In acest an, observ o crestere substantiala a nivelului de spam din Romania, pe multiple adrese de email.

Practic, dupa parerea mea este deja o escaladare. Probabil si perioada de "criza" sa-i zicem, ii impinge pe multi sa foloseasca cea mai ieftina si mai enervanta forma de marketing. Cat si inabilitatea autoritatilor de a controla/stopa fenomenul, lucrurile par sa scape de sub control.

Inainte primeam 4-5 "senderi" noi in fiecare zi. Acum au aparut cu zecile. Ii blochez cu zecile in fiecare zi, si alte zeci apar in ziua urmatoare, de multa vreme.

Din pacate, verific adrese de email multiple. Cand apare un singur astfel de tovaras, imi trimite spam-ul pe fiecare adresa de mail existenta. Si tot din pacate, din acelasi motiv multe mailuri reale ajung in spam, si trebuie sa puric fiecare folder ca sa recuperez mailurile valide.

Intrebarea este: Ce este de facut? Cine imi poate da o idee?

Folosesc mai toate RBL-urile, dar se pare ca nu sunt eficiente impotriva spam-ului din RO, desi au succes impotriva celui din afara. Au fost eficiente candva, cand le-am introdus. Astazi nu mai sunt.

M-am gandit la cateva variante:

- sa renunt la toate adresele de mail vechi, sa introduc contact form pe site + captcha. Dupa care sa anunt clientii existenti, sa foloseasca noua adresa de email.
- sa introduc un autoresponder cu o actiune pentru confirmare mail, ceva ce ar trebui facut de un operator uman pentru a "finaliza" trimiterea
- un alt tip de soft anti-spam?

Orice sugestii sunt binevenite, intrucat e o problema din ce in ce mai agasanta. Multumesc