11th April 2023, 10:20
3 out of 3 members found this post helpful.
Salut, nu am un prompt unic pentru toate tipurile de conținut.
Eu le fac ad-hoc în funcție de ce am nevoie.
Ca să creezi un prompt bun, trebuie să ai și experiență în redactarea de articole, în acest mod știi ce să-i ceri lui ChatGPT să scrie.
Cu cât ChatGPT are mai multe informații despre ce dorești să faci, cu atât îți va oferi răspunsuri de calitate.
Am testat și eu câteva modele de prompt-uri de la AIPRM, dar nu le-am folosit, am dezactivat imediat extensia.
Trebuie să iei în considerare că acele prompt-uri sunt utilizate de zeci de mii de persoane, deci ai șanse mari ca articolul tău să fie foarte asemănător cu multe altele.
Mai ales dacă le folosești pe alea care spun să scrii doar cuvântul cheie și cu un click îți face articolul.
Ca să faci articole originale trebuie să-ți personalizezi cât mai mult prompt-ul, în funcție de ce ai tu nevoie.
După cum am scris mai sus, eu îi dau toate informațiile necesare, cum ar fi:
- tonul și stilul textului (dacă nu știi ce ton să-i spui, copiază un articol care crezi că e de calitate și spune-i lui ChatGPT să analizeze textul, astfel îți va spune stilul și tonul, iar tu apoi îl folosești în prompt-ul tău)
- ce limbaj să folosească (tehnic pentru profesioniști sau un limbaj simplu care să fie înțeles de toată lumea)
- care e cuvântul cheie principal și care sunt cuvintele cheie corelate
- cât de lungă să fie introducerea și ce să conțină (de exemplu prima frază să conțină cuvântul cheie principal)
- ce capitole să conțină corpul articolului (aici te uiți și la concurență și încearcă să faci un articol mai complet, adăugând mai multe informații utile pentru cititor)
- cât de lungă să fie concluzia și ce să conțină (de exemplu să se termine cu o invitație la o acțiune)
E de lucru până îți personalizezi prompt-ul, dar rezultatele sunt pe măsură.
Bănuiesc că ai cumpărat articole în trecut și a trebuit să-i spui celui care ți le-a scris cum le vrei.
Este același lucru, doar că cu ChatGPT primești articolele instant și gratis.
În ceea ce privește detectarea, am folosit și eu instrumentul oferit de OpenAI, dar am vrut mai multe ”păreri” de la mai multe instrumente.