Eu nu cred ca Google sau alt motor de cautare isi permite luxul sa rankeze mai bine un blog decat un site simplu. Motivele pentru care blogurilor li se acorda "importanta mai mare" sunt multiple:Personal cred ca se acorda prea mare putere blogurilor, dar e o discutie mai larga aici.
1. Platformele de blogging sunt facute cu foarte multe functionalitati SEO din start iar ce le lipseste pe planul acesta poate fi corectat usor cu cate un plugin user-made (vezi cazul Wordpress si pluginul All in One SEO de exemplu). Pinging, trackbacks, structura crawler-friendly ale blogurilor ajuta si ele aici. De multe ori site-urilor "normale" le lipsesc toate atributele astea mici, dar importante pentru un motor de cautare, de aici si avantajul blogurilor.
2. Bloggerii si comunitatea cititorilor/comentatorilor (hai sa ii zicem blogosfera, desi nu imi place termenul) e o rasa aparte. Un blogger va pune link catre alt blog mult mai usor decat webmasterul unui site "normal", uneori doar pentru ca ii place blogul respectiv, nu neaparat pentru un avantaj anume. Cati webmasteri de site-uri informative sau site-uri care ofera servicii fac lucrul asta?
De aici vine puterea blogurilor zic eu, nu neaparat dintr-un avantaj acordat special de catre motoare.

Răspunde cu citat