Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 63

Subiect: Intrebari si raspunsuri: Avansati

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

daca ar fi sa alegi un singur lucru despre care sa spui ca este "esenta" seo, care ar fi acela?

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    daca ar fi sa alegi un singur lucru despre care sa spui ca este "esenta" seo, care ar fi acela?
    Nu prea este avansata. Este foarte generala. Dar hai: Inbound Links.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    35

Implicit Construirea de Inbound Links

Si uite ca s-a ajuns si la punctul fierbinte

Poti sa ne vorbesti putin despre construirea de Inbound Links? Stiu ca sunt unele lucruri care nu se pot spune, dar daca crezi ca sunt chestii pe care poti sa le dezvalui sunt sigur ca mi-ar face placere sa le citesc

Ma refer in principal la one way links, din directoare, site-uri, forumuri, blog-uri; dar si la link-uri in bucla (cunoscute si ca three way links).

Te-as mai intreba si de strategii de construire de link-uri platite in functie de bugete, dar nu vreau sa intind coarda... poate alta data sau cu alta ocazie.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Dagam3 Vezi Post

Poti sa ne vorbesti putin despre construirea de Inbound Links? Stiu ca sunt unele lucruri care nu se pot spune, dar daca crezi ca sunt chestii pe care poti sa le dezvalui sunt sigur ca mi-ar face placere sa le citesc

Ma refer in principal la one way links, din directoare, site-uri, forumuri, blog-uri; dar si la link-uri in bucla (cunoscute si ca three way links).

Te-as mai intreba si de strategii de construire de link-uri platite in functie de bugete, dar nu vreau sa intind coarda... poate alta data sau cu alta ocazie.
    Termin zilele astea un tool de link exchange 3 way.In ochii lui google Ibl urile vor fi one way.Sper sa fie folosit...)

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

1. Ce penalizari si filtrari aplica Google? Eu stiu de Sandbox.duplicate content,950,350 ,dar fara a banui toate cauzele . Altele care ar fi si din ce cauze?
    2. Apar 2 articole asemanatoare tratand aceeasi tema upe n site de 1 an cu 1.000 pagini indexate si pe un site de 10 ani si o gramada de autoritate. Cum s-ar putea explica faptul ca apare deseori in rezultate pe pozitii mai bune siteul mai nou ,din moment ce teoretic siteul vechi ar trebui sa ii "doboare" pe toti ?
    3. Ce se poate intampla daca ai 90% IBL spre homepage si putine(10%) catre paginile interne (desi ai de ex 10.000 pagini)? Cum vede Google acest lucru?
    4.Ce vechime trebuie sa capete un link pentru a fi luat in considerare de Google? Depinde de siteul de pe care vine ?
    5.In cat timp ai ajunge nr 1 in G pentru cel mai cautat cuvant cheie in engleza cu un domeniu nou si care sunt elementele cheie pe care le-ai urmari ?

Reaper este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    39
    Posturi
    93
    Putere Rep
    34

Implicit

1. Dupa ce criterii creste o pagina in PR in cazul in care aceasta nu are link-uri de pe alte siteuri catre ea ?
    2. Cu ce ajuta o pagina cu PR bun pe o alta(externa) careia ii ofera link, daca, asa cum spuneai mai sus cresterea in serps a paginii care primeste link se face dupa asa numitul Trustrank al paginii care ofera link ?
    Ultima modificare făcută de Reaper; 4th July 2008 la 01:43.

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de Dagam3 Vezi Post
    Nu este o intrebare specifica.

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    Termin zilele astea un tool de link exchange 3 way.In ochii lui google Ibl urile vor fi one way.Sper sa fie folosit...)
    Cred ca nu trebuia in acest thread, ci intr-un nou thread in alta categorie

Citat Postat în original de evolution Vezi Post
    1. Ce penalizari si filtrari aplica Google? Eu stiu de Sandbox.duplicate content,950,350 ,dar fara a banui toate cauzele . Altele care ar fi si din ce cauze?
    Multe tipuri de penalizari sunt si inventate ca si denumire, sau sunt clasificate in mult prea multe categorii.

