Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 63

Subiect: Intrebari si raspunsuri: Avansati

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit Intrebari si raspunsuri: Avansati

Propun sa raspund in acest thread la orice intrebare pe care eu o consider avansata (Ceva gen 14 search marketing questions, answered). Adica, m-am saturat sa vad in fiecare zi aceleasi intrebari banale, pe aceleasi thread-uri banale.

Sunt absolut convins ca fiecare dintre voi aveti o intrebare sau mai multe, la care inca nu aveti raspuns, sau poate aveti unul dar nu sunteti sigur(a) de acuratete.

1. Acesta este thread-ul MEU, si EU raspund, deci nu va bagati cu raspunsuri peste mine

2. Eu decid ce inseamna o intrebare avansata, si ce nu, asa ca sa nu va suparati daca voi da un link catre un alt thread care a raspuns la o intrebare similara cu a voastra.

3. Vorbim de domeniul SEO / PPC.

Go ahead.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    45

Implicit

am vrut sa intru mai mult in detalii insa ma rezum pur si simplu la ce ma intereseaza:
    1. poate un display none (la div ma refer) e vorba de ascunderea unei iconite al unui site de monitorizare trafic sa afecteze page rankul adica sa fiu penalizat ?
    2. ajuta la ceva real privacy policy sau term of use pe un site, adica poate ajuta la seo, adica da google o nota in plus pentru asa ceva sau e vorba doar de speculatii ?
    3. in urma unui post pe del.icious.us am avut de beneficiat de o gramada de linkuri naturale asta intr-un timp ft scurt (maxim o saptamana) sa zicem ca siteul a aparut pe vreo 200 de bloguri in cateva zile, poate asta sa declanseze sandboxu ?
    *referire la intrebarea cu numarul 3 siteul era aprox nou 3 luni sau poate mai putin.
    **referire la intrebarea cu numarul 1 pentru mine este inca important pagerankul deoarece inca iti mai poate aduce bani
    Ultima modificare făcută de No_name; 2nd July 2008 la 09:39.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    37

Implicit

Consideri ca link-urile din directoare mai au valoare pentru SEO?
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit

1. poate un display none (la div ma refer) e vorba de ascunderea unei iconite al unui site de monitorizare trafic sa afecteze page rankul adica sa fiu penalizat ?
    Un display: none nu iti va afecta pagerank-ul. In cel mai rau caz vei fi penalizat la ranking. Dar ma indoiesc. Metoda de afisare cu display:none a fost folosita mult timp de catre designeri si integratori pentru a afisa informatii semi-ajax in website. Au fost multe discutii pe tema asta, in trecut, si s-a ajuns la concluzia ca daca este corecta facuta operatia, nu vei fi penalizat.

2. ajuta la ceva real privacy policy sau term of use pe un site, adica poate ajuta la seo, adica da google o nota in plus pentru asa ceva sau e vorba doar de speculatii ?
    In SEO nu te ajuta cu nimic. Testat si paratestat de mine. In PPC insa (Adwords), in landing page, daca ai link-uri catre aceste doua pagini, poate insemna diferenta de la un CPC de 50 centi, la unul de 20 centi, si de la un quality score foarte slab, la unul mediu.

3. in urma unui post pe del.icious.us am avut de beneficiat de o gramada de linkuri naturale asta intr-un timp ft scurt (maxim o saptamana) sa zicem ca siteul a aparut pe vreo 200 de bloguri in cateva zile, poate asta sa declanseze sandboxu ?
    Da si nu. Daca este un website foarte nou (si 3 luni se califica la limita zic eu), care are doar cateva link-uri, este posibil. Daca este un site mai vechi, deja stabilit, foarte putin probabil.

**referire la intrebarea cu numarul 1 pentru mine este inca important pagerankul deoarece inca iti mai poate aduce bani
    Corect, dar sa retii ca nu te ajuta cu absolut nimic in SEO si ranking.

