6th September 2015, 19:48
#43
4 out of 4 members found this post helpful.
Buna ziua tuturor,
scuzati ca readuc la viata acest topic vechi, dar concluzia finala "... altfel e frectie la picior de lemn" nu reflecta realitatea: ori testul a fost facut superficial, ori s-a schimbat ceva in ultimul timp si Google da o mai mare importanta +1rilor obtinute.
Ca majoritatea celor care au un site web, nici eu nu am dat o prea mare importanta acestui site de socializare, am creat o pagina pentru fiecare site, am postat unele articole din cand in cand si cam asta a fost toata experienta mea cu Google+. Probabil pentru ca utilizatorii sunt mai putini activi in comparatie cu Facebook si pentru ca am citit multe articole ca nu ajuta prea mult la pozitionare, cum ar fi de exemplu acest articol in care semnalele sociale ocupa ultimul loc: https://moz.com/search-ranking-factors
Pe ce se bazeaza afirmatia mea ca G+ ajuta la pozitionare?
Intr-o zi pe la jumatatea lunii februarie 2015 am observat ca un articol a inceput sa aibe multe vizite de pe G+, cineva, probabil cu multi follower, mi-a distribuit articolul pe G+, in total am strans peste 130 de +1uri. Pe moment nu am dat prea mare atentie, dar m-am bucurat de aceste vizite (in prima zi am avut aproximativ 800 unici in plus peste medie) si mi-am dat seama ca G+ nu este un site de socializare desert, deci merita sa pierd un pic de timp sa vad cum sa fac sa am cat mai multi follower.
Treaba a devenit foarte interesanta cand dupa cateva zile am vazut ca primeam din ce in ce mai multe vizite pe acel articol, dar de data asta proveneau din cautari pe Google. Cand am cautat pe Google articolul cu keyword-ul principal era pozitionat al doilea, prima pozitie fiind ocupata de Wikipedia (articolul era despre o boala a unghiilor). Nu stiu ce pozitie avea inainte, dar nu primeam vizite datorita acelui articol. Pentru ca sunt o persoana care nu crede in coincidente am inceput sa caut articole despre G+ si am gasit pe un forum un topic interesant despre cum sa ajunga un post in "Noutati si recomandari" (What's hot) pe G+, deci odata intrat in "What's hot" implicit se obtin vizite si +1uri.
Cum faci ca un post sa ajunga in "Noutati si recomandari"
Pentru cine nu stie ce este "Noutati si recomandari", pe acesta pagina ajung posturile cu cele mai multe interactiuni (+1, trimiteri si comentarii) din partea utilizatorilor. Acesta este pagina: https://plus.google.com/explore?hl=ro
Posturile care intra in acest top sunt vizualizate in flux de catre toti utilizatorii chiar daca acestia nu v-au inclus in cercurile lor.
Ca sa intrati in "What's hot" este foarte important sa obtineti +1ri/share/comentarii imediat dupa ce ati postat. Este mai folositor un +1 in primele 30 de secunde de cand ati postat decat 10 +1ri in urmatoarele ore.
Cum fac eu sa ajung in "What's hot": am cativa prieteni cu care colaborez si care sunt online aproape tot timpul. Imediat dupa ce postez pe G+ le trimit link-ul prin Skype si ei imi dau un +1, un share si un comentariu. Nu stiu daca conteaza prea mult, dar prietenii mei sunt toti verificati si sunt activi si pe YouTube. In acest fel aproape toate posturile mele ajung in "What's hot", spun aproape pentru ca de multe ori topul este ocupat de gifuri cu pisici/caini, video de ras de pe YouTube sau imagini cu mesaje patetice/triste si aceste posturi primesc foarte usor si repede +1ri.
Daca nu reusiti sa intrati in "What's hot" mai sunt cateva metode de a strange +1ri:
1. Creati o pagina si mai postati si acolo, apoi eventual va rugati prietenii sa inte si acolo sa dea +1.
2. Creati o comunitate si mai postati odata. Aici aveti si optiunea sa puneti in evidenta un post.
3. Postati in alte comunitati care sunt pe aceasi nisa cu articolul vostru.
4. Intrati pe profilele celor care v-au distribuit posturile si dati +1 pe articolul vostru, eventual va rugati si prietenii sa intre si ei sa dea +1.
