Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Influenta Social Media in algoritmul de ranking al GOOGLE

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    37

Implicit Influenta Social Media in algoritmul de ranking al GOOGLE

What has the greater impact on organic search rankings? Facebook Likes or Google +1s? | Econsultancy

- comentariile articolului de mai sus sunt f interesante

Social Media - devine din ce in ce mai important - acest lucru e cert - curios de stiut daca influenteaza direct prin numarul de +1 uri/ like-uri / share-uri primite sau ... indirect, prin modificarea comportamentului utilizatorilor ( inclusiv generarea de noi backlinkuri ) sau prin imbunatatire trafficului primit[COLOR="Silver"]
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Amuzant. La o adica, la cata bani si comuncare s-a bagat in google + versus reteaua sociala google orkut, trebuia sa fie si asta bun la ceva.
    Acem un subiect pe forum privind eficienta butonului de +1: liniste si pace cu sau fara el.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

La SEM Days am avut o prezentare care acoperea si zona asta. E adevarat, unealta cu care am analizat e posibil sa dea rezultate ceva cam eronate...dar per ansamblu in .ro eu nu vad vreo influenta.

Rishi Lakhani ‏@rishil

There is NO solid proof that your bosst in social media can boost you rankings, not in traditional link metrics anyway.
    Sint de acord cu ce zice Rishi.

Au mai fost temerari care faceau studii revolutionare despre dovada ca tweet-urile au efect pozitiv in SERPs dar care isi demolau studiul prin:
    Obviously, correlation does not imply causation and we are fully aware that sometimes URLs which receive a lot of tweets also gain attention from bloggers and other websites, and it might be these links that are influencing rankings. It would be impossible to completely isolate these factors in the study.
    Matt Cutts
    Links Are More Influential Than Social Signals
    Distinsul inginer de la Google zice cam la fel.

Nu va luati dupa toti, corelati date si testati. Sint tooluri pe care le puteti folosi, doar ca e ceva de munca sa adunati toate datele.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    35
    Posturi
    888
    Putere Rep
    41

Implicit

E posibil sa nu aiba acum vreo importanta foarte mare. Totusi, asta nu inseamna ca ele trebuie ignorate intrucat s-ar putea ca pe viitor ele sa conteze intr-o masura destul de mare.
    Ar fi pacat ca la un update major, una dintre cauzele retrogradarii sa fie tocmai lipsa prezentei in SM, nu?

Pe .com, in schimb, pe nisele micute, eu am observat ca dau rezultate destul de bune. Nu prea am cum sa dovedesc, ca nu am facut printscreen-uri la momentul respectiv, dar unele site-uri (de cupoane, de MNS-uri pe "fishing") au sarit cateva pozitii destul de bune dupa 100-150 de bookmark-uri, share-uri, Tweet-uri, etc.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    37

Implicit

@Krumel - sunt de acord ca nu sunt dovezi exacte de corelare directa intre +1/like -uri si SERP, insa, sunt convins ca reviewurile Google Local influenteaza aparitia in SERP... probabil si pozitionarea

Incerc sa fac un case study ref la influenta Google Local Reviews si pentur asta am nevoie de review-uri locale din conturi reale. daca cineva este dispus sa participe la acest case study, sa imi trimita PM ( in cazul in care nu o sa primesc feedback la invitatia de participare la case study probabil ca am sa deschid un topic separat )

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Sergiu, trebuiesc specificate niste conditii ptr a tine cont de un astfel de studiu.

Cautarile sint facute logate sau nelogate? Logat, G+ are un avantaj real si vizibil. Nelogat e posibil sa apara rezultate de la FB. Dar lucrul asta nu reflecta faptul ca SM are un anumit efect asupra SERPs-ului si a site-urilor are apar. Sursa urcarilor la cautari sint IBL-urile si componenta onpage. Atata timp ca link-urile din SM sint trecute prin tot felul de scripturi si au si nofollow pe ele nu se poate spune ca ele au un anumit efect.

Nu faci SEO urcand la cautari pagini SM ci faci SEO urcand la cautari pagini ale site-urilor.

Apoi, faptul ca activezi in SM si iti iei din cand in cand cate un link, e o dovada indirecta ca SM ar ajuta la urcarea in cautari. Chiar si asa nu poti inlocui link building-ul.

Ia local e alta treaba, acolo factorul influentator tine de zona in care activezi si tine cont de onpage si offpage.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    37

Implicit

@Krumel - exact - nu ma refer la avantaje indirecte ale SM ....

case study-ul pe care vreau sa il fac este pe un business local, care trbeuie sa primeasca intr-un interval de cateva saptamani cateva sute de review-uri locale de la conturi 100% reale Google+

monitorizarea se va face exclusiv pe SERP organice ale Google - depersonalizate . Tind sa cred ca revieuirle Google Local influenteaza rezultatele organice google si caut sa demonstrez acest lucru. Sustin aceasta ipoteze datorita diferentelor mari de ranking pe keyworduri locale pe SERP locale ale google pentru cautarile depersonalizate.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Marketing & Social Media & Other (studiu de caz)
    De dudu_tux în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th June 2012, 00:21
  2. Social Media Platform - Linking Strategy
    De sergiuliano în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th June 2012, 13:53
  3. Cum sa te promovezi corect prin Social Media
    De George Ginghina în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 22nd April 2012, 16:42
  4. Integrare social media in site de prezentare