Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Ajutor SEO - posibila penalizare

Nayeg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th November 2014
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu văd unde ai specificat că apar ei primii.

Cazul meu a fost asemănător cu al tău, articolele au fost preluate indirect de site-uri autoritare, de pe alte site-uri, eu am căzut pe căutările respective şi am avut mai puţin trafic. Am spus în postul precedent cum am procedat ca să-şi revină site-ul, altă variantă nu cred că există.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    41
    Posturi
    355
    Putere Rep
    26

Implicit

Ok. Multumesc pentru pont, dar cred ca o sa fie foarte greu sa sterg atatea articole.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Citat Postat în original de noos Vezi Post
    Continutul dublu se refera la paginile asemanatoare in cadrul aceluiasi site deci, stai linistit, nu este vb despre asta. De asemenea, preluarea continutului de catre site-urile de stiri este ceva ce nu atrage vreun tip de penalizare. Pentru a verifica daca exista o eventuala penalizare, conecteaza-te la contul Instrumente pentru Webmasteri si acceseaza Trafic de Cautare -> Actiuni Manuale ; verifica aici daca exista vreun mesaj privind o posibila penalizare.
    Oare? Ai citit tu, sau ai testat pe site-urile tale?

Citat Postat în original de Nayeg Vezi Post
    Eu văd o posibilă problemă aici. Preluările sunt periculoase în cazul în care site-ul care preia are mai multă autoritate. De obicei când Google găseşte acelaşi conţinut pe mai multe site-uri creditează ca sursă originală pe cel care se regăseşte pe site-ul mai autoritar. Şi nu spun asta din citite, chiar am experimentat pe un site cu autoritate unde am preluat câteva articole, de test, cu precizarea linkului, de pe site-uri mai puţin autoritare (cu vechime mai mică) şi Google a creditat ca şi sursă originală site-ul meu.

Ca să vezi dacă ai problema asta, încearcă să cauţi câte o propoziţie din articole şi vezi dacă site-ul tău apare primul, sau apare un site care a preluat de la tine.

Penalizarea pentru conţinut duplicat nu are legătură cu update-ul Penguin, ci cu Panda iar din câte ştiu n-a mai fost în ultimul timp un update Panda. Dacă faci ce ţi-am spus mai sus şi descoperi că nu eşti creditat ca sursa originală a articolelor, în ochii lui Google, trebuie să-l ajuţi să te vadă sursa originală, să nu rişti să fii tu cel penalizat, sau, în cazul în care ai fost deja, să scapi de penalizare.

Eu când am avut problema asta (mi-a fost preluat ceva conţinut de câteva site-uri autoritare, pe un site mai nou), am rezolvat cerând proprietarilor să şteargă respectivele articole, iar daca nu am putut să contactez sau nu au vrut să şteargă am făcut reclamaţie la Google.
    E un raspuns mai aproape de realitate. Mai putin partea cu duplicate intern, care nu se aplica. Indiferent ca ai duplicate intern, nu pierzi trafic in felul asta si sigur nu primesti penalizare. (vezi site-uri care stau in top cu 3-4 pagini interne pe acelasi "subiect")

Pierderea de trafic, este foarte probabil sa fie cauzata de "preluari" pe "autoritare". Nu conteaza foarte mult titlul, ei preiau (mai exact) traficul tau pe acelasi "subiect". Tu nu il pierzi, il oferi

Nu iti stiu site-ul, e posibil sa ai si ceva erori "tehnice", dar dupa explicatiile tale, oferta de continut e motivul. Nu trebuie sa-ti bati capul cu eliminarea, pur si simplu nu-l mai oferi pe viitor.
    Ultima modificare făcută de Tom; 11th December 2014 la 01:49.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    41
    Posturi
    355
    Putere Rep
    26

Implicit

Tom stiu ca esti ocupat, dar te org mult daca ai timp 5 minute uitate pe site-ul meu. Iti trimit pe cu el. Daca e asa, o sa stopez articolele.. daca nu.. am muncit iar degeaba

Unele articole nu le pot controla (exemplu BZI de care se vaita aproape toti). Am avut un acord cu o tipa de acolo, mi-a spus ca nu mai poate posta articolele mele din nu stiu ce cauza. Dar tot o fac. Si copiaza tot fara sursa fara nimic. Am un total de 1500 de articole, toate traduse. O alta problema este horoscopul care stau si il traduc noaptea cu cateva zile inaintea la toti. Pe ala e bataie. Am cate 500 1000 de accesari pe el. Dar nu inteleg de unde ca eu rar apar.
    Ultima modificare făcută de florea; 11th December 2014 la 02:39.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Odata penalizat de Panda e foarte greu sa iti mai revii. Practic tu creezi content pentru altii si ma refer aici la siteurile cu autoritate. Faptul ca ai schimbat titlul nu te ajuta, articolele au ramas aceleasi.

Nu stiu cum ai setate feedurile (intreg postul sau partial) dar ar trebui sa le opresti pentru ca nu fac decat sa mareasca numarul de "plagiatori", acestia luand contentul in momentul publicarii. Cu ceva autoritate, probabil sunt indexati inaintea siteului tau. In conditiile astea e evident de ce nu ai rezultate si de ce ai fost penalizat. Poti de asemenea bloca IP-urile siteurilor care iti preiau continutul automat, din .htaccess.

Daca furtul este realizat manual, pluginul asta te-ar putea ajuta.

Daca numarul articolelor copiate este unul rezonabil, poti sa te apuci sa trimiti niste rapoarte DMCA. Nu inteleg ce "acord" vrei tu sa inchei cu niste hoti (BZI), rupe-i direct cu raportul, nu mai sta la discutii.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    41
    Posturi
    355
    Putere Rep
    26

Implicit

Greseala e a mea Nichita, e greu sa mai dau inapoi. Ideea e ca m-am luat dupa site-urile mari, numai ca automat nu functioneaza la "sarmanii" de jos. Am crezut ca linkurile bune si diversificate functioneaza, numai ca astia de la Google chiar au creat alogoritmii astia sa atace tot ce e nou. Am mai patit o chestie ciudata. Am luat un domeniu, si n-am apucat sa urc de cat un articol de test, mai deocheat ce-i drept. Dar ce crezi ca primesc in WTOOLS: SPAM Accentuat sau ceva de genu si asa a ramas.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Posibila teapa, rog ajutor
    De Catalin C. în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 30th November 2014, 16:20
  2. Posibila penalizare?
    De lecktronix în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 24th March 2013, 18:19
  3. Ajutor 'penalizare' site
    De andreiphd în forumul Google
    Răspunsuri: 3