Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Proiect nou, Cum îl monetizez în 2021?

Huby33 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th January 2021
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Thumbs up Proiect nou, Cum îl monetizez în 2021?

Salut,

Am experiență ca developer și vreau să încep un proiect personal.
    Până acum am lucrat doar pentru alții și vreau să schimb acest lucru, să lucrez pentru mine. Sunt la început de drum și orice sfat e binevenit.

M-am gândit la câteva variante de site + monetizare:

a) Blog axat pe review-uri de produse, recenzii cărți, conținut specializat pentru afiliere

b) Blog cu content general, articole ever green, monetizat prin adsense sau advertoriale - Proiect de lungă durată

c) Diferite landing pages pentru afiliere, promovate prin Google Ads

d) Site tip anunturi, comparator produse sau agregator de continut, ex glami - monetizat prin publicitate directă CPC - Proiect de lungă durată + Necesită investiție mare

Cu ce ați începe în 2021 și de ce?

Mulțumesc

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Personal as alege varianta c) si pentru 2021 pentru ca asta am ales de peste 7 ani si pana acum. Legat de intrebarea ta... alege 70% sa faci si pentru tine ceea ce deja cunosti si ai lucrat pentru altii. Restul de 30% testezi lucruri noi. Astfel iti asiguri un venit constant si sigur. Alegand sa incepi ceva de la 0 si sa te dedici 100% sunt sanse mari ca in primele luni sa nu ai venituri decente.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    52

Implicit

Tot programator sunt si eu am dezvoltat proiecte din toate exemplele date de tine.
    Problema de care te vei lovi la site-urile de content e ... content-ul. Si aici ai 2 variante: il faci tu (greu sa scoti calitate, dureaza, nu e scalabil) sau platesti pe cineva (unde trebuie sa ai buget consistent pt calitate si cantitatea necesara).

Nu ne-ai spus daca ai si bani de investit pe langa timp. Daca da, eu as merge pe ceva semi-automat in combinatie cu Google Ads. In felul asta vei avea rezultate rapid (hopefully) si vei putea jongla cu bugetul dupa cum iti permiti.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th January 2021
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Mulțumesc celor care au răspuns!

clax
    Personal as alege varianta c) si pentru 2021 pentru ca asta am ales de peste 7 ani si pana acum
    Inițial, varianta asta ar fi ideală pentru mine e cea mai facilă pentru un început, pe termen scurt!
    Dar cred că această metodă e problematică, având în vedere amploarea site-urilor de cashback, sunt prezente peste 90% din magazinele prezente în platformă.

Aș investi timp și bani să trimit traffic către magazine, pentru ca, la final conversia să se facă prin site de cashback, fără să incasez vreun comision.
    Practic voi munci pentru site-urile de cashback.

Crezi că va mai renta să investești banii pe viitor?

Kleampa
    Nu ne-ai spus daca ai si bani de investit pe langa timp.
    Nu cred că mai poate exista un proiect azi, fără investitie, deci iau în calcul să investesc bani.
    Bugetul de început ar fi cam 2k Euro / lunar. Știu că e puțin și din acest motiv caut o variantă rapidă de monetizare, să pot investi o parte din profituri.

Daca da, eu as merge pe ceva semi-automat in combinatie cu Google Ads.
    Pe varianta asta, cum crezi că e cel mai indicat să monetizezi site-ul?

Prin Adsense va fi problematic, nu e conținut unic. Am cautat dar nu am găsit nici o variantă in România pentru Adsense

Rămân variante - Reclamă plătită CPC direct sau afiliere?

Personal, consider că, în România, daca retelele nu schimbă regulile pentru site-urile de cashback, afilierea râmâne doar un vis frumos

În afară de site-urile de cashback și câțiva bloggeri importanți, de unde cumperi prin afiliere ca să îi susții, va bate văntul în platforme, vor dispărea o mare parte dintre site-uri pentru că nu au cum să se susțină în condițiile astea.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    52

Implicit

Din bannere nu faci bani seriosi decat daca ai 10k vizite pe zi (pe nise serioase nu de "seriale online").

Ramane afilierea. Se fac bani seriosi din SEO si PPC si cred ca se vor face in continuare (de BF cel mai mare afiliat pe SEO a facut 25k eur)
    Cashback-ul e din ce in ce mai cunoscut dar e o nisa destul de mica, nu mi-as face probleme.

