Eu am avut acces (si inca am) la un document Google care invata pe cei care fac review manual la website-uri, cum sa detecteze spam, ce inseamna spam, etc.
Nimeni nu iti va intra manual pe un website sa verifice (ma refer la un operator uman) decat:
- Prin alegerea aleatoare (din cele cateva sute de milioane chair miliarde de website-uri indexate de Google) a unui website din index. Realizezi care e sansa sa ajunga si la tine da ?
- Prin primirea de cel putin X raportari prin interfata Google de catre cel putin X IP-uri/mail-uri diferite.
Ca sa revin la intrebarea ta, exista algoritmi automati prin care spider-ul poate marca un website ca "vanzator de link-uri".
Ca sa fiu si mai clar, si nu sa spun ceva la modul general, sunt convins ca daca spiderul va gasi link-uri externe, unul langa altul, sau despartite cu <li> sau cu "," sau va gasi link-uri cu orice mentiune langa ele de "friends", "advertisers", etc, le va marca.
Chiar daca esti definitiv marcat ca "site care vinde link-uri", asta NU inseamna ca vei fi penalizat la pagerank sau la ranking in Google, dar in schimb orice link dai din site-ul tau, nu va ajuta DELOC (este ca si cum ai avea nofollow pe toate link-urile externe din site) pe website-ul target.
Sper ca am fost clar.![]()