Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 66

Subiect: Functioneaza google panda in RO?

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

La mine in ultimele 2 saptamani s-au anulat toate efectele din precedentele 2 (care credeam eu ca e panda [scadere foarte brusca {70%} de pe o zi pe alta])

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Kleampa daca poti sa mai multe indicii ptr a putea vorbi pe subiect cum trebuie. Doar daca poti..
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Vorbe, hai cu un argument ceva... ca asa de vorbe sint satul.
    Era o vreme cand a mers aceasta tehnica si m-am folosit de ea dar de cateva luni bune, cam din primavara, cum adaugam mai multe linkuri pentru a creste pe un keyword, tocmai pe ala scadeam. De cand am schimbat structura site-ului nu m-am mai preocupat de linkuri si am obtinut rezultate mai bune in serps. De unde bag seama ca nu mai conteaza linkurile, aproape deloc. Conteaza structura site-ului si calitatea continutului.
    Parerea mea....

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de slobodan Vezi Post
    Era o vreme cand a mers aceasta tehnica si m-am folosit de ea dar de cateva luni bune, cam din primavara, cum adaugam mai multe linkuri pentru a creste pe un keyword, tocmai pe ala scadeam. De cand am schimbat structura site-ului nu m-am mai preocupat de linkuri si am obtinut rezultate mai bune in serps. De unde bag seama ca nu mai conteaza linkurile, aproape deloc. Conteaza structura site-ului si calitatea continutului.
    Parerea mea....
    1. Despre ce tehnica vorbesti?
    2. Deci tu spui ca link-urile (IBL-urile) nu mai sint importante in SEO?
    3. Da, structura buna si continutul de calitatea erau importante si pana acum.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

2. Deci tu spui ca link-urile (IBL-urile) nu mai sint importante in SEO?
    E de ajuns sa te uiti la directoare care au mii de backlinkuri dar care sunt depasite de niste bloguri pe blogspot, cu un numar de backlinkuri ce tinde spre 0, nici macar pentru calcularea PR-ului nu mai conteaza atat de mult linkurile. Backlinkurile sunt binevenite dar nu mai sunt baza, cum erau in trecut.

3. Da, structura buna si continutul de calitatea erau importante si pana acum.
    Dar acum sunt mult mai importante, sunt principalul factor SEO in opinia mea.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Parerea mea....
    Eu zic sa nu mai dai sfaturi.
    Linkuri multe intr-un interval scurt, produc scadere pentru cateva zile, si dupa urci.
    Nu mai conteaza linkurile? Si spui asta pe seopedia?

Pacat ca era topic de panda, si vroiam sa scriu despre modificarile viitoare. Dar mai bine mai scot niste linkuri, ca vreau sa ajung top 3.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Tom: nu mai fi ironic, invata sa respecti si opinia altcuiva.
    Nu sunt de acord nici eu ca a fost diluata importanta linkurilor, mi se pare ca a devenit cu mult mai important cum iti alegi linkurile si mai mult de atat, ritmul de "obtinere" a linkurilor.
    Nu realizez fenomenul panda, dar e clar ca au fost niste schimbari majore la nivelul google, atat al agoritmului serp cat si al altor factori, legati si de pr si de social media.
    Krumel a dat niste opinii foarte interesate cu o pagina in urma. Eu am tras concluzii importante si voi testa in perioada urmatoare.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

E de ajuns sa te uiti la directoare care au mii de backlinkuri dar care sunt depasite de niste bloguri pe blogspot, cu un numar de backlinkuri ce tinde spre 0, nici macar pentru calcularea PR-ului nu mai conteaza atat de mult linkurile. Backlinkurile sunt binevenite dar nu mai sunt baza, cum erau in trecut.
    Pai nu au treaba directoarele in discutia asta chiar daca am vazut ca unii cred ca doar prin directoare se face link building. Apoi, e normal ca un director sa nu iasa la cautari si sa fie depasite de un blogspot (care are o oarecare putere, el apartinand Google). Menirea directoarelor nu e sa iasa la cautari, a blogurilor e...

Eu cred ca te inseli in privinta IBL-urilor, ele sint inca in top 3 factori ca importanta, topul incepand chiar cu ele dupa parerea multora.

Kidu, da au fost niste modificari, eu chiar asteptam si astept inca sa vad Panda in .ro. Momentan doar observatii care coincid cu alte evenimente si nu sint corelate cu ce ar trebui sa faca Panda.

Tom cum e cu disctia noastra? Apuci anul asta sa faci ce ai zis? Trimite PM daca da.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Kidu si Tom, fara acordul vostru o sa sterg ce e offtopic ptr ca pierdem subiectul. Si as vrea sa pastram directia inceputa, Tom am aprecia pe langa ironii si evitarea certurilor.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Poate sant un pic offtopic dar vreau sa supun discutiei o problema.
    In dimineata asta mi-a fost indexat un site.

In pagina de produs pe langa detalii si specificatii ale respectivului produs, am adaugat si 10 produse din alte categorii cu imagini pe care am pus atribut alt si title. Binentels ca Google mi le-a indexat si pe acestea ( ma refer la atribute ). Efectuand diverse cautari sa vad pe unde ma clasez in SERP am observat ca ies in fata cu pagina produsului dar si dupa atributele "alt" si "title" ale celorlalte produse din alte categorii adaugate in pagina de produs.

In esenta pagina de produs este relevanta dar celelalte produse adaugate strica tot. Mai precis atributele alt si title. Daca pagina este a unei placi de baza eu ies cu aceasta pagina si in cautari de genul "Consola portabila Serioux SRX-PGC100-PP"

Asta pentru ca in pagina placii de baza afisez printre cele 10 produse si consola aceasta.

Pentru vizitatorul venit din Google este o pagina total nerelevanta atata timp cat el cauta o consola de gaming si eu ii afisez o placa de baza. Consola cautata de el e undeva printre cele 10 produse si e foarte posibil sa nici nu o vada macar. Cel mai probabil va pleca de pe saitul meu. Iar eu degeaba ma chinui sa documentez placa de baza si sa scriu de calitate despre ea ca pana la urma Google tot continut prost va considera ca am pe pagina respectiva. Iar Panda probabil isi va face efectul la un moment dat.

Solutia ar fi eventual nofollow pe cele 10 produse sau renuntarea la title si alt dar ideea e alta. Google e idiot ( ca asa e el ) si ar trebui sa avem mult mai mare grija cum ne structuram saiturile. Nu de alta dar pe multi ii aud ca le pica saiturile fara motiv. Ca scriu continut de calitate si degeaba.

Cred ca e un exemplu bun de supus discutiei. Chiar si cu continut bine documentat si de calitate putem ajunge in situatia ca Google sa ne considere saiturile de slaba calitate ca si continut.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 2nd September 2011 la 06:35.

Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Panda 2.2
    De Cristian Mezei în forumul Google
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 23rd June 2011, 13:27
  2. Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 24th April 2011, 07:41
  3. nu functioneaza Google Webmasters
    De giovanni12345 în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd July 2009, 20:13
  4. Google nu mai functioneaza... deocamdata