Rezultate 1 la 10 din 77

Subiect: Hosting platit sau server acasa?

Vizualizare arbore

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    pt mail am ales solutia ssmtp (e o aplicatie care folosea un smtp extern pe care il configurai acolo pt orice mail out - pt mail in nu aveam nevoie) in loc de bataia de cap cu sendmail sau dovecot;
    pt webserver recomand nginx (evident, in functie de cazul concret pe care nu il cunosc in detaliu) pt ca e foarte rapid (are dezavantajul ca nu foloseste .htaccess clasic, dar se pot configura aceleasi lucruri in alt fel);

calculatorul meu (statia de lucru) merge oricum non-stop, insa pt webserver nu prea ma obisnuisem ca trebuie sa am mereu grija sa fie uptime si online;
    per total nu stiu daca economia e semnificativa (sau in cat timp se amortizeaza de fapt investitia in echipamente), insa pt mine a parut nesemnificativa in fata alternativei comode digitalocean;
    Pentru mails, Ajenti instaleaza si configureaza exim4 si courier. Merge pur si simplu. Este iarasi foarte usor sa scoti ip-ul din ceva lista de la spamhouse ca sa poti folosi linistit sendmail sau phpmail. Conturile e bine sa le tii extern oricum. O sa citesc si despre ssmtp, mersi de info, poate ma scuteste de povestea cu spamhouse o data pe luna.

Am luat in calcul nginx, cred ca va fi reverse proxy. Din ce am citit, combinatia nginx + apache este mai buna decat doar nginx sau doar apache. Cazul concret este: 10 wp-uri, 1 owncloud, 5x statice, 1xcs-cart (de test, nu productie).

Eu nu cred ca e vorba de o economie semnificativa (probabil o sa economisesc ceva, dar nu asta e problema), m-am enervat putin doar pentru faptul ca eu, fara cunostinte vaste, pot face site-urile sa mearga de 3 ori mai repede pe un laptop obosit fata de o solutierelativ scumpa a unui hoster laudat. Stiu, e vorba de redis si memcached pe care ei nu le pot pune, dar totusi, contul ala e pe un ditamai serverul cu 12-24 cores, cu multa memorie etc.
    Ultima modificare făcută de Dan; 11th May 2015 la 13:17.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google şi hosting plătit lunar sau anual
    De homaien în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 23rd June 2015, 20:39
  2. Hosting pe server prorpriu?
    De Mihai_Is în forumul Hosting
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th February 2014, 23:30
  3. Vand hosting Platit pana in 29/04/2014
    De buves18 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th July 2013, 15:55
  4. Vand 4 domenii din care 2 cu hosting platit
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2011, 00:53
  5. Server aflat fizic si administrat acasa. Se poate ?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th January 2009, 18:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •