Ma ajuta cu pr, seo daca las comentariu la un articol pe un blog mare cu nume, email si adresa site-ului meu? Eu nu am inteles acest fenomen.. Vreau explicatii detaliate daca se poate..
Ma ajuta cu pr, seo daca las comentariu la un articol pe un blog mare cu nume, email si adresa site-ului meu? Eu nu am inteles acest fenomen.. Vreau explicatii detaliate daca se poate..
Depinde. Daca lasi comentariu doar atunci cand ai ceva de zis si nu te apuci sa zici toate prostiile doar ca sa iti apara si acolo un comentariu, e ok. Insa in blogosfera mai mult conteaza cat de original scrii si cat de mult comunici cu lumea. Din punct de vedere SEO nu conteaza pentru ca majoritatea link-urilor din comentarile blogurilor vor fi cu nofollow.
Am si eu un blog unde lenevesc...
Scrie cat mai legat de subiectul postului si nu folosi cuvinte cheie la "Nume:". Asa vei avea sanse mai mari sa ti se accepte comentariul. Decat sa spui de ex. "Wow! Foarte util articolul ..." incearca mai repede sa pui o intrebare interesanta despre subiect.
Da care este diferenta dintre nofollow si dofollow? ca nu stiu
te ajuta doar in masura in care ai ceva interesant de spus.
Comentariile bune sigur vor ajuta, in special pentru ca pot genera trafic. Daca blogul are dofollow, atunci poti avea si mai multe avantaje.
Tagul nofollow se aplica link-urilor pe care doresti sa nu le urmeze botul de la google, daca nu pui acest tag, link-urile vor fi dofollow adica botul le va urma.
DIn punct de vedere seo sunt bune si link-urile nofollow, la un site de-al meu vad ca la cautarea link:url imi arata si un link care are tag-ul nofollow.
botul verifica toate linkurile de pe o pagina, indiferent de ce-i spui tu daca aplici nofollow unui link, atunci google va sti sa nu-i ofere acestuia putere, influenta, link juice, page rank, cum vrei tu sa-i spui. Totusi se contorizeaza ca backlink, doar ca va cantari mult mai putin (depinde de alti factori).
Revenind la problema ta, poti sa comentezi, desigur! Daca o faci natural, pe blog-uri din acelasi domeniu, nu ar trebui sa te intereseze pentru moment care sunt do/nofollow.
Spor la comentarii relevante !
Iti recomand sa citesti Ghidul de Optimizare Wordpress de pe SEO | Marketing | Design | Life - Tudi.ro
Pe mine m-au ajutat de multe ori comentariile pe bloguri. dar, exact cum spun si cei de mai sus.. nu am comentat aiurea cu mesaje de genul.. "ft tare articolul, intra si pe" ->asta este diferenta intre mesaje la obiect si spam. De cele mai multe ori cu spamul doar pierzi timpul pt ca un admin atent o sa-ti stearga comentariul sau nu o sa-l publice de la inceput.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)