1 out of 1 members found this post helpful.
Obiectiv raspunsul ar fi asa, trebuie facute siteuri pentru utilizatori nu pentru motoarele de cautare ceea ce presupune ca nu conteaza ce keyworduri cauta ei, datoria noastra e sa scriem corect mai ales daca vrem sa avem un site profesionist.
Altfel, ca si exemplu, degeaba criticam pe cei ce fac radiouri cu manele sau alte genuri, stiri si emisiuni de un anumit tip la tv, ofera ceea ce se cauta, exact ca si noi.
Sub nici o forma nu trebuie sa cadem la compromis pe tema asta, asa ar fi corect, limba romana e una si se scrie cu diacritice.
Repet, asa ar fi corect, macar pentru siteurile pe care le avem daca in discutiile formale ne permitem sa le omitem
Corect dar, titlul topicului este Diacritice si SEO, dupa parerea mea din punct de vedere SEO si cam atat, e bine sa nu folosim diacritice, nu e jenant sa scri fara diacritice, e mai jenant sa scri cu prescurtari de messenger, folosirea literei k in loc de c in cuvinte romanesti... etc.
Eu cred ca e mult mai importanta calitatea unui articol "d.p.v. esentei lui" decat folosirea diacriticilor, acum fiecare cu parerea si cu experienta lui.
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
raven84
Am ajuns pe topicul asta mai mult din intamplare, dar urmarind discutia as vrea sa imi spun si eu punctul de vedere: Limba romana se scrie cu diacritice, nu pentru ca asa vrem noi ci pentru ca asa este gramatica ei. Mai devreme sau mai tarziu si Google o sa ajunga la o concluzie similara iar cautarile vor fi optimizate in consecinta. Deja se observa o tendinta spre trecerea la un sistem de cautare organic, auto adaptiv la necesitatile fiecarui internaut in parte. Cat credeti ca o sa mai treaca pana ce diacriticele vor deveni ceva curent?
1-10-50 ani! E irelevant pentru Google, cum e si pentru noi. Cumperi un produs sau serviciu daca e scris cu diacritice? Poate de la un blog sa ai pretentii, sau de la un ziar de stiri, dar sa oferi un avantaj in serp e aberant.
De cand scopul lui google e sa oblige utilizatorii sa scrie de la stanga la dreapta, cu diacritice sau fara,.....
Daca scriu acilisea, in loc de aici, se da altgoritmul peste cap?
Oare Google ar trebui sa ma penalizeaza daca scriu sabena in loc de sacoșă ?
Cum face el diferenta intre "sau" sau "său"?
Off: Stii cat iti ia sa-ti inveti muschi sa memoreze alte variante de "tastare"?
Ultima modificare făcută de Tom; 2nd June 2013 la 00:20.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.