In general, siteurile, de fapt rezultatele din google, cu sitelinks beneficiaza de o incredere aparte din partea motorului, si deci sunt, de ce sa nu o spunem, favorizate. De ce spun ca sunt favorizate: Pentru ca dupa ce ca e pe prima pozitie in SERPS, mai are si sitelinks afisate... Ceea ce evident, celelalte rezultate nu au.
Avand in vedere acest aspect, al favorizarii si increderii pe care Google o da unei pagini, cred ca este foarte dificil sa surclasezi un rezultat cu sitelinks. Nu spun ca e imposibil, dar este al draq de greu... Nu numai ca ai nevoie de optimizare on si offpage foarte bine facuta, dar mai trebuie inca ceva: sa castigi increderea Google, sau macar sa treci de pragul ala de incredere necesara pentru a intra in discutie macar ca poti sa obtii sitelinks pe cuvantul care deja are sitelinks la un alt site/pagina.
Personal, cred ca sitelinks sunt in mare parte si analizate de un factor uman de la Google. Ceva de tipul: algoritmul propune si un om ia o decizie. Nu in toate cazurile, dar macar asa, random.
Ce as face eu in cazul in care as dori sa surclasez un rezultat cu sitelinks?! Nu stiu, cred ca l-as lua pe ocolite, nu as tinti direct cuvantul pentru care acea pagina are sitelinks, cel putin nu in prima faza. Usor usor, ajungi si in pozitia in care "mai ai putin" si poti depasi, dar cred ca tintirea acelui cuvant in mod direct inseamna munca si timp foarte mare pentru atingerea obiectivului.

Răspunde cu citat