Eu promovez destul de bine prin anunturi. Ce fac mai exact... Am o echipa de 9 oameni care lucreaza la domiciliu si posteaza anunturi. Ei sunt coordonati printr-o platforma creata de mine, unde vad ce trebuie sa posteze si unde. Am in baza de date multe site-uri de anunturi dar postez doar in 600.
Cum fac?
Formulez niste anunturi foarte complexe (2 zile pe anunt) astfel incat anuntul cand incepe sa fie postat sa fie inregistrat cu titlu, cuvinte cheie si text cat mai diferit si sa acopere cat mai mult din textul acceptat de fiecare site in parte. Textele acceptate la site-urile de anunturi din ro sunt intre 200 si 2000 de caractere.
Operatorii posteaza apoi in 600 de site-uri in ordine de pagerank descrescator. Urmeaza validarea etc.
Ce obtin?
Obtin trafic de pe site-urile de anunturi, clienti, si texte si linkuri pentru google. Traficul este obtinut rapid pentru ca multe site-uri de anunturi sunt bune si google le serveste in primele pagini.
De ce fac asta?
Stiti si voi ca la orice site nou de vanzari astepti un timp pana ajungi in primele pagini sa vinzi, in modul asta aduc clienti clientilor mei. Firmele indiferent cat de mici au cheltuieli, nu prea merge sa astepti fara rezultate o luna doua.
Mai mult, popularizez site-ul prin foto sau logo ceea ce conteza in multe situatii cand vizitatorii doar revad pe un site pe undeva imaginea.
Ma misc cu google mult mai repede datorita textelor si link-urilor.
De cand fac asta?
Am inceput acum 4 ani din dorinta de a avea o modalitate de a posta anunturi pentru clientii mei. Am lucrat singur 2 ani pe un mic sistem facut de mine care-mi tinea ordinea la ce am postat. Apoi cand aveam mai multi clienti nu am mai facut fata...am dezvoltat sistemul sa fie online si sa angajez colaboratori. Acum ma ocup doar de dezvoltarea anunturilor si de administrarea sistemului.
Nu prea sunt recomandate anunturile mai ales din partea celor care fac seo, insa eu cred ca nu din cauza anunturilor in sine sau a site-urilor de anunturi ci a dificultatii de a posta.
Cat de dificil a fost si este?
A fost foarte dificil pentru ca daca vrei sa-ti postezi anunturi trebuie sa-ti faci o lista de site-uri. Pe net sunt multe site-uri cu liste de domenii dar sunt cu multe adrese care nu sunt site-uri de anunturi, sau sunt suspendate, nefunctionale etc.
Si acum este foarte greu pentru ca poti sa stai si 10 minute pentru postarea unui anunt daca vrei sa fie cu text, titlu si cuvinte cheie diferite si sa mai tii si cont unde si ce ai postat sa nu te repeti, si sa acoperi cat mai mult din numarul de caractere acceptat de site. Deci munca asta este destul de grea si cere multa rabdare la postarea manuala.
Ce exista pe piata si ce sa alegi?
Alege-ma pe mine!!! Nu nu spun asta decat daca vrei sa faci cu adevarat o campanie serioasa cu anunturi pe termen de un an sau doi. O sa spun ce optiuni mai ai pe piata, e adevarat mai ieftine dar daca stai sa calculezi pe un an sau doi, mult mai scumpe si fara randament.
Firme care posteaza 130, 200, 300 de anunturi valabile 30 de zile. Doar atat este afacerea ta 30 de zile? Nici nu indexeaza google acele anunturi ca incep sa se sterga. Daca nu se sterge vizitatorul vede anuntul expirat si nu suna sau nu mai intra pe site, deci firma pierde. Chiar daca au link sunt toate la fel si te ajuta... mai mult nu. Ei dau anunturi pe 30 de zile si intr-un numar limitat de site-uri pentru ca acele site-uri au inregistrarea simpla si similara. Cine da in cele mai multe din ce am scris mai sus... e alta poveste... adica undeva presa din ro are un sistem comun de promovare si intelegeti cum e cu postarea manuala pe un sistem comun. Acum ce sa va mai spun la mine este destul de scump dar gestionez anunturile alea si la 5 zile sa le aibe omul acolo un an sau doi, ca asa sunt site-urile, au termen de valabilitate de la 5 zile la nelimitat si doar 15% la suta au termen maxim 1 an, deci este o munca continua.
Persoane fizice care posteaza anunturi. Sa nu-mi spuna cineva ca posteaza 100 de anunturi pe zi si mai face si altceva. Nu, o persoana care posteaza anunturi doar asta poate sa faca 8 ore si atat, deci atentie la cine va promite ca face asta si mai face si altceva. Munca asta chiar cere concentare si efort cand lucrezi si este foarte grea pentru ca site-urile sunt multe si 80% diferite. la fiecare in parte este nevoie de atentie si rabdare pentru ca datele de inregistrat de la site la site difera. De exemplu unele cer zona, altele cer si strada, altele strada si numarul in acelasi camp de inregistrat, altele numele si prenumele in acelasi camp sau in campuri diferite etc
La fel procedez si cu inscrierea in directoare, text, titlu, cuvinte cheie diferite si cat mai mult text din numarul de caractere ce se permite dar nu mai putin de 75%.
Asta este metoda de promovare ce-am poftit-o...si acum o am. Ce ziceti? Alta mai idioata nu gaseai? Ba da am mai gasit una e vorba de niste articole similare cu anunturile... dar despre asta cu alta ocazie.