Atentie ca la afiliere niste bani investiti azi in PPC se intorc la tine (sub forma de comisioane) in ~60 zile. Vezi cum iti faci cash-flow-ul.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Huby33 Vezi Post
    Crezi că va mai renta să investești banii pe viitor?
    Cred ca la asta o sa se rezume totul in viitor. Inainte, acum 10 de spre exemplu... investeai extrem de putin comparativ cu acum. Diferenta intre investitie si castig era foarte mare, cu putin noroc, din castig doar 10% erau investiti. Acele vremuri nu or sa mai existe.

tibanu1987 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    8
    Data înscrierii
    21st January 2021
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    29
    Putere Rep
    8

Implicit

Eu am inceput de cativa ani cu review-uri de produse obtinand profit prin afilierea cu Amazon, insa de anul trecut parca e din ce in ce mai greu pe piata din SUA si coroborat cu micsorarea comisioanelor la Amazon am decis sa ma mut pe piata din Romania. Am crescut un site cu o investitie minima in doar 14 luni si azi a ajuns sa aiba un profit mediu de aproximativ 5000 de lei pe luna doar din afilieri. Probabil suma nu ti se va parea mare insa daca as dori sa vand site-ul la momentul de fata cred ca as obtine un multiplu de minim 30x venitul pe ultimele 6 luni, ceea ce nu e de neglijat. Pe Flippa am vandut site-uri si la multiplu de 40 dar inca nu stiu cum se vand la noi. Daca reusesc sa gasesc cumparator o sa te anunt ce pret am luat pe el.
    Deci revenind la dorinta ta de a incepe pe cont propriu, cred ca afilierea este cea mai indicata la inceput de drum.

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    439
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de tibanu1987 Vezi Post
    Eu am inceput de cativa ani cu review-uri de produse obtinand profit prin afilierea cu Amazon, insa de anul trecut parca e din ce in ce mai greu pe piata din SUA si coroborat cu micsorarea comisioanelor la Amazon am decis sa ma mut pe piata din Romania. Am crescut un site cu o investitie minima in doar 14 luni si azi a ajuns sa aiba un profit mediu de aproximativ 5000 de lei pe luna doar din afilieri. Probabil suma nu ti se va parea mare insa daca as dori sa vand site-ul la momentul de fata cred ca as obtine un multiplu de minim 30x venitul pe ultimele 6 luni, ceea ce nu e de neglijat. Pe Flippa am vandut site-uri si la multiplu de 40 dar inca nu stiu cum se vand la noi. Daca reusesc sa gasesc cumparator o sa te anunt ce pret am luat pe el.
    Deci revenind la dorinta ta de a incepe pe cont propriu, cred ca afilierea este cea mai indicata la inceput de drum.
    Si de ce nu scalezi asta? sa faci inca 5 site-uri cam identice? sau 10... eu l as vinde, si as face inca 10 site uri la fel de la 0

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    947
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    Se fac bani seriosi din SEO si PPC si cred ca se vor face in continuare (de BF cel mai mare afiliat pe SEO a facut 25k eur)
    Despre cine e vorba? Sau mai degrabă, despre ce proiect?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th January 2021
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Mă bucură răspunsurile voastre!

kleampa
    Cashback-ul e din ce in ce mai cunoscut dar e o nisa destul de mica, nu mi-as face probleme.
    Acum nu, dar peste 2-3 ani mai vorbim! Site-urile de cashback distrug eco sistemul afilierii. E ca și cum ai o grădină, plantezi, muncești și la urmă vine altcineva și culege, fara să ai profit. O să dai faliment!

Tibanu
    Eu am inceput de cativa ani cu review-uri de produse obtinand profit prin afilierea cu Amazon, insa de anul trecut parca e din ce in ce mai greu pe piata din SUA si coroborat cu micsorarea comisioanelor la Amazon am decis sa ma mut pe piata din Romania.
    E foarte bine ce ai început. Cam cât timp ai dedicat proiectului? La început și acum?
    Personal văd 2 impedimente

1. Nu ai multe variante de magazine din care să alegi, trebuie magazine mari, Amazon, Emag să poți găsi aproape orice produs. Platformele cu cât sunt mai mari vor fi mai putin affiliate friendly.

2. Concurența mare pe review-uri, Site-uri, Youtube, e un trend acum să faci review-uri.

Calin
    Si de ce nu scalezi asta? sa faci inca 5 site-uri cam identice? sau 10... eu l as vinde, si as face inca 10 site uri la fel de la 0
    De ce ai face asta? Daca ai găsit rețeta succesului de ce să iți faci singur concurență? Începi de la 0, practic faci munca grea la un site.

În cazul meu voi începe 2 proiecte
    - Un blog de content, pentru a atrage și traffic organic. Oricum aș fi avut nevoie de o secțiune de blog la site și mai bine le separ.

- Un site semi automat, o aplicație utilă, păcat ca la noi nu am văzut siteuri cu api-uri pe care să le poți integra sau un site de cashback , trebuie să mă mai documentez aici.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Oferta advertoriale si link-uri 2021
    De tottyovi în forumul Continut web
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 27th November 2021, 21:41
  2. Cum monetizez traficul ?
    De AlexMG în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 14th May 2021, 15:09
  3. Cum sa monetizez un grup de 365 k membri ?
    De Adelin în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 1st September 2020, 20:34
  4. Proiect bun sau rau ?
    De B. Alex în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd August 2014, 17:13
  5. Cum monetizez un site de upload fisiere
    De Anturaju93 în forumul Utile
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th February 2012, 16:40

Permisiuni postare