facebook.
Ma gandesc la facebook ads, dar nu stiu exact care sunt cele mai bune solutii.
Sa folosesc "page likes" sa strang cat mai multe like uri targetate, iar apoi sa organizez concursuri in genul: like & share si poti castiga o manichiura gratis, vino cu 3 prietene si beneficiezi de o coafura gratis, la 5 coafari ai 1 gratis...
Sa folosesc "Page Post Engagement" si sa pun bannere cu: promotiile primaverii, reduceri mari, etc...
Alte sugestii?
Multumesc
21st March 2014, 14:56
Salut,
In primul rand invita toti prietenii de pe profilul personal sa dea like la pagina.
Daca ai un site pe care vine trafic decent poti sa adunci like-uri. De exemplu poti sa setezi o fereastra sa se deschida pentru vizitator cu mesajul "Like la pagina noastra de facebook si primesti un voucher de reducere". Dupa ce da like apare un mesaj in care ii ceri sa introduce emailul unde trimiti cuponul. Astfel impusti 2 iepuri dintr-un foc, sau cum era vorba aceea: adunarea de like-uri si o baza cu emailuri spre care poti trimite newslettere cu diferite oferte si idei de infrumusetare. Emailul este foarte targetat pentru ca sunt de acord sa primeasca mesaje de la tine.
Ideea cu concursurile este si aceea foarte buna.
Referitor la facebook ads... s-au facut ceva studii in strainatate si s-a dovedit ca nu sunt prea targetate, se afiseaza la foarte multe persoane care nu sunt din tarile dorite sau nu respecta diferite filtre. Voi revenii cu ceva daca s-a schimbat situatia.
Alta idee, dupa ce ai adunat cateva like-uri pe pagina, sa scrii diferite articole despre infrumusetare, sa postezi video-uri folositoare, la care persoanele sa dea Share. Astfel vor vedea si alte persoane serviciile pe care le oferi.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere
21st March 2014, 15:57
Fiind direct implicat in asa ceva, iti pot spune ca like-urile si share-urile nu aduc lume la salon, sau cel putin, nu lume care sa plateasca. Am 2 concursuri la activ cu ajutorul unui coleg de aici si nu pot sa spun ca au venit multi clienti. Mai mult, salonul a apelat la 1-2 bloggerite de fashion destul de cunoscute, carora le-a oferit cam tot ce au vrut ele si ghici ce? Rezultatele au fost aproape 0.
In schimb, stii ce a mers foarte bine? Sedintele foto profesionale realizate cu concepte atractive, iesite din peisagistica obisnuita a saloanelor atrag like-uri, share-uri naturale. In plus, in cazul saloanelor de frumusete, promovarea se face word-to-mouth si aici pot sa iti dau multe exemple concrete.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu
profil medical.
21st March 2014, 19:52
2 out of 2 members found this post helpful.
Salut, am cont din vara dar inca nu m-am incumetat sa postez pana acum. Cred ca iti pot da niste sfaturi destul de bune vis-a-vis de salonul tau de infrumusetare.
1. Renunta la ideea de concursuri, majoritatea care participa isi ocupa timpul cu vanatul de concursuri pe Facebook si in proportie de 95% nu vor reveni la salonul tau.
2.Targetare destul de precare (cel putin din experienta mea), degeaba ii filtrezi in functie de preferinte si like-uri din moment ce sunt conturi care au mii de like-uri la absolut orice ( am incercat o targetare corporate prin varsta si domeniul de interes dar din pacate m-am ales cu 300 de casnice care prefera ziarul financiar, HP Romania, Heineken etc...)
3.Daca as fi in locul tau as proceda in felul urmator: Cauta 3-4 asa zise vedete de carton de la televizor ( au foarte multe fete care le urmaresc si doresc sa ajunga ca ele
) ofera-le un tuns/vopsit/manichiura gratuita in schimb la 3-4 poze pe facebook. Efectul de turma se va instaura iar fetele mai putin fericite care vor sa ajunga ca "celebrity whore-ul" pe care il urmaresc pe retelele sociale vor veni la tine la salon sau cel putin vei dai mai mult randament asa in comparatie cu reclama platita. Daca mai punem la socoteala ca nu te costa prea mult schema asta Barter eu zic sa incerci si sa ne lasi un feedback.
Mult succes si sper ca am fost de ajutor !
Dan Platon
31st March 2014, 16:40
0 out of 3 members found this post helpful.
CalinB vindea candva like-uri de facebook .... si acum cere sfaturi ciudat... ce sa intamplat calinb nu mai vinzi like-uri?