Nu am reusit sa ma informez suficient de bine citind in alte locatii, si trebuie sa iau o decizie corecta pentru ca e ceva nou (pentru mine).
Intentionam sa implementam extinderea portofoliului, si fidelizarea clientilor prin email marketing. In varianta legala, respectiv double opt-in. Nu este problema cu clientii noi (sau vizitatorii) care se vor putea inscrie printr-un formular pe site (si reconfirmat prin email), deci double opt-in. As vrea insa sa atrag si din clientii existenti, sa se inscrie la newsletter si nu stiu cum sa fac asta in mod perfect legal si a evita orice probleme posibile.
Am urmatoarele cifre:
- Probabil vreo 3-4000 de clienti existenti, cu care exista deja comunicare prin email, sau prin fax. clienti care au cumparat deja de la noi.
- Probabil vreo 10.000 de prospectari (contacte venite pe email din partea potentialilor clienti). La majoritatea acestora s-a raspuns, dar sunt si cateva carora nu le-am raspuns, de obicei din criza de timp se mai sareau cateva, mai ales in trecut.
Cum sa procedez ca sa-i invit pe clientii existenti si prospectii, sa se inscrie la newsletter, fara sa genereze probleme? Sa-i invit printr-un simplu email (cred ca nu merge asa ceva) sa se inscrie la newsletter, sau ar trebui sa incerc altceva (telefon sau fax)?
Nota: Acest contact initial se va face o singura data, pe clientii/prospectii existenti; clientii noi vor avea de acum incolo vor avea posibilitatea sa se inscrie direct de pe site.
Pentru managementul newsletterului am ales getresponse.com . Mailurile vor contine datele noastre de contact, inclusiv domeniul nostru.
Astept pareri si orice feedback.

Răspunde cu citat