Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 42

Subiect: Am o senzatie foarte acuta ca lipseste ceva. De fapt mai multe.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    52
    Posturi
    359
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Iar in ce priveste PPC/Adwords, mi se pare incredibil cat de putina informatie exista pe forum in acest sens. Personal am activitati care ruleaza pe Adwords de 10 ani fara intrerupere, profitabil in continuare cu toate ca piata s-a schimbat si concurentii s-au inzecit. Pe aici nu vad aproape nimic interesant legat de paid ads in general, si mi se pare socant pentru ca este un canal de marketing mult mai rapid, mai eficient si cu cea mai mare acoperire (daca este folosit corect). Daca e sa mai vorbim de MVP-uri, market test si validare, A/B testing, CRO etc - nu stiu, zau ca parca Facebook e mai activ decat forumul.
    Cred ca aceste teme ar trebui putin dezvoltate. Am vizionat mai multe filme pe youtube dar nu sunt sigur ca ofera toate informatiile si trucurile, majoritatea doar iti flutura sub nas ce ai putea invata si te trimite la cursuri platite. Am incercat sa invat si despre facebook ads, pana la urma am platit un curs ca sa invat si acela. Inteleg si atitudinea, "daca ii inveti pe altii iti faci concurenta" dar atunci ce rost mai are comunitatea?

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.084
    Putere Rep
    62

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Incep prin a spune ca n-am nimic cu tine personal , imi spun doar parerea ..

Am o senzatie acuta ca lipseste ceva de pe Seopedia.
    Asa este. In timpul petrecut scriind un post neterminabil, mai bine scriai un post util comunitatii despre oricare din subiectele urmatoare:

- Tech startups.
    Ce StartUps au in plus Bulgaria si Ungaria in plus fata de noi? Daca e piata la ei, poate fi si la noi. Putem dezbate vreunul de care stii tu, nu doar sa asteptam sa dea cineva din casa ca asa vrea el.

- Strategii de marketing. - Strategii complete, teste elaborate, ce merge acum si de ce merge, si pentru ce merge
    Ok, tu cum ai facut sa mearga unul sau mai multe din businees-urile tale? Cum ai reusit? Ce a prins si ce nu a prins?
    Eu am o idee vaga despre ce inseamna SEO, la restul nu ma pricep, deci as citi cu mare drag orice ai scrie pe acest subiect. Nu se poate copia 100% ce ti-a mers tie, insa se poate adapta la business-uri mai mult sau mai putin asemanatoare.

- Cod, programare, baze de date. Da, de ce nu? In ziua de azi toata lumea trebuie sa stie cod
    Eu nu stiu programare si probabil nu voi sti niciodata, insa sunt atatia care au habar, deci nu cred ca ar strica vreun pont despre tot ce tine optimizarea consumului de resurse la servere, containere, failover, Mongo, criptare, Redis. Eviedent, aici vorbesc despre experientele tale, despre problemele cu care te-ai lovit tu si solutiile pe care le-ai gasit tu.

sustin si voi sustine mereu cele mai mici afaceri
    Ma sustii si pe mine? )

- Mai mult e-commerce. - Chiar nu vrem o bucata din acest cascaval potential?
    Noi am vrea, insa ne lipsesc anumite informatii care le fac sa ne pierdem curajul. Ne poti da tu un minim de informatii sa mai prindem curaj?

- Finantare. - Sau investitori
    As dori si eu cel putin un investitor .. tu cum ti-ai gasit primul investitor? Ce metode ai folosit si cum l-ai atras? Ce conditii de colaborare ati stabilit?

- Intalniri live. Reale, interesante, periodice.
    Cu cine? N-ai cu cine! S-au incercat astfel de intalniri in mai multe orase si tot degeaba.
    Eu ma intalnesc periodic cu cativa membri SeoPedia, insa ii pot numara pe degete de la o mana. Mai sunt cativa de care efectiv trag de ei sa iesim la o bere (sper sa va simtiti ) ) si n-am reusit inca. Deci abia ies cu cate unul, apai sa strang 2-3-5-10 insi deodata?!?!?!?! Vrei sa organizam ceva? Crezi ca ai cu cine?

Exista niste intalniri lunare (pentru networking) pentru tinerii antreprenori (de care am aflat de la Chinezu), insa pe eveniment zicea "Barbeque si nu mai stiu ce" .. Am zis "Super tare! Merg!".
    Trebuie sa recunosc faptul ca n-am citit descrierea evenimentului si m-am dus acolo imbracat lejer, cu o sticla de vin, pregatit pentru barbeque ..
    Evenimentul incepea la ora 18 si se termina la ora 22 (ciudat barbeque, asa scurt, zic ). Eu am reusit sa ajung pe la ora 20, intru, ma intampina o don'soara, imi spune ca trebuie sa platesc 140 ron ca sa intru (n-am platit 140 ron pentru inca 2 ore), dar nu era neaparat asta problema, ci faptul ca inauntru toata lumea era la camasa, stateau in picioare, inghesuiti la mese cate 6-8 persoane, in curte era o formatie de canta (nu stiu ce, n-am mai avut urechi pt ea ) si niciun gratar .. pai de ce naiba ii zici barbeque daca totul se desfasoara ca la botez?

