27th February 2014, 11:55
#3
4 out of 4 members found this post helpful.
Avantaje:
- iti poti configura serverul in ce forma doresti (mult RAM, spatiu cat ai nevoie, disc SSD etc)
- ai control total asupra oricaror aspecte, inclusiv asupra butonului de restart
- poti face upgrade in caz ca nu-ti ajung resursele
- poti folosi, in caz ca nu te pricepi si nu vrei sa te pricepi la linux, alte sisteme de operare (osX de exemplu - admininstrare usoara, securitate "out of the box")
Dezavantaje:
- daca pica netul sau curentul - pica si serverul. Un UPS nu te ajuta decat daca pica curentul pentru 3 minute si apoi revine
- viteza de upload oferita de ISP-ul tau nu s epoate compara cu cea dintr-un datacenter (de obicei nu e o problema, dar la site-uri mari poate deveni)
- daca ai o problema majora va trebui sa ai un prieten care s-o rezolve. Firma de hosting are specialisti, tu n-ai.
Referitor la costuri, depinde foarte mult de cerintele tale. Suma de 100 de euro amintita mai sus mi se pare exagerata, pentru ca daca folosesti acelasi contrat de net pe care il ai acum, ar veni in plus doar electricitatea, care nu poate depasi 50 ron (nu euro) pe luna (eu cred ca e undeva pe la 30 de lei pe luna sua mai putin).
Tot referitor la costuri, daca cerintele tale hardware sunt ridicare, e mai ieftin "acasa". Daca in schimb ai site-uri micute si nu ai nevoie de nimic special, e mai ieftin un reseller de la un provider mare.
In functie de providerul de net si/sau de router poti testa cu un dynamic DNS service (RDS ofera acest serviciu, intri in contul tau red-care pentru detalii), poti pune un apache+mysql pe propriul calculator si vezi ce se intampla.
Trust, but verify.
27th February 2014, 12:12
#4
5 out of 5 members found this post helpful.
Dezavantaje:
Cand se strica e al tau, tu suporti repararea/schimbarea.
Cand se strica si esti in concediu, tu vii sa-l repari.
Banuiesc ca nu-ti pui problema sa-l gazduiesti in propria locatie pentru ca nu vrei sa iti cumperi generator de curent, minim 2 contracte cu provideri de net, aer conditionat, etc doar ca sa te apropii cat de cat de facilitatile unui datacenter.
Iti spun din propria experienta ca nu e placut sa umbli la 4 dimineata cu canistra de benzina sa alimentezi generatorul pentru ca cei de la compania electrica tot nu si-au remediat defectiunea.
Avantaje:
Esti mandrul posesor al unor probleme in plus.
27th February 2014, 14:58
#9
2 out of 2 members found this post helpful.
Postat în original de
haos
In primul rand, daca nu cunosti cum merge treaba cu hostingul din Romania, ori te lasi de net, ori te muti pe hosting din state. Altfel, hostingul din ro e ok.
In al doilea rand, un server acasa nu se justifica decat daca il faci pentru probe, pentru siteuri fara importanta sau daca vrei sa te dai mare ca ai server acasa.
Eu am 2 servere in birou pentru hosting si 1 centrala telefonica.
Serverele sunt la baza pc-uri dell cu i7, 8-16G, ssd + raid. Au costat destul de putin, undeva la 600 usd daca nu ma insel, acum 3 ani.
Rostul lor este sa-mi ofere 4 clase de ip unice (2 pe fiecare server), resurse nelimitate si viteza pentru proiectele in lucru (ma conectez pe ip intern, porturi G).
Problemele au aparut in timp, cele de curent (cum spune colegul pute) si ulterior cele de siguranta.
1. curent: am ups-uri, dar electrica are nevoie de minim 2h la o problema, asa ca sunt inutile. Caderile de curent sunt de 3-5 ori anual (sunt intr-o zona populata).
2. siguranta: daca de la o firma de hosting primesc mail cand un site este spart, la mine pe server nu primesc nimic. Asa ca, unul dintre ele a mers 1 an de zile cu site-uri sparte, ip-uri blocate pt spam si alte balarii, iar intr-un final placa video a explodat.
Serverul era spart de prietenii celor cu bitcoins si minau, minau, minau, folosind resurse la 100%.
Serverul este acum, nou instalat, curat, dar nu pot muta site-urile pe el, pentru ca trebuie sa le curat. Cine are timp si chef? Am avut costuri de "reparatii", maricele (nu dam nume), componente noi (placa video) si costuri de instalare.
Am schimbat ip-urile pentru ca sunt in black list. Etc.
Asa ca am decis sa cumpar un VDS, undeva la 500 euro anual, cu resurse mai bune ca ale mele, dar consider ca lipsa celor 2 probleme, imi ofera mie un avantaj de timp, care ulterior se reflecta si in costuri.
Le tin inca in format "Server" pentru ca am nevoie de ip-uri, dar planul pe termen lung este sa renunt la ele, pentru ca nu renteaza. Deja vorbim de viteza de 800Mbs in ro, asa ca daca eu lucrez la un site hostat in Baia Mare, merge la fel de rapid fata de un site hostat la 3m de mine.
Sper ca experienta mea, iti ofera raspunsuri la intrebarea initiala.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.