Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Spam-ul a crescut la cote alarmante

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit Spam-ul a crescut la cote alarmante

In acest an, observ o crestere substantiala a nivelului de spam din Romania, pe multiple adrese de email.

Practic, dupa parerea mea este deja o escaladare. Probabil si perioada de "criza" sa-i zicem, ii impinge pe multi sa foloseasca cea mai ieftina si mai enervanta forma de marketing. Cat si inabilitatea autoritatilor de a controla/stopa fenomenul, lucrurile par sa scape de sub control.

Inainte primeam 4-5 "senderi" noi in fiecare zi. Acum au aparut cu zecile. Ii blochez cu zecile in fiecare zi, si alte zeci apar in ziua urmatoare, de multa vreme.

Din pacate, verific adrese de email multiple. Cand apare un singur astfel de tovaras, imi trimite spam-ul pe fiecare adresa de mail existenta. Si tot din pacate, din acelasi motiv multe mailuri reale ajung in spam, si trebuie sa puric fiecare folder ca sa recuperez mailurile valide.

Intrebarea este: Ce este de facut? Cine imi poate da o idee?

Folosesc mai toate RBL-urile, dar se pare ca nu sunt eficiente impotriva spam-ului din RO, desi au succes impotriva celui din afara. Au fost eficiente candva, cand le-am introdus. Astazi nu mai sunt.

M-am gandit la cateva variante:

- sa renunt la toate adresele de mail vechi, sa introduc contact form pe site + captcha. Dupa care sa anunt clientii existenti, sa foloseasca noua adresa de email.
    - sa introduc un autoresponder cu o actiune pentru confirmare mail, ceva ce ar trebui facut de un operator uman pentru a "finaliza" trimiterea
    - un alt tip de soft anti-spam?

Orice sugestii sunt binevenite, intrucat e o problema din ce in ce mai agasanta. Multumesc

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Un autoresponder e cea mai ok solutie, desi ii baga in ceata pe cei care nu se pricep, riscand sa pierzi mesaje.
    Ca idee, spamul pe email e ok ca volum, cel putin pe miez de gmail filtreaza bine cam 90%. Acum parca e 5$ / email si pare cea mai simpla solutie.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Un autoresponder e cea mai ok solutie, desi ii baga in ceata pe cei care nu se pricep, riscand sa pierzi mesaje.
    Ca idee, spamul pe email e ok ca volum, cel putin pe miez de gmail filtreaza bine cam 90%. Acum parca e 5$ / email si pare cea mai simpla solutie.
    Majoritatea mail-urilor mele sunt prin gmail si tot trec si prin el. Da opreste o mare parte, dar emm are dreptate, am lejer 3-5 noi pe zi. Ii blochez din outlook, dar a devenit o obisnuinta. (click dreapta + SPAMM)

Ma deranjeaza ca cei care trimit nu pricep ca-si faca rau, dar de acolo pana la "obisnuinta" e un drum care nu cred ca trebuie urmat. Trebuie sa inteleaga si ei ca sunt stresanti!

Un site gen: atentietepe.ro in care sunt adaugati toti spammerii, cred ca ar limita un pic volumul de trafic. La o cautare dupa nume site/brand, apare "atentie tepe xyz" si cred ca nu le place nici lor pe termen lung sa apara pe site

Postarea de anunturi "misto" cu numarul lor de telefon de pe site si adresa de email, este o metoda utila Sa le sune si lor telefonul de 100 de ori pe zi, pentru diverse servicii si produse, despre care NU AU AUZIT sau NU VOR sa auda

Dar trebuie creat un script automat, altfel este timp pierdut.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Cu cele scapate de filtrul gmail: le cauti in webmail si le declari acolo ca spam. Data viitoare sigur nu mai scapa.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

emm
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit

Gmail face exces de zel, blocheaza si mesaje reale, de la clienti ai casei. Inclusiv mie mi-a blocat ip-uri de pe care sunt 110% sigur ca nu a plecat nici macar o singura bucata de email nedorit.
    Altfel, filtreaza binisor.

Eu folosesc RBL pe servere + Thunderbird. Pentru cei agasanti creez cate un filtru, si am un script care copiaza filtrul in toate mailurile, astfel incat sa nu mai apara pe nicio alta adresa pe care o monitorizez.
    Totusi, nu e suficient. Vine vremea pentru o solutie mai serioasa. M-am gandit inclusiv sa fac un soft pentru asta, dar n-as putea spune ca s-a cristalizat ideea cea buna.

Am in prezent vreo 13-24 inbox-uri pentru Romania, dintre care pe unele din ele ajung mailuri din 4-5 situri diferite. Cand un flacau din asta se apuca sa trimita un mail, imi baga instant 20 bucati individuale din spam-ul lui. iar unii trimit si de 2-3 ori pe zi, ca asa i-a invatat mama lor. Te scoate din minti.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    41

Implicit

uribl.abuse.ro ati incercat?

emm
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit

@Bruzli, chiar o sa incerc si sa speram ca mai "omoara din gandaci". Merci.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Spamul a atins cote alarmante
    De BGabriel în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 16th March 2014, 10:04
  2. A crescut brusc numarul vizitelor directe
    De lovelife în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 12th February 2011, 23:18
  3. Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 2nd February 2011, 14:09
  4. Ce are acest site de a crescut traficul rapid?
    De wikiteam în forumul Google
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 8th March 2009, 03:21
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 13:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •