Salut,
Am sa raspund la aceasta intrebare din perspectiva celui ce a lucrat in jur de 5 ani in Anglia si Germania la firma de marketing general, nu neaparat
SEO.
Acolo se folosea foarte mult acest tip de promovare si am sa va dau si niste cifre exacte. De exemplu, erau pizzerii care aveau o baza de date cam de 10.000 de oameni, ce au cumparat prin telefon de la ei in ultimii 5 ani sa zicem, ei ne contactau cu 2 saptamani inaintea unui meci al echipei nationale sau al unui meci important cu Chelsea , si ne comandau 10,.000 de sms-uri in ziua meciului. Noi trimiteam mesajele iar rata de conversie era cam de 0,5-1% daca sms-urile erau trimise la timpul potrivit. vizitatori pe site, in plus, cam 5 % din numarul total, adica din 10.000 cam 500 intrau si maxim 100 comandau .
Un alt exemplu in Germania, un magazin de haine ne-a comandat cu o zi inainte de Black Friday, 100.000 de sms-uri din baza noastra de date ce cuprindea in jur de 1 milion de numere, Rata de conversie 2 %, preturi foarte bune.
Un exemplu din auzite in State un mare restaurant a trimis 100.000 sms-uri inainte de Super Bowl, pentru comenzi acasa, rata de conversie 5 % este cea mai mare rata de care eu am auzit pana acum in sms-marketing.
In 2013 mi-am cumparat device-ul de trimis sms-uri pentru Romania , mi-am creat o baza de date pe orase si chiar zone de judet , baza cuprinde momentan in jur de 900.000 de numere. Cu acest device pot trimite cel putin 40.000 de sms-uri intr-o zi pot spune ca sunt undeva la jumatatea celor din Germania dar nu imi este rusine.
In concluzie, credeti-ma, faceti trafic prin sms-marketing dar un trafic de moment cu siguranta nu unu durabil, conversie buna spre foarte buna cu niste costuri destul de mici. Iar ca si publicitate de brand cred ca ajuta destul de mult , ganditi-va cat costa o reclama pe tv in ora de varf, si cati se uita 500.000?, 1 mil? poate sau poate nu , dar prin sms rata de deschidere e foarte mare.