Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Marketing & Social Media & Other (studiu de caz)

dudu_tux este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2008
    Vârstă
    38
    Posturi
    74
    Putere Rep
    0

Implicit Marketing & Social Media & Other (studiu de caz)

Buna ziua,

Am vrut sa deschid un subiect de foarte mult timp care mi se pare foarte interesant.Nu stiu daca l-am deschid bine si as vrea sa fie un studiu de caz pentru ca am convingerea ca cel putin cativa dintre voi s-au lovit cu o problema asemanatoare sau altii o sa se izbeasca pe viitor..
    Sa intru in subiect.

Sunt programator si am dezvoltat 3 produse software care poti sa fie folosite doar de utilizatorii unei platforme.Ca sa inteleaga lumea voi spune ca platforma pentru care dezvolt este Joomla.
    Am plecat de a imi definii scopul principal: sa fac 10^6$ in primii 3 ani de la vanzarea primei licente.(Nu are rost sa dezbatem daca este realizabil.Sunt interesante caile prin care incerc/am incercat sa ajung sa imi ating scopul)

Am presupus ca pentru a avea un volum mare de vanzari trebuie sa ajung la clienti, sa vad care sunt cerintele lor si sa dezvolt soft dupa cerintele lor.Aceasta este o abordare orientata spre client si nu spre produs.
    Deoarece banii nu ma dau afara din casa am plecat de unu singur la drum si am cautat caile cele mai ieftine si eficiente.
    In februarie am lansat primul produs pe forumurile de care aveau legatura cu platforma pentru care dezvolt soft si pot sa zic ca am avut o mare dezamagire pentru ca desi il ofer gratis utilizatorii nu s-au ingramadit sa il downloadeze.(200 downloaduri in aproape 5 luni).Am incercat sa identific cauzele.Cauzele posibile sunt:
    1. Cei care folosesc platforma sunt putini, pentru ca s-a lansat o versiune noua de platforma care nu a fost adoptata de prea multa lume pentru ca cei care trebuie sa o foloseasca au dezvoltate deja jucariile pe vechea platforma.(E ca si cum ar fi trecerea de la Joomla 1.5 la 2.5 si nu sunt compatibile componentele)
    2. Nu am stiut sa imi promovez produsul desi era free.Adica, topicul meu era ceva de genul "am facut asta, folositi-l si spuneti-mi parerile".Cred ca mai eficient era sa spun : "toolul face asta si asta"
    3. Topicul meu devenind neinteresant a ajuns pe pagina 2,3,4...pagini care nu sunt in atentia utilizatorului recent.

Acum o saptamana jumate am mai terminat inca 2 produse software.Pe siteul platformei le-am pus in Market (un fel de Market pe android) la diverse preturi respectiv 10,25,60.Desi au trecut ~10 zile, cele 3 softuri ale mele au inregistra un numar de 68 de downloaduri si nici o licenta vanduta.
    Stiu ca timpul este prea scurt dar ma asteptam ca macar sa vad si eu o licenta vanduta.
    Constatand ca nu am nici o licenta vanduta am vrut sa imi imbunatatesc vanzarile si m-am gandit sa baga bani in promovare.Cum am zis ca nu are nici un rost sa fac reclama platita la pagina platformei pentru ca cei care vin din reclama platita de mine pot sa cumpere si produsele mele expuse dar si ale concurentilor si mi s-a parut ineficienta ideea.In consecinta am decis sa imi fac un site (este in curs de dezvoltare) ca sa pot sa il promovez, sa ajung mai usor la client, sa pot sa rulez promotii, etc.Siteul mi-am propus sa il termin pana la sfarsitul saptamanii.

Pentru a putea vinde mi-a trebuit mai mult decat un procesor de plati si am cautat solutii pentru softistii care vor sa vanda in online.Sunt vreo 4-5 firme care ofera astfel de platforme si din acestea cele 2 care mi-au atras mie atentia sunt Avangate si FastSpring.Pe langa rapoarte asupra vanzarilor au si sistem de licentiere + API, lucru care m-a scutit sa imi bat capul in prima faza cu licentierea apeland la o solutie prefabricata.

