Caz concret:
Webdev SRL detinatorul hosting.ro aplica varianta:

- filtrarea comunicatiilor email dupa cuvinte cheie sau alte criterii, fara acceptul destinatarilor. (un filtru antispam gestionat de Webdev, nu stiu exact ce filtreaza dar blocheaza unele mesaje)

In urma solicitarii de a lasa blocarea comunicatiilor la latitudinea destinatarilor, Webdev SRL a impus suplimentar restrictii de IP iar o doamna mi-a comunicat telefonic ca nu ma obliga nimeni sa folosesc serverul lor SMTP . Foarte profesional raspunsul!

Am numarat pana acum 23 de domenii gazduite de ei, la care serverele raspund:

<-- 550 Your host is not allowed to connect to this server.

(am mesajele returnate si care au fost expediate de pe domenii diferite, nu le public intrucat unele contin date de acces la unele servicii la care sunt abonati clientii Webdev SRL)

Dumnealor au dorit sa blocheze o adresa de email care imi apartine si au blocat mai multe domenii gazduite pe acelasi host care au acelasi ip pentru SMTP.

Chiar si pentru blocarea unei singure adrese de email furnizorul de servicii Webdev ar fi avut nevoie de acordul tuturor detinatorilor domeniilor gazduite de ei (destinatari).

Blocarea unor mesaje care nu le sunt destinate, a unor domenii intregi sau ip-uri de catre un furnizor de servicii sunt incalcari grave ale drepturilor celor care le utilizeaza serviciile, nu-i asa?