Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: Diacritice si SEO

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca o sa scrii cu diacritice, si folosesti si diacritice in titluri o sa rankezi in Google mai bine pt cautarile cu diacritice si mai prost pe cuvintele cautate fara diacritice.

Fa o incercare pe Google.ro si cauta niste cuvinte cu si fara diacritice (soarece, sarpe, etc) si o sa vezi ca la cautarile cu diacritice o sa rankeze mai sus site-urile care fol diacritice in titluri si content.

Eu am facut acum cateva luni un test pe 15 cuvinte cu si fara diacritice la un site si pt continut cu diacritice la cautari fara rankam mai prost (nu foarte mult, cateva pozitii) decat la cautarile cu diacritice.

Acum depinde de tine cum vrei sa scrii. Daca vrei sa fii profesionala poti scrie cu diacritice, daca vrei mai mult pentru SEO scrie fara.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

robciucioan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    23rd December 2010
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    30
    Posturi
    304
    Putere Rep
    27

Implicit

Cum au zis colegii mai sus: logic, ar trebui ca toți să scriem articole cu diacritice, chiar și titlul site-ului. Cei de peste Prut cum pot scrie și noi nu?
    Nimic interesant...

kelt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    30th September 2010
    Locaţie
    Galați
    Vârstă
    38
    Posturi
    326
    Putere Rep
    27

Implicit

Nu, dar nici n-a scăzut din cauza asta. Aici vroiam să ajung.
    Scriu articole în română și engleză.
    Graphic designer: logo, banner, etc.

robciucioan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    23rd December 2010
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    30
    Posturi
    304
    Putere Rep
    27

Implicit

@kelt - Pai n-are cum să-ți scadă PR-ul site-ului dacă ai backlinkuri continuu. Deci, content cu diacritice sau fără nu influențează mai deloc PR-ul. :-s
    Nimic interesant...

De-Koon este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    30th April 2011
    Locaţie
    Botosani, Romania
    Posturi
    48
    Putere Rep
    26

Implicit

Am avut si eu un blog si am scris continutul cu diacritice iar descrierea, tagurile etc. fara. A avut rezultate destul de bune.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Google cam ignora diacriticele. Un site cu autoritate mai scazuta, dar cu diacritice, va fi mai jos in serp decat altul cu autoritate, care scrie despre acelasi lucru, dar fara diacritice.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.816
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Obiectiv raspunsul ar fi asa, trebuie facute siteuri pentru utilizatori nu pentru motoarele de cautare ceea ce presupune ca nu conteaza ce keyworduri cauta ei, datoria noastra e sa scriem corect mai ales daca vrem sa avem un site profesionist.
    Altfel, ca si exemplu, degeaba criticam pe cei ce fac radiouri cu manele sau alte genuri, stiri si emisiuni de un anumit tip la tv, ofera ceea ce se cauta, exact ca si noi.

Sub nici o forma nu trebuie sa cadem la compromis pe tema asta, asa ar fi corect, limba romana e una si se scrie cu diacritice.

Repet, asa ar fi corect, macar pentru siteurile pe care le avem daca in discutiile formale ne permitem sa le omitem

Corect dar, titlul topicului este Diacritice si SEO, dupa parerea mea din punct de vedere SEO si cam atat, e bine sa nu folosim diacritice, nu e jenant sa scri fara diacritice, e mai jenant sa scri cu prescurtari de messenger, folosirea literei k in loc de c in cuvinte romanesti... etc.

Eu cred ca e mult mai importanta calitatea unui articol "d.p.v. esentei lui" decat folosirea diacriticilor, acum fiecare cu parerea si cu experienta lui.

raven84 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    3rd December 2010
    Posturi
    28
    Putere Rep
    27

Implicit

Am ajuns pe topicul asta mai mult din intamplare, dar urmarind discutia as vrea sa imi spun si eu punctul de vedere: Limba romana se scrie cu diacritice, nu pentru ca asa vrem noi ci pentru ca asa este gramatica ei. Mai devreme sau mai tarziu si Google o sa ajunga la o concluzie similara iar cautarile vor fi optimizate in consecinta. Deja se observa o tendinta spre trecerea la un sistem de cautare organic, auto adaptiv la necesitatile fiecarui internaut in parte. Cat credeti ca o sa mai treaca pana ce diacriticele vor deveni ceva curent?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de raven84 Vezi Post
    Am ajuns pe topicul asta mai mult din intamplare, dar urmarind discutia as vrea sa imi spun si eu punctul de vedere: Limba romana se scrie cu diacritice, nu pentru ca asa vrem noi ci pentru ca asa este gramatica ei. Mai devreme sau mai tarziu si Google o sa ajunga la o concluzie similara iar cautarile vor fi optimizate in consecinta. Deja se observa o tendinta spre trecerea la un sistem de cautare organic, auto adaptiv la necesitatile fiecarui internaut in parte. Cat credeti ca o sa mai treaca pana ce diacriticele vor deveni ceva curent?
    1-10-50 ani! E irelevant pentru Google, cum e si pentru noi. Cumperi un produs sau serviciu daca e scris cu diacritice? Poate de la un blog sa ai pretentii, sau de la un ziar de stiri, dar sa oferi un avantaj in serp e aberant.

De cand scopul lui google e sa oblige utilizatorii sa scrie de la stanga la dreapta, cu diacritice sau fara,.....

Daca scriu acilisea, in loc de aici, se da altgoritmul peste cap?

Oare Google ar trebui sa ma penalizeaza daca scriu sabena in loc de sacoșă ?

Cum face el diferenta intre "sau" sau "său"?

Off: Stii cat iti ia sa-ti inveti muschi sa memoreze alte variante de "tastare"?
    Ultima modificare făcută de Tom; 2nd June 2013 la 00:20.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Subscriu, ma gandeam la 20 de ani.
    Versiune mai simpla: Ai un magazin online cu functie de search produse. Esti dispus sa investesti si in versiunea cu diacritice a magazinului pentru 1-2% cautari interne in plus? E ceva de lucru la programare. Merita investitia?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domenii cu diacritice
    De RoManiac în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st April 2011, 23:48
  2. keyword-uri cu diacritice
    De leandrud în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 13th February 2009, 10:49
  3. Diacritice în wordpress
    De kuerten în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th January 2009, 00:41
  4. rss cu diacritice
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 13th August 2008, 10:03
  5. probleme cu diacritice
    De fabby în forumul Server side