Cred ca este clar pentru toti cei care citim aceasta sectiune ca una din marile provocari ale unui magazin online este motorul de cautare.
In momentul de fata lucrez la un engine, destept zic eu, si care functioneaza destul de diferit fata de ce am vazut la solutiile existente pe piata (ro si afara).
Sincer sa fiu e foarte diferit de cum functioneaza multe magazine mari.
Exista deasemenea magazine online de top de la care, bineinteles, am invatat destul de multe.
Ca sa va spun in mare despre ce este vorba: este un motor de cautare care e bazat pe releventa (custom made, algoritm propriu) si pe studiu al comportamentului utilizatorului. Deasemenea, are componente care au capacitate de self learning. Deasemenea, relevante rezultatelor unei cautari este dependenta de cine face cautarea.
Cum stateam eu azi si ma gandeam la aceste functionalitati mi-a venit o idee: poate sunt si alti oameni care se gandesc la alte functionalitati de genul acesta sau sunt si altii interesati de acest concept si am concluzionat ca ar fi bine sa imi share-uiesc ideile si chiar codul sursa.
In consecinta as vrea sa initiem o discutie generala despre practici in cautare pe magazine online si, intr-un grup mai restrans, sa facem sharing de idei si chiar cod.
De ce as fi dispus sa fac asta?
1. Pentru ca astept reciprocitate si sunt intotdeauna deschis la dezbateri provocatoare.
2. Pentru ca eu nu vand solutii de ecommerce (deci oricum nu as fi afectat) ci vand consultanta.
So, ce ziceti, se baga cineva?