Doar din experienta mea, cred ca pot clasifica penalizarile Google astfel:
    1. Cod malicios pe server (badware) - Cauza este sugestiva. Detalii.
    2. Link-uri castigate prea repede - Cauza este sugestiva.
    3. Continut duplicat mare - Ex. Insoft, duplicarea categoriei Notebook, cu exact aceleasi produse (peste 500) doar ca a numit categoria Laptop.
    4. Cumparat de link-uri - Nu vei avea penalizare la ranking, dar link-urile catre alte website-uri, vor avea nofollow pe ele in ochii Google.
    5. Spam, la modul cuvinte cheie insirate, elemente ascunse, etc. - Cauza este sugestiva.
    6. Erori 404 foarte multe (peste jumatate din URL-urile unui website) Cauza este sugestiva.
    7. Redirecturi temporare foarte multe. Cauza este sugestiva.

Atatea mi-au venit pe loc. Poate mai stiu dar nu acum la comanda

Apar 2 articole asemanatoare tratand aceeasi tema upe n site de 1 an cu 1.000 pagini indexate si pe un site de 10 ani si o gramada de autoritate. Cum s-ar putea explica faptul ca apare deseori in rezultate pe pozitii mai bune siteul mai nou ,din moment ce teoretic siteul vechi ar trebui sa ii "doboare" pe toti ?
    Am o teorie. Nu inseamna neaparat ca asta ar fi explicatia in cazul tau fictiv (presupun).

PS: Mama cat scriu, ce misto ar fi sa vorbesc si sa pun un podcast, ca ma dor degetele.

Trecand mai departe: Luam urmatorul scenariu.

1. Site-ul Nokia este clar ca este super-uber popular da ? Ei bine site-ul Nokia este facut cu curul nu cu mana. Nu are URL rewrite, nu are structura buna, nu are acces rapid pentru spiderul Google catre pagini de interior, nu are Google sitemap, nu are breadcrumb, etc.

2. Site-ul X.com cu 6 ani mani nou decat Nokia, este perfect dpdpv. SEO inpage iar ownerul a si lucrat un pic la link building si l-a adus cat de cat prin primele pagini de rezultate fata de competitie (dar nicaieri langa Nokia de ex.). Cred ca am spus tot.

3. Nokia emite un comunicat de presa despre telefonul N70.

4. Site-ul X.com preia acel comunicat (automat prin RSS), si apare in index-ul lui la 5 minute dupa ce apare comunicatul pe Nokia.com.

5. Cum site-ul X.com este super optimizat, este indexat primul de atre Google, si deci singura stire din lume despre noul N70 apare pe acest website, nici nu are competitie foarte mare, si va aparea in primele rezultate din Google, daca nu pe #1.

6. Restu lde site-uri vor da link catre acest articol de pe X.com si vor discuta despre el, daca nu doar despre el, cel putin va fi mentionat cu "Via X.com".

7. Lasand la o parte punctul 6, toti cei care vor cauta ifnormatii despre noul N70, vor ajunge intai la acest website si nu la Nokia.

8. Pana ajunge si pagina de la Nokia sa fie indexata, si pana ca marile surse (CNN, etc) sa scrie despre noua apartie (poate dura si 2 sapt.),, cu link catre Nokia.com, site-ul X.com strange toate link-urile si ia toti laurii.

9. Site-ul X.com va scadea usor usor dar va ramane in prima pagina.

10. Poate Nokia.com nu a pus titlul comunicatului: "The new Nokia business phone", pe cand site-ul X.com a facut un research de cuvint sa vada ce se cauta, si a pus titlul : "The new Nokia N70 business phone is launched. See the N70 review".

Cred ca ai inteles ideea.

3. Ce se poate intampla daca ai 90% IBL spre homepage si putine(10%) catre paginile interne (desi ai de ex 10.000 pagini)? Cum vede Google acest lucru?
    Din punct de vedere penalizari, nu conteaza. Din punct de vedere stabilitate la ranking si putere de ranking, eu as recomanda ca link-urile pe care TU le construiesti catre propriul site, sa aiba un raport de 20% index / 80% pagini interioare.

Oricum link-urile care vin din exterior, nu le poti controla, si oricum majoritatea vor da link catre index-ul website-ului, asa ca ce rost are sa mai lucrezi si tu la Index ?

