Postat în original de
noos
Continutul dublu se refera la paginile asemanatoare in cadrul aceluiasi site deci, stai linistit, nu este vb despre asta. De asemenea, preluarea continutului de catre site-urile de stiri este ceva ce nu atrage vreun tip de penalizare. Pentru a verifica daca exista o eventuala penalizare, conecteaza-te la contul Instrumente pentru Webmasteri si acceseaza Trafic de Cautare -> Actiuni Manuale ; verifica aici daca exista vreun mesaj privind o posibila penalizare.
Oare? Ai citit tu, sau ai testat pe site-urile tale?
Postat în original de
Nayeg
Eu văd o posibilă problemă aici. Preluările sunt periculoase în cazul în care site-ul care preia are mai multă autoritate. De obicei când Google găseşte acelaşi conţinut pe mai multe site-uri creditează ca sursă originală pe cel care se regăseşte pe site-ul mai autoritar. Şi nu spun asta din citite, chiar am experimentat pe un site cu autoritate unde am preluat câteva articole, de test, cu precizarea linkului, de pe site-uri mai puţin autoritare (cu vechime mai mică) şi Google a creditat ca şi sursă originală site-ul meu.
Ca să vezi dacă ai problema asta, încearcă să cauţi câte o propoziţie din articole şi vezi dacă site-ul tău apare primul, sau apare un site care a preluat de la tine.
Penalizarea pentru conţinut duplicat nu are legătură cu update-ul Penguin, ci cu Panda iar din câte ştiu n-a mai fost în ultimul timp un update Panda. Dacă faci ce ţi-am spus mai sus şi descoperi că nu eşti creditat ca sursa originală a articolelor, în ochii lui Google, trebuie să-l ajuţi să te vadă sursa originală, să nu rişti să fii tu cel penalizat, sau, în cazul în care ai fost deja, să scapi de penalizare.
Eu când am avut problema asta (mi-a fost preluat ceva conţinut de câteva site-uri autoritare, pe un site mai nou), am rezolvat cerând proprietarilor să şteargă respectivele articole, iar daca nu am putut să contactez sau nu au vrut să şteargă am făcut reclamaţie la Google.
E un raspuns mai aproape de realitate. Mai putin partea cu duplicate intern, care nu se aplica. Indiferent ca ai duplicate intern, nu pierzi trafic in felul asta si sigur nu primesti penalizare. (vezi site-uri care stau in top cu 3-4 pagini interne pe acelasi "subiect")
Pierderea de trafic, este foarte probabil sa fie cauzata de "preluari" pe "autoritare". Nu conteaza foarte mult titlul, ei preiau (mai exact) traficul tau pe acelasi "subiect". Tu nu il pierzi, il oferi
Nu iti stiu site-ul, e posibil sa ai si ceva erori "tehnice", dar dupa explicatiile tale, oferta de continut e motivul. Nu trebuie sa-ti bati capul cu eliminarea, pur si simplu nu-l mai oferi pe viitor.
Ultima modificare făcută de Tom; 11th December 2014 la 01:49.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.