31st January 2012, 00:17
3 out of 3 members found this post helpful.
Normal ar fi ca noi toti, ca neste romani ce suntem sa scriem cu diacritice. Si mai normal, goagle ar trebui sa aprecieze pozitiv acest lucru. Doar ca .... atata vreme cat grosul cautarilor sunt fara diacritice, ti-ai baga bete-n roate singura.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
31st January 2012, 00:25
1 out of 1 members found this post helpful.
Cu diacritice pentru utilizatori. Google stie unele cuvinte si cu diacritice si fara, de exemplu cand cauti "Romania" primul rezultat e de pe wikipedia unde e scris ca "România". Pe de alta parte am vazut ca google da rezultate diferite pentru queryuri cu diacritice fata de cele fara diacritice, chiar daca nu exista de fapt cuvantul fara diacritice. Deci momentan pentru SEO pare ca e mai bine fara. Dar probabil ca in viitor Google ar putea avea o intelegere mai buna a cuvintelor in limba romana, si atunci ar putea fi avantajate siteurile cu diacritice. Pentru un site mare eu as scrie cu diacritice si le-as afisa fara pentru google (unii ar putea zice ca asta e cloacking, dar nu e).