Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Cum pot imbunatati SEO pentru magazine online?

Maffw este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th October 2021
    Vârstă
    26
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit Cum pot imbunatati SEO pentru magazine online?

Salutare,

Am doua magazine online bazate pe mobila din lemn si am ajuns intr-un punct in care nu mai creste, ba chiar in ultima vreme scade (din cate mi-au zis niste baieti de la Agency Analytics, in perioada asta algoritmul de la Google e volatil)
    Site-urile sunt pe wordpress si am facut urmatoarele: am scris titlu si alt tag la poze, am scris descrierile meta, continut si titluri pentru toate produsele(in jur de 600 pe fiecare), pentru categorii si am inceput sa fac si pagini cu continut (produse, poze si link-uri interne). Ceea ce intradevar nu am facut sunt link-urile externe, care lipsesc complet si asta este urmatorul pas pe care il voi face pentru articole de pe blog si sa vad cam cum as putea pune si niste link-uri externe si pentru produse.

Site-ul are reclame zilnic pe facebook si google, insa un maxim de comenzi as zice ca sunt undeva la 20 pe luna, ceea ce este relativ putin. Magazinul este de mai putin de 1 an(in aprilie face 1 an de cand s-a lansat).
    Articole am publicat si pe comunicatedepresa, si pe gsp, si pe ghidul, plus altele... am ajuns la un domain rating de 11 in mai putin de 1 an.
    Intrebarile mele sunt urmatoarele:
    1. Cum pot face sa ma duc catre mai multe cuvinte cheie? Este ok sa continui sa fac pagini cu produse reprezentative pentru acele cuvinte cheie? Spre exemplu: pagina pentru "pat lemn masiv 160x200" in care sa includ doar paturile respective si tot asa.
    2. Catre ce site-uri as putea pune link-uri ca sa fie de incredere si sa ajute la seo?
    3. Ce alte sfaturi aveti pentru a creste comenzile?

Nu stiu daca e ok sa las link catre site-uri, insa sanatatea site-ului pe partea de seo arata ca este ok.

Multumesc

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.817
    Putere Rep
    36

Implicit

Un factor pentru scaderea vanzarilor nu e doar seo sau mai stiu eu ce tine de website, un factor foarte mare in perioada asta este vremea, cine cumpara mobila pe vremea asta cand afara sunt -20 grade, o sa ai o crestere de vanzari in martie - aprilie, atunci sa investesti masiv in reclame.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th October 2021
    Vârstă
    26
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Corect, dar in acelasi timp si pozitia in google conteaza.. mai ales ca multa lume vine din google pe domeniul de mobila.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Care este site-ul?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

gabetu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th April 2011
    Locaţie
    Piatra Neamt
    Posturi
    186
    Putere Rep
    27

Implicit

In domeniul asta mai important decat orice este "brand awareness" si pozitionarea pe piata (ieftin / standard / premium).
    Ai mentionat ca ai doua website-uri / domenii, mai bine pastrezi doar unul, de preferat mobila[brand].ro sau [brand].ro, nu cred ca mai merge cu long tails.
    Apoi in functie de pozitionarea pe piata poti incerca diverse metode de promovare / marketing in marketplace-uri, advertoriale cu bloggeri si influenceri, reclama platita, etc.
    Parerea mea e ca SEO e cea mai mica problema ... lasa-ne site-ul sa vedem ce si cum, uite aici un brand autohton.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th October 2021
    Vârstă
    26
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

site-urile sunt mobilapremium.ro si emobdecor.ro

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Maffw Vezi Post
    Intrebarile mele sunt urmatoarele:
    1. Cum pot face sa ma duc catre mai multe cuvinte cheie? Este ok sa continui sa fac pagini cu produse reprezentative pentru acele cuvinte cheie? Spre exemplu: pagina pentru "pat lemn masiv 160x200" in care sa includ doar paturile respective si tot asa.
    3. Ce alte sfaturi aveti pentru a creste comenzile?
    1. Da, personal asta as face. M-as orienta catre long tailuri de acest tip. Poti adauga taguri related la produse, le poti adauga continut calitativ si indexa. Organizeaza pagina tagului incat sa fie cat mai estetica, asemenei unei pagini/articol blog cu recomandari. Spre deosebire de o pagina sau articol, tagul nu necesita actualizare daca un produs este scos din oferta.
    3. Din experienta mea cu ecomert cu mobilier (dar lowcost), as recomanda:
    - implementarea unui sistem de tip 'Upsells+cross-selling' incat atunci cand un client comanda un 'pat lemn masiv 160x200' sa-i recomanzi si o saltea compatibila, pe dimensiunea 160x200. Ai spus ca utilizezi woocommerce, gasesti default dar ceva basic. Daca vrei ceva mai 'insistent' trebuie sa incerc cateva pluginuri.
    - google merchant + google ads pt shopping
    - inscriere in marketplaceuri
    - as realiza sugestii pt amenajari interioare, asemeni tag-urilor catre produse din pozele de pe fb/ig (Vezi atasamentul). In acest mod ai sanse mai mari ca un client sa cumpere mobilierul pentru toata camera. Am observat ca pe unul din magazine ai blog, incearca sa il dezvolti.
    Screenshot 2022-01-26 202914.jpg

Update: Anual, incepand cu a doua jumatate a lunii ianuarie si pana prin martie, vanzarile sunt slabe in aceasta nisa, sunt slabe chiar si pentru mobilier lowcost. Februarie este cea mai slaba luna din an.
    Ultima modificare făcută de Clax; 26th January 2022 la 21:46.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Maffw Vezi Post
    site-urile sunt mobilapremium.ro si emobdecor.ro
    Ambele sunt extrem de lente.

https://pagespeed.web.dev/report?url...apremium.ro%2F
    https://pagespeed.web.dev/report?url...mobdecor.ro%2F

Pe mobil unul dintre ele are Time to Interactive 41.5 s. Practic abia dupa 41 de secunde se poate interactiona cu site-ul. Lumea se grabeste, userii nu vor astepta atat ca sa li se livreze continutul site-urilor.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    56
    Posturi
    301
    Putere Rep
    22

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

"Right click is disabled" ... eu când văd asta, ies. Cine vrea să-ți ia conținutul, o face și fără right-click, dar pentru user-ul obișnuit e enervant. Dacă vreau info suplimentare, pot selecta textul right-click și imediat sunt pe wikipedia sau altundeva. Scoate prostia asta!
    Ultima modificare făcută de Floki; 27th January 2022 la 18:01.

iulipwnz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    33
    Posturi
    215
    Putere Rep
    22

Implicit

Ma ocup de marketingul unui magazin destul de mare pe nisa asta de vreo 3-4 ani.. E horror.. Cum s-a spus mai sus, recomandarea de saltele,etc. astea merg. De asemena, lunile ianuarie, februarie si martie sunt moarte. In martie incepe sa isi revina. Legat de marketplace-uri, renunta la idee. Noua emagul ne-a ''furat'' produsele. Comparatoarele de preturi, rezultate foarte slabe.
    In orice caz, daca ai nevoie de saltele, clientul meu are si fabrica de saltele, iti pot da un contact.
    Spor

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Fulfillment pentru magazine online!
    De bogdanpodina în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 5th January 2020, 19:54
  2. Contextual Jingle Beta - Pentru afiliati si magazine online
    De puthre în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 21st November 2013, 23:09
  3. Consultanta pentru magazine online
    De danielbuca în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 24