5. Daca dispuneti de un anumit buget puteti sa contactati persoane cu multi follower si sa le propuneti contra cost sa va distribuie articolele.
6. Nu am incercat inca, dar pare foarte interesanta metoda gratuita pusa la dispozitie de site-ul Free Social Content Locker for Google Plus , practic obtineti +1ri pentru ceva oferit gratuit pe site-ul vostru (un pdf, cupon, etc.).
Care sunt rezultatele obtinute?
Am testat pe 4 site-uri pe diferite nise si oriunde am obtinut multe +1ri am ajuns in pozitii fruntase pe Google.
Pozitia in SERP este strans legata de numarul de +1ri. Cu cat obtineti un numar mai mare de +1ri cu atat mai mult va ridicati in SERP. Bineinteles ca totul este raporat si la autoritatea site-ului , este evident ca un site cu o autoritate mai mare are nevoie de mai putine +1ri. Personal am obtinut rezultate bune doar trecand de 100-120 de +1ri, dar la unele articole ca sa ajung in top 3 am avut nevoie si de peste 500 de +1ri.
Am observat ceva interesant: daca distribuiam si obtineam +1ri la un articol publicat cu cel putin 3 luni in urma vedeam o imbunatatire in SERP in max. 7-10 zile, daca distribuiam pe G+ un articol abia publicat am vazut imbunatatirea pozitiei doar dupa 30-40 de zile.
Am facut un test si pe un site nou, online de pe 3 iulie 2015, unde public recenzii de carti. Fara nici un link spre site, dar cu articole de calitate (peste 1000 de cuvinte fiecare, unele topuri au peste 4000 de cuvinte, de genul cel mai bun/cel mai tare/cel mai frumos/etc.), frecventa buna de publicare (aproximaiv 3 articole/zi, in prezent sunt publicate 174 de articole) si distribuire pe G+ (unele articole au trecut de 700 +1ri) site-ul a facut ieri 3800 unici cu aproape 8000 de pagini vizualizate. Dupa cum se vede in imaginea de mai jos, 91% din vizitatori provin din cautari pe Google si site-ul a inceput sa primesca vizite dupa 15 august, aproximativ 35 de zile de cand am publicate posturile pe G+. Precizez ca am postat doar pe G+, nu am folosit nici un alt site de socializare.
analytics.jpg
Inca o observatie: cred ca este important sa fie prezent butonul G+ pe pagina, de pe acest site nou am distribuit pe G+ pagina principala, unele topuri si categoriile. Pe home page aveam badge-ul paginii create pe G+ verificata si cu link personalizat, in topuri aveam la sfarsit butonul G+, dar pe categorii nu aveam butonul si nu vedeam nici o imbunatatire in SERP chiar daca la unele categorii obtinusem peste 500 de +1ri. La sfarsitul lunii august am adaugat butonul si in categorii, dupa 2-3 zile au ajuns toate in prima pagina. Am spus cred ca este important pentru ca ar trebui sa scot butonul de pe pagina categoriilor si sa vad daca vor pierde pozitii, astfel voi fi sigur ca este important ca butonul sa fie prezent pe pagina, dar acest test il voi face mai incolo.
In concluzie, deci se poate si fara link-uri, mai greu (adica cu mai multa munca), dar se poate.
Este cred evident ca daca doriti sa vedeti rezultate aveti nevoie de multe +1ri, cu o simpla distribuire si 2-3 +1ri nu se face nimic.
Daca cineva a mai avut experiente cu G+ ar fi interesant sa le publice aici, astfel le putem confrunta, de cate +1ri a avut nevoie, ce autoritate avea site-ul, etc.
17th December 2015, 10:47
#44
1 out of 1 members found this post helpful.
