Salutare,
Pentru cei care aveau site-uri gazduite la nshost.ro, vor avea o "surpriza", nici un site nu mai este functional. Cineva le-a spart serverele au sters tot, inclusiv back-up-urile.
In astfel de cazuri (eu unul nu am nici un back-up facut) se mai poate recupera ceva?
Mai jos raspunsul lor:
Comunicat LiveShells .s.r.l 29.10.2013
Stimati Clienti. In data de 28.10.2013 intre orele 3:30 AM – 6:30 AM, o persoana neautorizata a obtinut acces la adresa de e-mail office@nshost.ro , prin care a contactat Centrul De Date Voxility in numele firmei LiveShells .s.r.l solicitand accesul la consola KVM. Solicitarea s-a facut pe un numar de cinci servere, VDS, shared, mail, backup.
Dupa ce a primit acces la consola KVM, a cerut expres montarea unei imagini (DVD/ISO) prin care a incercat sa schimbe parola de root (Global Acces). Nereusind acest lucru a dat reinstall la toate cele cinci servere, astfel s-au pierdut toate datele, continutul serverelor inclusiv cel de backup. De asemena a incercat sa obtina si acces la serverul unde sunt stocate datele cu caracter personal, si sitemul de control client, plati etc. nereusind accesul la acest server, a modificat nameserverele domeniului nshost de la ROTLD, redirectand domeniul spre un alt provider de gazduire, unde a lasat un mesaj public in care specifica in numele firmei, pierderea datelor clientilor.
Am incercat recuperarea datelor prin toate metodele posibile timp de 16 ore , fara nici un rezultat. Hardurile au fost incarcate cu 0 biti, astfel nu se poate realiza nici un fel de recuperare de pe acest suport.
Vom urmat procedurile legale, pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanei responsabile, cat si pentru recuperarea daunelor morale si materiale.
Detinem toate informatiile si logurile necesare care vor duce la identificarea persoanei care a cauzat acest prejudiciu major, atat firmei noastre cat si tuturor clientilor nostrii.
Am inceput reinstalarea serverelor, reface toate conturile , speram sa terminam setarea, configurarea si reactivarea tuturor conturilor de clienti afectati.
Clientii vor fi anuntati prin e-mail, in momentul activarii, cu datele de access al contului.
Va reamintim ca in termenii si conditiile de gazduire, se stipuleaza, creearea periodica, a unei copii de siguranta si de catre client, in cazurile de forta majora ca si in aceasta situatie , sa poata restaura informatiile in contul de gazduire detinut.
Am luat masuri de securitate impreuna cu Centrul De Date Voxility, pentru a evita pe viitor astfel de situatii, prin verificarea identitatii si prin alte metode decat cele de e-mail.
Noile conturi vor fi pe patru namservere impartite pe doua continente si linkate prin DNS Clusters. Vom adauga cat de curand si alte metode de backup suplimentare si in diferite locatii.
Ne cerem scuze pentru problemele create si vom incerca sa va recastiga increderea prin oferirea serviciilor de calitate.
CEO LiveShells .s.r.l

Răspunde cu citat