Consideri ca link-urile din directoare mai au valoare pentru SEO?
    Bineinteles, insa nu te astepta sa faci SEO doar cu inscrieri in directoare. Oricum, ele nu vor disparea din orice strategie SEO.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    40

Implicit

Cum îşi dă google seama că se vând linkuri pe forumuri? Spre exemplu aici, unde "vânzarea" are loc în limba română, angajează Google pe cineva să intre aici periodic şi să penalizeze pe cei ce au vândut linkuri?

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de doro Vezi Post
    Cum îşi dă google seama că se vând linkuri pe forumuri? Spre exemplu aici, unde "vânzarea" are loc în limba română, angajează Google pe cineva să intre aici periodic şi să penalizeze pe cei ce au vândut linkuri?
    Eu am avut acces (si inca am) la un document Google care invata pe cei care fac review manual la website-uri, cum sa detecteze spam, ce inseamna spam, etc.

Nimeni nu iti va intra manual pe un website sa verifice (ma refer la un operator uman) decat:

• Prin alegerea aleatoare (din cele cateva sute de milioane chair miliarde de website-uri indexate de Google) a unui website din index. Realizezi care e sansa sa ajunga si la tine da ?
    • Prin primirea de cel putin X raportari prin interfata Google de catre cel putin X IP-uri/mail-uri diferite.

Ca sa revin la intrebarea ta, exista algoritmi automati prin care spider-ul poate marca un website ca "vanzator de link-uri".

Ca sa fiu si mai clar, si nu sa spun ceva la modul general, sunt convins ca daca spiderul va gasi link-uri externe, unul langa altul, sau despartite cu <li> sau cu "," sau va gasi link-uri cu orice mentiune langa ele de "friends", "advertisers", etc, le va marca.

Chiar daca esti definitiv marcat ca "site care vinde link-uri", asta NU inseamna ca vei fi penalizat la pagerank sau la ranking in Google, dar in schimb orice link dai din site-ul tau, nu va ajuta DELOC (este ca si cum ai avea nofollow pe toate link-urile externe din site) pe website-ul target.

Sper ca am fost clar.
    Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 2nd July 2008 la 11:42.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

1 - Cum se face diferentierea dintre puterea linkurile externe? Daca am un link de pe un site, sa zicem, PR 6 voi creste mai mult in SERP fata de un link de pe un site de PR 0 (desigur ambele situri sunt cu continut relevant)?
    2 - In Adsense, creste CPC-ul cu cat PR-ul si vechimea site-ului este mai mare?

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    40

Implicit

clar ca "bună ziua"
    Mulţumesc!

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Marius ISP
    1 - Cum se face diferentierea dintre puterea linkurile externe? Daca am un link de pe un site, sa zicem, PR 6 voi creste mai mult in SERP fata de un link de pe un site de PR 0 (desigur ambele situri sunt cu continut relevant)?
    Ca sa raspund: Nu. Ce inseamna asta. Inseamna ca sunt doi metrici existenti la ora actuala, cand discutam de puterea unul link.

1. Exista Pagerank, care este public, si sunt atatea tool-uri cu care il poti afla. Pagerank-ul este de fapt o suma/inmultire/impartire/medie aritmetica/ a PR-ului tuturor paginilor care dau link catre tine. Pagerank-ul NU are nici un fel de asociere cu ranking-ul unui website, desi ar parea asa la prima vedere.

Cum asa ? Pai in general, site-urile care au rank bun, au si Pagerank bun. De-aia exista confuzia asta ca Pagerank = rank.

2. Exista Trustrank, denumit asa de mai multi indivizi mai vechi din domeniu. Despre TrustRank ca si algoritm sunt mult speculatii si multe discutii, insa nici un fel de informatie oficiala de la Google. Insa el exista 100%.

Ce inseamna Trustrank ? Inseamna cat de bine este "cotat" un website, din punct de vedere al puterii de ranking.

Ca sa exemplific, orice website are un PR si un TR (trustrank).