Punctul meu de vedere este ca Google, da un "Like", pentru site-urile, paginile sau articolele care au multe G+, doar atat. Detin un website cu 804 G+ si nici un avantaj in cautari. Cred ca ar trebui sa va bazati pe continut, continut proaspat si de calitate. Vad site-uri cu zeci de mii sau sute de mii de Like-uri, pe Facebook, etc. - care este avantajul? Daca spre ex., ai pe Facebook, persoane interesate de continutul tau, atunci da, ei citesc ce este nou insa Facebook, nu G+. Putine vizite vin de acolo.
17th December 2015, 17:23
#48
1 out of 1 members found this post helpful.
@vertedi
Salut,
cand ai scris "Detin un website cu 804 G+" la ce te refereai? 800 de +1ri are un articol, mai multe articole si cele 800 de +1ri este suma lor sau 800 de +1ri are index-ul site-ului?
Daca cele 800 de +1ri le ai pe index, acelea sunt suma tuturor +1rilor obtinute la diferitele posturi distribuite pe pagina G+ oficiala a site-ului (trebuie sa conectezi pagina G+ la site prin Googe Search Console, astfel personalizezi si URL-ul). Nu am inteles de ce se intampla treaba asta, practic daca distribui 10 posturi pe pagina conectata la site si fiecare post primeste cate 10 +1ri, indexul iti va arata 100 de +1ri chiar daca tu practic nu ai publicat index-ul pe G+ si nimeni nu a dat +1 pe index si nu cred ca ajuta la imbunatatirea pozitiilor. In imaginea de mai jos poti vedea cate +1ri imi arata ca are index-ul unui site de-al meu, dar eu nici macar nu l-am distribuit pe G+. Banuiesc ca daca sterg pagina G+ dispar si +1rile.
2.jpg
In schimb, cu celelalte pagini este diferit: +1rile sunt reale, in alte cuvinte ca sa ai +1ri utilizatorii trebuie sa dea efectiv +1 sau sa redistribuie postul publicat; o redistribuire valoreaza ca un +1, deci daca un utilizator da un +1 si redistribuie postul pe pagina site-ului butonul G+ va arata 2. In imaginea de mai jos vezi cum arata un articol de pe acelasi site.
3.jpg
In imaginea de mai jos poti vedea evolutia site-ului de cand am inceput sa-i public pe G+ articolele. Era stabil de mult timp pe aproximativ 30k unici/luna chiar daca publicam 2-3 articole pe saptamana, apoi din aprilie am inceput sa-i public articolele mai importante pe G+. Dupa cum poti vedea in noiembrie am facut +150k unici. Precizez ca nu am cumparat link-uri, nu am distribuit pe alte site-uri de socializare, doar am continuat sa public articole.
1.jpg
Eu sunt un profan in materie de SEO, deci nu te contrazic; vazand site-urile di semantura ta imi dau seama ca esti un profesionist in acest sector si sunt sigur ca ai mult mai multa experienta decat mine. Eu am vrut doar sa expun experienta mea in legatura cu G+ si cel putin pentru mine G+ a devenit un "must have".
Ultima modificare făcută de lecktronix; 17th December 2015 la 17:29.
Motiv: eroare
18th December 2015, 10:34
#49
1 out of 1 members found this post helpful.
@edy12006 - inainte vreme (prin 2009 cred), promovam diverse expresii din domeniul SEO si nu aveam nici un G+, pentru ca nu exista. Cand a aparut G+, am acumulat prin intermediul unui director Web, peste 800 G+. Expresiile sau cuvintele cheie au ramas la fel, nici o schimbare - nada, ioc, nimic!
@lecktronix - toate click-urile pe G+, sunt la pagina de start, nu la articole sau alte pagini secundare - click-urile G+, de pe o pagina secundara nu se inmultzesc si pe index. In cazul in care detii o pagina de companie de ex. si dai click pe G+, la articolele publicate, atunci se trimit si catre index insa ce am acumulat eu, sunt click-uri naturale - adica nu prea naturale dar exista. Am avut un director Web si pentru aprobarea site-urilor in 24 ore, rugam sa dea un +, la pagina de start. Asa am acumulat cele 800 de +-uri insa, nici un avantaj, nu m-au ajutat cu nimic. Merci de comentariu!