22nd November 2014, 23:26
2 out of 2 members found this post helpful.
Plugin monitorizare content copiat
Una dintre problemele cele mai importante ale publisherilor / blogerilor este furtul de content cu care se confrunta siteurile pe care le intretin.
Dupa ce ani de zile am avut probleme in identificarea paginilor al caror content a fost copiat, mi-a venit ideea realizarii unui tool care sa monitorizeze ce se copie din site. Pluginul este dezvoltat de un prieten programator eu neavand cunostintele necesare pentru a-l realiza. Momentan este realizat doar pentru wordpress insa, daca va avea succes, va fi adaptat si pentru Joomla sau alte platforme.
Ce face pluginul?
In momentul in care o anumita portiune de text este luata cu "copy" / "ctrl + c" din site, se creeaza in mod automat un log al respectivei actiuni. Practic, veti sti din ce pagini s-a copiat text de catre vizitatori. Pluginul are si posibilitatea alertarii automate pe email. In momentul actiunii "copy", veti primi automat pe email faptul ca cineva a copiat textul respectiv.
Din interfata se poate verifica direct in Google si Copyscape daca textul a fost publicat pe alte siteuri. Pluginul nu poate verifica automat daca textele au aparut pe alte site-uri, el este doar o masura de protectie ce il alerteaza pe owner.
In cazul in care aveti foarte multe articole originale, acest plugin va poate ajuta foarta mult. Practic, veti monitoriza doar paginile din care s-a facut "copy" in loc sa verificati intreg continutul siteului. Pentru cei care se tem de Google Panda si de cei care le fura continutul, aceasta este o solutie tehnica foarte utila si necesara.
Pluginul va scuteste de foarte multa munca, reducand masiv numarul de pagini pe care trebuie sa le verificati pentru content copiat. Practic veti verifica doar paginile din care s-a luat content cu "copy", in locul verificarii intregului site. In mod normal din 1000 de pagini, 3 pagini copiate vor fi imposibil de identificat. Cu acest plugin, veti restrange masiv numarul de articole "potential furate" verificand doar ce s-a copiat din site.
Costul pluginului Content Theft-Monitor este de doar 10 dolari. Il puteti instala pe un numar nelimitat de site-uri, protejandu-va munca.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)