Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Implementare email marketing - cum sa adaug clientii existenti?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Implementare email marketing - cum sa adaug clientii existenti?

Nu am reusit sa ma informez suficient de bine citind in alte locatii, si trebuie sa iau o decizie corecta pentru ca e ceva nou (pentru mine).

Intentionam sa implementam extinderea portofoliului, si fidelizarea clientilor prin email marketing. In varianta legala, respectiv double opt-in. Nu este problema cu clientii noi (sau vizitatorii) care se vor putea inscrie printr-un formular pe site (si reconfirmat prin email), deci double opt-in. As vrea insa sa atrag si din clientii existenti, sa se inscrie la newsletter si nu stiu cum sa fac asta in mod perfect legal si a evita orice probleme posibile.

Am urmatoarele cifre:

- Probabil vreo 3-4000 de clienti existenti, cu care exista deja comunicare prin email, sau prin fax. clienti care au cumparat deja de la noi.
    - Probabil vreo 10.000 de prospectari (contacte venite pe email din partea potentialilor clienti). La majoritatea acestora s-a raspuns, dar sunt si cateva carora nu le-am raspuns, de obicei din criza de timp se mai sareau cateva, mai ales in trecut.

Cum sa procedez ca sa-i invit pe clientii existenti si prospectii, sa se inscrie la newsletter, fara sa genereze probleme? Sa-i invit printr-un simplu email (cred ca nu merge asa ceva) sa se inscrie la newsletter, sau ar trebui sa incerc altceva (telefon sau fax)?

Nota: Acest contact initial se va face o singura data, pe clientii/prospectii existenti; clientii noi vor avea de acum incolo vor avea posibilitatea sa se inscrie direct de pe site.

Pentru managementul newsletterului am ales getresponse.com . Mailurile vor contine datele noastre de contact, inclusiv domeniul nostru.

Astept pareri si orice feedback.

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

Implicit

Emm, in getResponse exista optiunea de a face import - asa poti adauga la lista clientii deja existenti. Ei nu sunt adaugati direct, ci li se trimite automat un mesaj prin care li se cere sa confirme abonarea. Astfel nu vei avea probleme, cine doreste sa se inscrie confirma, cine nu nu.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de tanshi Vezi Post
    Emm, in getResponse exista optiunea de a face import - asa poti adauga la lista clientii deja existenti. Ei nu sunt adaugati direct, ci li se trimite automat un mesaj prin care li se cere sa confirme abonarea. Astfel nu vei avea probleme, cine doreste sa se inscrie confirma, cine nu nu.
    Multumesc de sfat. Stiam ca exista optiunea de import. Dar am doua nelamuriri in ce priveste varianta asta:

1. Nu stiu daca se respecta conditia legala de double opt-in. Este adevarat ca ei accepta (sau nu) inscrierea la newsletter, DAR propunerea le este facuta de noi, nu ceruta de ei, daca ii adaugam pur si simplu.

Seamana mai mult cu modelul single opt-in... Este greu insa de judecat aici pt ca acestia sunt deja clienti.

2. In cazul ca punctul 1 de mai sus este ok si respecta regulile, se aplica si la prospectori (cei care au facut cereri de oferta) sau doar la clientii care au si cumparat?

Poate ca se pare ca la prima vedere imi fac prea multe probleme, insa nu ma joc cu trimisul de email-uri aiurea cum fac altii. Multi clienti sunt nume importante si ar fi ultima mea greseala sa fac ceva care sa semene (fie si doar sa semene) a spam.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Carti de citit legate de Marketing Online si marketing in general
    De w3bmaster în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th February 2011, 23:34
  2. Email marketing & newsletter market in Romania
    De victorro în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st February 2009, 14:47
  3. baddog.ro face SPAM pentru clientii lor
    De netx în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 21st July 2008, 15:47
  4. Cum Tratati Cu Clientii?
    De Iskander în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 17th February 2006, 15:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.