Efectul reclamei in offline catre online este minor, si nu este rentabil, o exceptie sunt concursurile, si altele de genul asta.
Am facut un experiment l aun produs ce se promoveaza foarte intens la TV (pa cele mai mari posturi toata ziua), am optimizat o pagina despre produsul respectiv ce a a ajuns in pozitiile 2-3, efectul a fost 20-30 vizitatori unici pe acea cautare, partea interesanta ca acele cautari sau mentinut si dupa ce sa terminat promovarea la TV.
Un prieten de al meu ce are o firma de we design si care nu se pricepe la se, are un parteneriat cu un post de radio importanta, si in schimbul serviciilor ii promoveaza firma si site-ul prin spoturi radio, omul are intre 5-15 unici zilnic.
Tinand cont ca diferenta e audienta intre TV, radio si tricoul tau este uriasa, probabilitatea ca cei ce vad un spot TV sau aud unul radio sa fie lang aun computer si sa tina minte adresa este mai mare.
Si tu ai vazut multe tricouri cu diverse firme, unele si cu adrese web, de cate ori ai intrat pe site-urile respective? Ei niciodata.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama