Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 52

Subiect: Din punctul meu de vedere, SEO a murit

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    20

2 out of 2 members found this post helpful.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

@bela: Mi-a mai dat ieri cineva linkul ala. Cine e pan' la urma omul muncii? Am lesinat acolo unde zicea ca a anaizat peste 9 milioane de expresii. Ce a analizat sincer nu m-am prins: culoare, greutate...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

teocatalin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    27th January 2016
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    113
    Putere Rep
    19

Implicit

Citat Postat în original de matrimo Vezi Post
    Confirm. Unele nume de domenii fara continut nou, pe care nu le-am actualizat de 2-3 ani, ajung pe pozitii similare cu siteuri pricipale de care ma ocup zilnic. Site-uri care au 5-6 backlinkuri sunt pe acceasi pagina cu siteuri care au > 200 backlinkuri dofollow. Asa cum au disparut directoarele de siteuri, asa ne putem astepta ca orice artificiu sa fie ignorat de google. Si fiindca suntem in campania electorala fac o analogie oarecum fortata: Votul unui betiv fara adapost, sau al unui om analfabet valoreaza tot atat cat votul unui profesor universitar, avocat sau judecator. Offtopic : cum in Romania sunt mai multi oameni fara studii decat oameni intelectuali, deduceti cine decide. Aceasta tendinta de EGALITATE (indiferent de detalii) o constatam din pacate si pe google.ro in foarte multe domenii.

Exemplu: la cautarea "agentie matrimoniala", apare un site matrimonial .ro care nu a mai fost actualizat de cca 9-10 ani (conform archive.org) si totusi apare pe locul 1 in Serp.

Tind sa cred ca, continutul redactat in anumite limbi, printre care si cel redactat in limba romana, nu prezinta aleasi interes pentru Google precum continutul aducator de profit redactat in engleza, franceza, germana, spaniola, etc Sunteti de acord cu mine ?
    De acord... dar crede-ma ca a inceput sa se simta si in Romania. Usor usor vei vedea mai multe

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu generalizez, am spus clar ca "s-au dus dracu" doar jumatate din site-uri (am exagerat putin, e vorba de cateva), unele au cazut doar cateva pozitii - altele 5 pagini dar marea majoritate a ramas pe pozitii. Ma surprinde ca toate au avut aceiasi strategie seo.

Studii de caz:

1. "transport persoane". Printre rezultate sunt 3 anunturi din olx si publi24. De ce considera ggl mai valoros un anunt al unui particular care poate nici nu mai e de actualitate, in defavoarea unei firme care sta cu 20 de microbuze pe bara si poate a investit si in seo? Chestia asta se intampla in general pe nisa de servicii de orice natura.

2. "parchet laminat". Cum sa te bati cu brico, praktiker si ceilalti giganti?

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    29

Implicit

La trecerea pe SSL, website-ul scade in organic dar temporar. Culmea - vad la tine ceva cu "transport persoane" si eu ma zbat sa scap de telefoane de la clienti. Am creat pentru o companie ceva site-uri pentru transport persoane si a fost putin neserios. Am preferat sa le tin decat sa isi bata joc de munca mea. Acum ma suna lumea din Anglia si Romania, pentru bilete - ii pasez la companii de transport. Interesant este ca nu am facut nimic la ele si totusi G. le ia de bune. Ciudat, numai ca ce este ciudat la G, pentru ei pare normal sau... D-zeu. stie ce mai algoritmicesc pe acolo!

mindagainst este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    25th April 2016
    Vârstă
    36
    Posturi
    89
    Putere Rep
    19

Implicit

Si eu sunt de parere, ca multe din site urile din prima pagina, pe diferite nise, sunt fara continut actualizat, cu link uri spam si etc, iar din ultimul upgrade al alogoritmului a facut ca alte site uri cu spam sa se intoarca spre prima pagina, in loc ca ele sa dispara.Exemple pot da in privat, pentru nisa pe care activez

mindagainst este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    25th April 2016
    Vârstă
    36
    Posturi
    89
    Putere Rep
    19

Implicit

Oricum, pe termen lung nu cred ca o sa le fie bine, continutul de calitate si actualuzarile frecvente or sa fie rasplatite intr un final cu o buna pozitionare SERP.

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    20

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Sorin Frumuseanu Vezi Post
    @bela: Mi-a mai dat ieri cineva linkul ala. Cine e pan' la urma omul muncii? Am lesinat acolo unde zicea ca a anaizat peste 9 milioane de expresii. Ce a analizat sincer nu m-am prins: culoare, greutate...
    Adevarul ca atunci cand esti un nume sonor (perceput ca autoritate in domeniu), poti posta orice ca lumea o ia de buna.
    Mai ales atunci cand apelezi la alti "tovarasi" gen Moz si SemRush...
    Articolul cu cele 9,93 milioane de cuvinte analizate: How Google Hummingbird Really Works: What We Learned by Analyzing 9.93 Million Words of Content,

Acum nu iau litera de lege ce scrie Patel, dar e o teorie de considerat atunci cand backlink-urile nu isi mai fac efectul.

Sau ca exista si alte variabile care sunt luate in calcul.

Datele analizate ignora factori gen Page Speed, Time On Page, Bounce Rate etc pe care (poate) G le calculeaza.

Concluzia lui Patel e ca daca despici o nisa pana in cel mai mic detaliu folosind cuvintele cheie relevante, poti concura linistit cu oricine.

E discutabil... dar simptomele descrise de colegul Twigg sunt similare cu cele dezbatute de "guru" in articolele respective.

Citat Postat în original de Twigg Vezi Post
    Studii de caz:

1. "transport persoane". Printre rezultate sunt 3 anunturi din olx si publi24. De ce considera ggl mai valoros un anunt al unui particular care poate nici nu mai e de actualitate, in defavoarea unei firme care sta cu 20 de microbuze pe bara si poate a investit si in seo? Chestia asta se intampla in general pe nisa de servicii de orice natura.

2. "parchet laminat". Cum sa te bati cu brico, praktiker si ceilalti giganti?
    1. Daca am o firma cu 20 de microbuze pe bara nu investesc in SEO ci in publicitate... ies chiar mai bine la bani daca dau anunturi pe site-urile respective. Mai si rankez...

2. Avand acelasi buget ca si ei, sau publicitate (ma repet)... pentru cautarea "parchet laminat", primele 3 pozitii sunt platite de firme de calibru mai mic, dar nu am gasit Hornbach in primele 20 de pozitii (sunt pe la 80-90)... poate pentru ca fac publicitate (hmmm) si nu se axeaza asa mult pe SEO?
    Busy

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Cand vorbesti despre site-ul care nu are backlinkuri, "dumnezeul" site-urilor, te-ai uitat sa vezi daca are si activitate pe site-urile sociale? Te-ai uitat sa vezi daca are cont de google business si daca cumva primeste review-uri? Eu am un site bine plasat care are cateva backlinkuri, concurenta are de 10 ori mai multe, dar eu primesc cate un review in google business in fiecare saptamana, de pe telefoane mobile. Google stie ca in spatele fiecarui telefon mobil este o persoana reala. Un alt site, de care ma ocup, sta in prima pagina datorita unei activitati foarte intense pe facebook, google+ si youtube si nu prea are backlinkuri.

In mod regulat go0gle afiseaza temporar site-uri in primele pozitii, doar ca sa masoare care este raspunsul utilizatorilor. Am vazut site-uri, care nu erau de prima pagina, aparand in prima pozitie timp de doua saptamani, dupa aceea s-au dus... si duse au fost. Go0gle are tot timpul din lume, nu se grabeste, face experimente. Ai bagat niste backlinkuri pentru un site? Go0gle decide sa-ti salte site-ul abia dupa 3 saptamani. Tu intre timp intri in panica si te gandesti ca linkurile nu sunt bune...

Ceea ce consideri tu ca ar trebui sa fie in prima pagina nu are nici o relevanta. Go0gle are alte idei. De ce nu ar trebui sa fie un video de pe youtube in prima pagina? Go0gle observa din statistici ca multi ultilizatori prefera sa vada un filmulet decat sa citeasca o pagina. De ce nu ar trebui sa fie o pagina de facebook sau pinterest in prima pagina? Poate ca au relevanta mai mare decat alte surse.

Daca iti scapa tie motivul pentru care niste site-uri sunt sus, asta nu inseamna ca SEO este mort, ci doar ca tu nu te prinzi care sunt regulile in SEO. Si regulile in SEO le stie cu exactitate doar go0gle, noi, astialalti doar banuim care sunt, ne dam cu presupusu', incercam si experimentam. Sunt aici, pe forum, oameni si agentii care practica un SEO de succes, aducand contra cost, bineinteles, o multime de site-uri in locuri fruntase. Nu cred ca i-ai vazut plangandu-se ca SEO este mort. Tom a explicat de mai multe ori ca SEO devine mai costisitor si ca devine mai dificil, mai greu de facut de amatori.

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Man, relax. Faptul ca eu sunt amator ar trebui sa te bucure, n-o sa te lovesti de mine ca si concurent. Respectul meu ca reusesti sa-i faci sa-ti dea review pe G+, eu n-am reusit. O fi poate si din cauza ca am vreo 60 de site-uri de care ma ocup asa cum pot, naiba stie..

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 14th March 2012, 17:55
  2. A murit Steve Jobs
    De RoManiac în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 46
    Ultimul Post: 14th October 2011, 23:30
  3. A murit lx.ro?
    De slobodan în forumul Hosting
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th July 2011, 01:01
  4. CAPTCHA a murit!