4.Ce vechime trebuie sa capete un link pentru a fi luat in considerare de Google? Depinde de siteul de pe care vine ?
    Eu as spune un minim de 3-4 treceri de indexare ca sa fie luat cat de cat in considerare (si sa se faca in SERPS) si un minim de 6 luni, ca sa conteze in mod real.

Depinde si de site-ul de pe care vine, ca daca acel site este penalizat ca vinde link-uri, acel link va insemna 0 pentru tine

5.In cat timp ai ajunge nr 1 in G pentru cel mai cautat cuvant cheie in engleza cu un domeniu nou si care sunt elementele cheie pe care le-ai urmari ?
    Niciodata nu mi-am pus acest goal. Sa ajung #1. Pentru ca niciodata nu voi fi sigur ca pot.

Doar citind fraza "cel mai cautat cuvant cheie in engleza cu un domeniu nou", iti spun ca se descalifica prima parte cu a doua parte automat.

Nu exista "cel mai cautat cuvant in engleza" impreuna cu "domeniu nou".

Daca cineva mi-ar cere sa ajunga in prima pagina (nu #1) la cars, used cars, si altele din domeniu, i-as cere un buget anual de minim 500.000 Euro.

Citat Postat în original de Reaper Vezi Post
    1. Dupa ce criterii creste o pagina in PR in cazul in care aceasta nu are link-uri externe ?
    Trebuie sa faci o disctinctie intre PR-ul unei pagini si numarul de link-uri outbound.

Indiferent de cate link-uri outbound are o pagina, PR-ul acesteia va ramane constant, si reprezinta o suma a PR-ului inbound link-urilor acesteia.

Deci, nu creste, indiferent ca are 1 sau 100 de link-uri catre alte website-uri.

Ce se va schimba este cantitatea de PR pe care o transferi fiecarui link din cele outbound.

Daca ai 1 link exterior, vei transfera 100% din TR-ul si PR-ul acelei pagini. Daca ai 100 ... faci tu calculul.

2. Cu ce ajuta o pagina cu PR bun pe o alta(externa) careia ii ofera link, daca, asa cum spuneai mai sus cresterea in serps a paginii care primeste link se face dupa asa numitul Trustrank al paginii care ofera link ?
    Va ajuta cu un TR dar in cantitate foarte mica, va ajuta cu PR si va ajuta cu click-uri.

Nu stiu daca am fost clar. Intrebarea este simpla, si cred ca se poate deduce un raspuns din ce am spus eu anterior.

Daca vrei sa elaboram spune-mi.

PS2: In sfarsit.

Reaper este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    20th September 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    39
    Posturi
    93
    Putere Rep
    34

Implicit

Intrebarea 2 e lamurita, din punctul meu de vedere nu e cazul sa elaboram. Cred ca s-a facut lumina pt cei care cumpara link-uri din perspectiva PR-ului mare si au impresia ca vor creste in serps

Intrebarea 1 intial am formulat-o gresit si dupa am editat-o...din care vad ai inceput sa raspunzi la intrebari inainte ca eu s-o editez
    Deci ma refeream la o pagina care are Inbound Links = 0 si totusi are un anumit PR

PS: multumim ca iti "tocesti degetele" ca sa ne lamuresti!
    Ultima modificare făcută de Reaper; 4th July 2008 la 02:47.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri !

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Deci ma refeream la o pagina care are Inbound Links = 0 si totusi are un anumit PR
    Ca sa continui ideea atunci, nu exista 0 inbound links, dar PR. PR-ul este un cumul al PR-ului altor pagini sau site-uri care fac link catre pagina ta.

Singura modalitate prin care o pagina poate avea PR, dar nu are nici un inbound link (verificat cu Yahoo, nu cu Google, pentru ca toti stim ca Google arata o portiunea foarte mica a link-urilor reale) este:

In acest moment nu exista nici un IBL, dar a/au existat in trecut. La ultimul PR update, site-ul avea cel putin 1 IBL. De atunci, link-ul sau link-urile au disparut, dar PR-ul a ramas la fel, pentru ca inca nu a fost alt update.

Pagina 2 din 7 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intrebari si raspunsuri 2 :)
    De Cristian Mezei în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 24th April 2009, 12:37
  2. 2 intrebari
    De eadesign în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 4th February 2009, 20:04
  3. Cum se pun intrebari!
    De forapathy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5