Pentru a influenta vanzarile mi-am propus sa scot cate o versiune Lite a fiecare versiune in parte pentru a oferi posibilitatea clientului de a testa softul cu optiuni reduse. (Versiunile demo sunt cam reduse pentru ca desi par a fi demo ele nu prea pot fi testate.E o chestie destul de dificil de explicat si care tine de platforma pentru care am dezvoltat)
    Astea ar fi primele "impresii".
    Dupa ce voi termina siteul o sa vin cu intrebari referitoare la modul de promovare al siteului deoarece aici am mai multe idei, nu am experienta si as vrea sa ma folosesc de experienta voastra pentru a avea rezultate mai satisfacatoare.
    Sunt dintre voi care ari mai vandut soft?Care a fost pentru voi "calea sccesului"? (Ce greseli ati facut voi ca sa stim si ceilalti ce sa evitam)

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu am dezvoltat un script php de banner exchange, vand cam o licenta la 2 luni. Scriptul are prezentare buna, este foarte usor de administrat si de utilizat de catre useri. Pana acum am avut testimoniale doar pozitive, clientii s-au aratat multumiti de calitatea scriptului si de pretul acestuia, care este destul de bun, sub pretul pietei.

Promovarea... l-am inscris in multe directoare de scripturi si am schizitionat un pachet de listare sponsorizata in cadrul siteului hotscripts de $30. Am incercat si cu reclama pe facebook dar rata conversiei era foarte slaba asa ca am renuntat. Inca nu am incercat si cu adwords, dar voi incerca.

Scriptul nu are succes deoarece nu prea se mai cauta scripturi de banner exchange, deci am ales prost nisa cand m-am apucat de dezvoltarea lui.

Incearca sa studiezi foarte bine nevoile oamenilor la inceput, altfel vei vinde un produs de care acestia nu au nevoie.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Conteaza foarte mult prezentarea produsului, brandul pe care reusesti sa il dezvolti, stiu pe cineva care vinde diferite aplicatii pentru joomla si facea anul trecut vanzari de peste 20.000 $ lunar, dar avea un partener american care se ocupa de promovare iar el doar de partea de programare.

Eu lucrez cu joomla, si am cumparat multe module si plugin-uri de care am avut nevoie.
    Pentru a fi convins ca produsul este ceea ce imi trebuie trebuie sa il pot testa complet, pe site-ul meu, o versiune lite este un pas inainte, la fel si o varianta in care sa functioneze versiunea full timp de 10 zile si apoi little este iar utila.
    De exemplu eu am cumparat cu 225$ acum o luna un soft, care in descriere parea ca are exact ceea ce aveam eu nevoie, si dupa ce am platit si descarcat am constatat ca are o multime de probleme incat nu il pot folosi pe site (imi blocheaza site-ul in anumite browsere este una dintre probleme, iar unele descrieri nu sunt facute chiar corect si functionalitatile sunt ceva diferit fata de ce ma asteptam eu), si fi sigur ca de acum nu voi mai cumpara un soft fara sa verific bine inainte.

Te rog sa descrii mai in detaliu ce fac pluginurile tale si aici pe seopedia poate si noi suntem interesati de ceva bun
    Inca ceva, faci si aplicatii joomla la comanda?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

dudu_tux este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2008
    Vârstă
    38
    Posturi
    74
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu dezvolt aplicatii pentru joomla sau pentru alte CMS-uri.Am dat exemplul respectiv pentru ca fiind intr-o comunitate de webmasteri sa stie lumea printr-o comparatie cam cum sa vada softul meu.(Este soft pentru o platforma de tranzactionat)
    Astept sa imi fac siteul ca sa pot sa cer un demo la platforma speciala pentru vanzarea de vandut software.O sa vin cu impresii asupra platformei ca poate mai sunt si alti softisti pe aica care vor sa isi vanda produsele. (Siteul il fac in joomla pt ca alt cms nu stiu sa folosesc si nici joomla nu il stiu prea bine)
    Ar fi interrsant daca ar posta si altii care au experiente similare cu argumente si cifre ca sa vedem date exacte.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.582
    Putere Rep
    52

Implicit

inscrierea pe site-uri gen codecanyon.net ar fi buna. vad formulare banale de contact vandute de 60.000$
    ca idee, noi (programatorii) nu o sa ne imbogatim prea curand din chestii facute pentru alti programatori. sunt prea putini si majoritatea oricum nu cumpara chestii de programare.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Social Media Platform - Linking Strategy
    De sergiuliano în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th June 2012, 13:53
  2. Oferta Job - experienta in Social Media si viral Marketing - FullTime
    De sergiuliano în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd April 2011, 20:28
  3. Integrare social media in site de prezentare
    De marti în forumul Discutii Social Media
    Ultimul Post: 16th December 2010, 13:01
  4. Integrare social media in site de prezentare
    De marti în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Ultimul Post: 16th December 2010, 13:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •