Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 69

Subiect: Cum functioneaza Google Sitemaps ?

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    41

Implicit Cum functioneaza Google Sitemaps ?

Scopul declarat al proiectului Google Sitemap este de a oferi webmasterilor posibilitatea de a informa si directiona motorul de cautare Google prin site-ul propriu. Prin folosirea unui sitemap crawler-ii Google primesc informatii despre structura site-ului, precum si date despre paginile acestuia (o explicatie detaliata poate fi gasita mai jos), ceea ce duce, spune Google, la o indexare mai eficienta.

Un alt beneficiu al sitemap-urilor este ca webmasterii pot forta indexarea mai rapida a unor pagini prin publicarea lor in sitemap, fara sa mai astepte vizita obisnuita a crawler-ilor, tehnica denumita content pushing.

Atentie insa, sitemap-urile NU vor avea nici un efect direct in ceea ce priveste plasarea paginilor in rezultatele returnate de Google. Faptul ca un site are sitemap nu-i ofera vreun "bonus" la pozitionarea in rezultate.

Sitemap-urile
    se prezinta sub forma unor fisiere tip XML care contin cateva informatii generale despre website si o lista de adrese web (URL-uri) plus informatii adiacente acestora. Numarul de adrese per sitemap nu poate depasi 50.000, iar dimensiunea maxima a sitemap-ului trebuie sa fie maxim 10MB in forma necomprimata (pentru a eficientiza accesul la sitemap-uri, webmasterii le pot comprima folosind utilitarul gzip, obtinand un fisier mult mai mic datorita compresiei bune a continutului de tip text). In caz ca nu va puteti incadra in aceste limite, puteti crea mai multe sitemap-uri care vor fi listate intr-un sitemap index.

Fiecare pagina web inclusa in sitemap este definita de urmatoarele caracteristici:
    - Changefreq: frecventa de modificare a continutului paginii
    - Lastmod: data ultimei modificari
    - Loc: adresa paginii web
    - Priority: importanta/prioritatea paginii relativ la celelalte pagini din acelasi website

Pentru a usura crearea sitemap-urilor, Google pune la dispozitie utilitarul Sitemap Generator (sitemap_gen.py) scris in limbajul Python. Acest utilitar poate genera sitemap-uri pe baza unor parametri:
    - prin citirea unui fisier text care contine lista tuturor URL-urilor de inclus in sitemap
    - prin parcurgerea unei liste de directoare de pe webserver
    - prin examinarea log-urilor webserverului

Utilizatorii avansati pot profita de formatul XML al sitemap-urilor pentru a le genera automat (prin integrarea, de exemplu, a suportului pentru autogenerarea de sitemap-uri in backend-ul de administrare al unui content management system (CMS)).

Sitemap-urile pot folosi si Open Archives Initiative (OAI) protocol for metadata harvesting, un protocol standard deja popular, asa ca cei care detin sitemap-uri tip OAI-PMH 2.0 le pot trimite direct la Google in aceasta forma.

Pentru cei care considera sitemap-urile XML/OAI prea complexe, exista si o solutie simpla, si anume de a oferi Google doar o lista de URL-uri.

Pentru mai multe informatii despre protocolul Google Sitemap vizitati adresele:
    http://www.google.com/webmasters/sitemaps/...n/protocol.html
    http://www.google.com/webmasters/sitemaps/...ocs/en/faq.html

In final, un lucru demn de luat in seama: proiectul Google Sitemap este insa in stadiu Beta (testare) iar Google avertizeaza ca nu garanteaza indexarea tuturor paginilor din sitemap-uri. Totusi beneficiile sunt suficient de importante pentru a incuraja webasterii sa foloseasca sitemap-urile.

Sursa articolhttp://news.softpedia.com/news/Cum-functio...s-ro-2659.shtml

dexter este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th April 2005
    Vârstă
    40
    Posturi
    213
    Putere Rep
    36

Implicit Re: Cum functioneaza Google Sitemaps ?

Originally posted by Bruzli
    [b]
    Pentru a usura crearea sitemap-urilor, Google pune la dispozitie utilitarul Sitemap Generator (sitemap_gen.py) scris in limbajul Python.http://news.softpedia.com/news/Cum-functio...s-ro-2659.shtml
    am si eu o intrebare: de unde pot afla daca pe serverul care am eu hostat site-ul am instalat si Python???(mentiuonez ca serverul curent are Cpanel si toate..... optiunile acestuia fara limitari)

sau........ il pot instala acasa.. cum e PHP-ul si apoi sa imi fac site map-ul.......

am un site cu vreo 2000 de pagini neindexat de google si... in fiecare zi mai bag vreo 200-300 de pagini..... si sa fac totul manual......... ma doare capul deja!
    Nu forta, foloseste un ciocan mai mare.
    Stiri IT, calculatoare, telefoane

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    41

Implicit

Chiar daca ar fi instalat python nu ai putea folosi scriptul, ai nevoie de access pe server (ssh, telnet ce-o fi) .

E posibil sa-l rulezi si ca aplicatie web, un pic modificat, daca serverul are mod_python pentru apache instalat. Sincer eu n-am vazut la nimeni sa fie instalat, dar presupun ca la cerere se poate.

Razvan Pop este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    40

Implicit

Am testat eu la mine pe server. InSoft are peste 100.000 de pagini, dupa 20 de min am oprit procesul. Ambele procesoare stateau la 90% si cache-ul se umpluse. I-am dat sa fac harta din logs.

O sa mai incerc, poate gasesc alta solutie.
    Cu stima,
    Razvan Pop

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th April 2005
    Vârstă
    40
    Posturi
    213
    Putere Rep
    36

Implicit

Originally posted by Razvan Pop
    [b]

Am testat eu la mine pe server. InSoft are peste 100.000 de pagini, dupa 20 de min am oprit procesul. Ambele procesoare stateau la 90% si cache-ul se umpluse. I-am dat sa fac harta din logs.

O sa mai incerc, poate gasesc alta solutie.
    LOOL :lol: o sa vad eu.. ca la mine serverul genereaza automat paginile..... asa ca o sa fac un script PHP care genereaza si sitemap-ul... insa sa mai citesc inca o data tutorialul. Cu toate acestea mai am o intrebare: ce faci cu fisierul ala? adica iti faci un cont la google si downloadezi la ei pe server harta... sau pur si simplu o lasi la tine pe server si faci o legatura la sitemap?

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    40

Implicit

Faci fisierul si apoi ii spui google-ului unde este.
    Cu stima,
    Razvan Pop

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th April 2005
    Vârstă
    40
    Posturi
    213
    Putere Rep
    36

Implicit

Gata am facut un script......... care a generat fisierul...... sunt curios sa vad ce rezultate o sa am!

Va anunt cand stiu rezultatele!

LAST EDIT: Are cineva un sitemap facut de el care nu da eroare? Sa imi dea si mie un exemplu. eu am facut ceva dar imi zice ca are o eroare! nu stiu de ce!

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    41

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th April 2005
    Vârstă
    40
    Posturi
    213
    Putere Rep
    36

Implicit

Gata am rezolvat! era o chestie de sintaxa. Am downloadat Stylus Studio 6 XML Enterprise am verificat.... tot ce era de verificat....... si..... am retrimis pagina. Acum Statusul e OK.

Sunt curios sa vad daca o sa aiba vreo influenta asupra numarului de pagini indexate! O sa va anunt! :hi:

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    40

Implicit

Salut,

Se face sitemap-ul la Insoft. Cam asta arata serverul.
    Cod:
    Reading configuration file: ./config.xml

Opened ACCESSLOG file "/var/log/httpd/www.insoft.ro-access_log"

Sorting and normalizing collected URLs.

Writing Sitemap file "/var/www/www.insoft.ro/sitemap.xml.gz" with 50000 URLs

Sorting and normalizing collected URLs.

Writing Sitemap file "/var/www/www.insoft.ro/sitemap1.xml.gz" with 50000 URLs
    Cu stima,
    Razvan Pop

Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. nu functioneaza Google Webmasters
    De giovanni12345 în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd July 2009, 20:13
  2. Google nu mai functioneaza... deocamdata
    De leandrud în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 10:44
  3. Google sitemaps
    De eugen în forumul Google
    Răspunsuri: 2