Cred ca au un plus emd -urile dupa ultimele updateuri. Oarecum logic, fiind constransi sa diluam ancorele la ibl, este normal ca partea de content si domeniu sa fie factorul decisiv ( majoritar) in ranking.
Iti recomand sa folosesti liniute.
Sunt curios sa aud o motivatie de la cei ce recomanda folosirea -
Stiu ca e o observatie personala empirica, insa care ar fi motivul pentru google sa prefere domeniile cu cratima (tinand cont ca ei se refera tot timpul la ceea ce e mai usor pt utilizator, si in acest caz ar fi domeniul scris legat). Merci.
@Alex Dumitru
sunt sute de keyworduri pe nise financiare si legale ( en / com ) care nu au peste 1000 de cautari exacte pe luna, dar pentru care cpc-ul este > 50 USD
keywordurile au o concurenta foarte mare ( vb de concurenta pe ambele tipuri de promovare organica/sponsorizata ). in foarte multe cazuri primele pozitii sunt ocupate de emd-uri si nu cred sa fie o simpla coincidenta
Ultima modificare făcută de sergiuliano; 19th August 2012 la 07:47.
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Din pacate daca dam un seach pe google.ro te poti contrazice.care au fost top 1-2-3 cu exact mach nu prea mai sunt si sunt siteurile sus gen emag.ro (sta lumea pe el).Emag nu a fost aproape niciodata locul 1 la laptopuri.este un mic exemplu.normal cautand gasim si exact mach de acuma 4-5-6 ani normal sa fie locul 1-2-3.ce-l mai bine cand alegi un domeniul gandestele la utilizatori cum vor tine mine seminte-iaurt.bg.Daca vrei un viitor,sa faci un brand cat de cat ,nu poti face site-uri cu cratima si minusuri.eu nu prea cunosc oameni care vand online (au magazin) sa aibe site-uri exact mach.
Ultima modificare făcută de scoopo; 19th August 2012 la 08:06. Motiv: ca de obicei
@scoop - nu recomand sa faci un brand din EMD, dar ar fi pacat ca pentru keyword-urile targetate de tine, primele pozitii google sa fie ocupate de Squueze Page-uri pe EMD-uri ce redirectioneaza traficul spre brand-uri concurente
pentru aceleasi resurse alocate:
ranking ( non EMD + SEO + Branding ) < ranking ( EMD + SEO + Branding )
Va propun spre analiza urmatorul raport:
http://goo.gl/dAosO
pe US - bingo.com rankeaza pe prima pozitie indiferent de locatia utilizatorului
pe google.se - no1 = bingo.se
google.com.tr - no1 = bingo.com.tr
google.es - no1 = binge.es
in majoritatea celoralalte tari bingo.ccTLD este pozitionat in Google TOP5 si primele pozitii sunt ocupate de URL-uri ce contin "bingo"
@Alex Dumitru consider exemplul concludent - "bingo" are 450000 de exact search-uri lunare
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Haide sa incercam sa vb direct pe ro.Pe majoritatea asta intereseaza sa faca bani la ei in tara.Dar normal ca sunt si f. multe exceptii.ex.Hai sa o luam asa
Daca vrei sa oferi servicii,ex,cazare costinesti, clar lumea se va duce catre exact mach,Ofera servici nu au nimik de pierdut, decat de castigat daca ajunge top 5.
Daca vrei sa vinzi o carte,o idee,etc si aicea tot pe exact mach te duci sau pe numele tau personal (daca crezi ca merita)
Daca vinzi reclame pe site CLAR te bazezi pe Brand,trafic.facebook,twiter,etc sunt mai multe stiu multi despre ce vb
Daca vrei un magazin online.Nu Poti face mare lucru cu rosii-cartofi.ro chiar daca ajungi numaru 1 la ambele cuvinte,Multa lume va tine minte ex.Legume.ro este mult mai sanatos din pct de vedere comercial.Daca te bazezi strict pe trafic normal ca vei alege exact mach este mai usor de urcat nu cu mult dar are un avantaj de 20%.
Sunt mai multi factori conteaza,desgin,usurita,claritate,transparenta mai noi,si etc lista e lunga
Seopedia.ro nu cred ca se bazeaza pe *forum seo* ar fi dezastru daca s-ar baza pe asta.multi factori fac forumul sa functioneze si sa ajute multi si pe mine si pe alti.Scuze daca n-am scris gramatical dar am scris in fuga.
scoopo,
Omul se refera la cu totul altceva, ceva precis. Si anume daca EMD inca are influenta considerabila.
Si are.
Tu te referi la strategia de succes, care e o alta poveste. Asta se poate baza sau nu pe EMD, mai precis EMD este un caz particular intr-o infinitate de strategii de succes. Inclusiv bazate pe altceva decat seo pentru search. EMD nu garanteaza succes absolut, ci doar, repet, succes in cazuri particulare, si pentru o anumita competitie si un anumit nivel al afacerii. De la un punct incolo strategia ar putea sa devina irelevanta daca ne referim strict la EMD.
Contraexemplul emag nu il gasesc relevant deloc, Emag e un brand care ridica situl, si nu invers - nu seo l-a facut pe emag, dupa cum chiar tu spui ca n-a fost niciodata primul pe laptopuri. Nu asa au ajuns sus. Strategiile de succes in spatele marilor branduri pot fi greu de 'vazut', sau chiar de negasit daca te uiti doar la elementul online/seo.
Daca vrei o strategie care functioneaza bine pe EMD, este la moda crearea de microsituri pe domenii EMD, sub umbrela unei singure firme. Sunt nise care sunt dominate cu asa ceva, cu eforturi mici - mai ales la competitie medie. Inclusiv brandurile mari, folosesc asa ceva astazi, mai ales pentru a atrage trafic local. E o strategie 'must have' astazi.
Totusi - pentru un brand mare, seo poate insemna cel mult, sa zicem, 5% din detaliile care aduc succesul afacerii (sau chiar mai putin). Restul se bazeaza pe cu totul alte criterii, ca un exemplu, indicele de satisfactie a clientului, satisfactia angajatilor, capital disponibil, valoarea relatiilor de afaceri stabilite, faimosul awareness etc.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Uite si un exemplu EMD, www. pantofi-dama .ro:
- google search "pantofi dama": locul 2
- google search "pantofi de dama": locul 1
Daca te uti in OSE, o sa constati ca nu au link-uri inbound aproape deloc. Offsite seo = 0.
Multi vad ca nu au inteles exact care era intrebarea mea, nu ma intereseaza domeniul propriu zis, ci categoriile si subcategoriile. Sa dau un exemplu sa fie mai usor: daca ma intereseaza sa cresc pe "haine dama" si "haine dama online" , pot sa fac un custom URL sa arate pe o categorie principala - domeniu.ro/hainedama sau domeniu.ro/haine-dama, aici era dilema. Sau expresia de trei cuvinte - domeniu.ro/haine-dama-online sau domeniu.ro/hainedama-online sau domeniu.ro/hainedamaonline sau ...sau...![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)