Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Google SERPs delay

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit Google SERPs delay

Salut,

Patesc de ceva vreme un fenomen destul de ciudat in Google ale carui explicatii nu le gasesc. Concret, unui client de-al meu ii apar modificarile in SERPs cu cateva ore/o zi inainte de a le vedea eu. Adica daca lui astazi ii apare site-ul pe prima pagina dupa keywordul X, mie abia peste cateva ore sau a doua zi imi apare acolo.

Mai intai am crezut ca faptul ca e logat si are activ acel search history e cauza insa i-am spus sa se delogheze si delay-ul persista. Diferenta ar fi de browser, eu Firefox si el Chrome insa nu mi se pare relevant. De asemenea avem si ISP diferiti, eu RDS el Vodafone sau Romtelecom insa nici asta nu mi se pare relevant.

Cautarile se fac tot pe .ro, adresa tastata direct in browser nu folosind optiunea de cautare direct din browser.

A mai patit cineva? Stie cineva ce explicatii posibile ar fi?

Mersi,
    Radu

gigipok este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    14th March 2008
    Locaţie
    Tgv
    Vârstă
    40
    Posturi
    120
    Putere Rep
    32

Implicit

poate te conectezi la google prin alt datacenter decat el..
    se stie ca sunt diferente de la un datacenter la altul..

ccraciun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    82
    Putere Rep
    30

Implicit

Diferenta este direct legata de browser!
    Nu stiu de ce, dar se fac query-uri pe datacenteruri diferite si de aici si diferentele. Diferente mai exista si la cautarea de pe tel. mobil unde sunt favorizate paginile optimizate pt. wap.
    Consultanta si externalizare servicii IT prin Suport IT

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit

Motivul browser-elor diferite pare cel mai probabil si dupa verificarile mele insa nu mi se pare logic.

Astazi am facut un test. Am cautat X in firefox si chrome (accesand direct google.ro) si am vazut ca site-ul e pe locul 7. Apoi am repetat cautarea si in IE si mi-am gasit site-ul pe pozitia 13. Tot pe 13 era si ieri cand clientul ma sunase sa-mi spuna ca e pe prima pagina (cel mai probabil pe 7, el cauta cu Chrome) iar eu il vedeam in FF pe 13.

Chiar in timp ce scriam acest post am mai facut o verificare. In IE este pe 25 (!!!), in FF pe 11 si in Chrome tot pe 11.

Am mai observat si ca apar diferente intre cautarile efectuate in acelasi browser: scrieti kw-ul, apasati cautare, vedeti lista cu rezultate, mai apasati o data cautare si o sa vedeti ca e posibil sa vedeti schimbari minore (de tipul: urcare/coborare o pozitie).

Astfel, coroborand rezultatele, desi initial pare ca e din cauza browser-elor, cred ca motivul real e variatia datacenter-elor la care Google se conecteaza pentru a returna rezultatele (de aici si diferenta de care vorbeam in paragraful precedent). Insa mi se pare ciudata diferenta dintre IE vs FF and Chrome. E prea mare.

Am incercat sa gasesc un raspuns cat de cat oficial la acest fenomen insa nu am gasit decat thread-uri ale unor user-i la fel de mirati ca mine care incercau si ei sa inteleaga.

Pentru mine este deranjanta situatia din cauza modului cum lucrez cu clientii (target-uri de timp si pozitii).

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Vad ca in ultimul timp google modifica pozitiile destul de des, la mine pagini vechi optimizate bine , variaza in cursul unei zile intre pozitiile 1-3
    Intradevar conteaza f mult ISP, browser, locatia ta si asta pentru ca acceseaza datacenter diferit, daca te deconectezi complet (prin restart la comp si router daca ai asa ceva) uneori poti gasi schimbari in browser la cateva minute
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. BNR publica cursul cu delay
    De Butcher în forumul Continut web
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th June 2009, 15:30
  2. Monopol in SERPs
    De Mircea Budean în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 26th February 2009, 10:00
  3. Schimbari SERPs
    De Nosfer în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd August 2008, 06:04
  4. Serps
    De gold21c în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 28th June 2008, 12:47
  5. Google SERPs - de la 4 la 1 vazut in vizitatori unici.
    De Mircea Budean în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 11th October 2007, 18:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •