Este prima data dupa cele intamplate cand citesc o discutie despre cele intamplate si daca as fii client cred ca as posta la fel.

Matei Irinel: nu este problema de bani si nu a fost niciodata am avut noi norocul dupa atatia ani de munca sa o patim dar eu personal fiind responsabil cu securitatea serverelor de gazduire sunt si o sa fiu sigur ce este in spatele lor. Nu a reusit nimeni niciodata sa ne sparga si sa aiba access root/suprem la datele personale , fisiere etc.. in acest caz cum ziceam a avut access la mail office@ si a dat mail in numele nostru si a cerut access KVM consola pe server si mai departe CD in server si reinstall. Mailul era pe windows Microsoft Exchange si inca nu suntem siguri daca chiar a avut parola sau a fost Microsoft vulnerabil oricum persoana a fost 90% gasita asteptam ca DIICOT sa finalizeze procedurile.

Dar nu cred ca unii inteleg cat de greu este sa pierzi atatia ani de munca ca companie, nopti lungi, configuratii, planuri plus sa te sune clientii plangand la telefon ca si-au pierdut datele si asteapta sa le dai un raspuns...

Este usor sa spui ca nu au facut backup sau altceva , eram foarte organizati si aveam backup si am ajutati multi clienti sa isi recupereze siteurile prin acel backup dar acum printre cele 5 servere afectate a fost si cel de backup. Cu mare noroc o spun ca nu a afectat si celelalte servere dedicate sau unde era nshost cu baza de date de clienti etc..

Daca eram o firma necunoscuta sau neserioasa nu cred ca se vorbea atat de mult despre asta. Nu cred ca clientii ramaneau la noi 90% care au venit nu au avut nici un fel de problema si sunt clienti de multi ani si spre surprinderea mea nu au plecat nici acum au inteles si nu ne-am ascuns in prima azi am si repus alte servere si am refacut toate conturile pentru ca cele 5 afectate sunt probe, avem si am avut echipamente tot timpul.

Nu stiu daca unii clientii o sa mai aiba incredere dar noi facem ce stim mai bine, muncim cat de mult putem sa fie totul perfect daca nu este gasim solutii sa fie.

George Ginghina: este un client "dificil" si a fost aproape tot timpul deschidea alte topicuri pe forum dar tot la noi a ramas. Am facut tot ce am putut sa fie multumit dar este in continuare client din 2010.

Personal imi cer scuze inca odata pentru cele intamplate si daca persoana vinovata face 10 ani de inchisoare nu ne incanta cu nimica.

Este ora 6 dupa inca o noapte de munca imi cer scuze daca am unele greseli in acest text.

Multumesc.
Hutina Teodor Silviu - Technical manager @nshost.ro