Un website poate avea PR3 dar TR8, si atunci va avea ranking absolut fenomenal dar pagerank mic.

Un website poate avea PR8 dar TR2, si atunci nu va aparea la nici o cautare in Google, indiferent ce cauti, tocmai pentru ca nu are nici un fel de incredere Google in el, insa va avea un Pagerank foarte mare, pentru ca are alte link-uri de pe alte site-uri, care au Pagerank mare.

TrustRank-ul este un cumul de indici gen vechime domeniu, tipul de link-uri care le are un website, vechimea acelor link-uri (adica cat au ramas in pagina acele link-uri, versus sa ai link-uri care apar si dispar, deci care nu sunt stabile), cat de repede castigi link-uri catre website, in asa fel incat sa para o crestere organica, nu fortata, samd.

Ca sa finalizez, cand faci research si cauti ca un site sa dea link catre site-ul tau, cauta 3-5 pagini aleatoare din acel website (un articol, un post, o stire, o pagina de produs etc), cauta titlul acestora in Google, si vezi daca acea pagina apare in prima sau a doua pagina de rezultate. Daca apare, este un website cu un TR bun (cu cat apare mai sus, cu atat are un TR mai bun).

Strict din punct de vedere SEO (si nu pentru trafic sau alte motive), daca nu apare in primele doua pagini, nu iti recomand sa cumperi acolo un link, indiferent de ce Pagerank sau trafic are acel website.

Nota: Bineinteles, daca vei cauta un termen care are competitie de 500 de milioane de pagini si nu apare in primele 2 pagini, fii indulgent, si cauta pana in pagina a 4-a sau similar. Sper ca ai inteles.

Citat Postat în original de Marius ISP
    2 - In Adsense, creste CPC-ul cu cat PR-ul si vechimea site-ului este mai mare?
    Absolut NU. In Adsense, pretul per click va fi mai mare cu cat ai CTR-ul (rata de click) mai mare.

Este absolut cel mai important lucru. Daca vei avea (PER CONT, tine minte asta) un CTR (rata de click) de aprox. 10% pe aceleasi click-uri vei avea 50 de centi. Daca vei avea 1% vei avea probabil 10 centi.

Al doilea cel mai important lucru este domeniul continutului. Normal ca pentru un site care listeaza informatii de SEO, click-urile vor avea valoare mica, insa pentru un site de avocatura, vor fi de 5 ori mai mari.

Mai mult decat atat, daca ai in contul tau de Adsense site-uri care au un CTR (rata de click) foarte mic , scoate-le din cont si fie muta-le in alt cont de Adsense (poti avea un cont pe firma, si unul pe persoana fizica, fiind legal si OK cu TOS-ul de exemplu), pentru ca altfel iti vor reduce CTR-ul general (per cont) si iti fa afecta income-ul si pentru site-urile care au un CTR mare.

Lasa-ti in cont doar site-urile care au un CTR bun.

Sper ca s-a inteles corect.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    64

Implicit

Vreau neaparat sa atrag atentia asupra unui lucru.

Toate raspunsurile mele se bazeaza pe experienta personala. Cum cineva tocmai mi-a atras atentia ca de ex. la Adsense, el nu crede ca CTR-ul ar fi principalul motiv pentru cresterea sau scaderea pretului per click, am considerat necesar sa va atentionez ca orice parere personala pe care o am, nu inseamna ca este o informatie oficiala, sau nu inseamna ca nu poate fi eronata.

Eu am invatat multe lucruri de-a lungul anilor, si am anumite rezultate. Imi place sa le impartasesc cu voi, dar nu luati opiniile mele ca "oficiale".

Testati si voi, interesati-va si in alte locuri, samd.

Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intrebari si raspunsuri 2 :)
    De Cristian Mezei în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 24th April 2009, 12:37
  2. 2 intrebari
    De eadesign în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 4th February 2009, 20:04
  3. Cum se pun intrebari!
    De forapathy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5