O sa va zic ce cred eu ca lipseste. In afara de dinamica, energie, posturi elaborate, samd. O sa ma refer strict la lucruri care AR TREBUI (zic eu) sa fie aici si nu prea sunt. Sau nu sunt deloc. Poate ma insel (nu, nu cred).
    Sunt de acord cu hl2u, insasi prin posturile tale dai de inteles ca faci afaceri mai sus de firul ierbii si probabil tu ar trebui sa fii un exemplu pentru noi, sa ne inveti cate ceva din subiectele de mai sus, nu doar sa ne provoci sa dam din casa. Fiecare are o "casa" si un bagaj de cunostinte, insa mie mi se pare clar ca bagajul tau este unul mai incarcat de cunostinte decat al majoritatii de aici (este doar o constatare, nu te periez ). Asa ca .. te asteptam cu posturi constructive pentru membri comunitatii. Eu cu siguranta o sa le urmaresc.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@AntonioTony: Nu ma ofenseaza comentariul. Are logica, numai ca, vezi tu, lucrurile nu sunt asa de simple (cum se mai intampla).

Incercam sa-mi dau seama ce se intampla pe Seopedia, si ce e de facut. Asta e sensul postarii. Si sa vad daca si altii vad cum vad eu. Acum nu stiu, poate sunt eu diferit si sunt singurul care vede ca este o problema; in care caz trag concluzia ca eu sunt in neregula, nu forum-ul, ma calmez subit, ma declar incompetent si inchid discutia.

Situatia particulara a unui om este totusi ceva ce nu ai de unde sa stii. Vad clar unde bati, ma asteptam dinainte sa public postarea. Timp de sustinere a comunitatii insa, eu astazi, din pacate nu am. N-am nici pentru mine, uneori nu ies cu saptamanile, am trecut prin 3 burn-outs in 12 luni. Imi risc sanatatea (ca multi altii), pentru a pune pe picioare ceva, ceva care sa faca o diferenta in lumea asta. Oricare ar fi acea diferenta.

Am inceput niste proiecte mari intr-adevar, voi posta despre ele aici la un moment dat, genul care vor inspira probabil. Dar n-a venit momentul inca de disclosure, nu e nimic live. Acum insa nu prea imi mai permit sa scriu post-uri suficient de informative. Azi am prins primul moment "liber" in doua saptamani, ca sa iti raspund. Este o relaxare binemeritata, sa mai pot scrie 2 randuri.

Despre cu ce ma ocup eu personal, afaceri la firul ierbii sau nu: Recunosc ca sunt o persoana mai retrasa, imi place anonimatul si nu vad de ce as posta despre asta. Stai linistit insa, nu sunt multi-milionar (de carton, de plastic, reciclabil sau nu). Poate voi fi candva, ceea ce iti urez si tie (si colegilor). Poate chiar la anul. Altfel, ca si toti ceilalti, incerc lucruri diferite, am si succese si escuri (chiar unele mari). Ultimii 5-6 ani nu au fost grozavi pentru mine, conform propriului standard. Imi pierdusem mojo-ul. L-am regasit la inceputul acestui an, mi s-a oferit sansa de a schimba ceva. Mai dureaza putin insa.

Eu stiu exact ceea ce lipseste in Romania, sustinere - de orice natura. Mediul local mai curand iti da in cap (exemplu: actele, legile, si nu numai). Lipsa de bani, puterea de cumparare. Etc, etc. Suntem o tara "in curs de dezvoltare" si am ramas asa. Exista progres, dar nu suficient de rapid.

Sustinere financiara, legala, tehnica, etc. Finantare in primul rand. Bancile nu finanteaza startups, si nici oameni care n-au case de amanetat.

Dar si alt gen de sustinere. Startup angels (sunt ceva grupuri dar e inca foarte firav domeniul), acceleratoare, incubatoare, o platforma tech in general. Legislatie, aici sunt probleme mari. Multi colegi nu au acces la bani de servere (20$ pe luna), ce sa mai zic de sediu, personal (salarii), de avocati (si ai nevoie de ei, fara o casa de avocatura buna in spate, specializata in startups/IT esti mort si nu stii inca). Am trecut prin multe, si stiu. Vorba unui amic, daca n-ai bani in portofel, oricat de destept ai fi, tot mirosi a prost.

Altii nu stiu ce sa faca, cum sa faca. Cum gasesti un co-founder, developeri buni, finantatori (un proces lung si cu cantec) samd. Cum creezi o platforma. E nevoie de timp, bani si efort (si nervi tociti) ca sa faci ceva concret. Si de consultanta. Si de ...

Tot ce pot sa-ti spun este ca in urma postului asta, am realizat ca pot face mai mult pentru mediul nostru decat niste simple postari. Sigur ca nu elimina postarile, dar cum spuneam exista si alte cai. Lucrez la ceva direct in acest sens, nu stiu daca voi reusi, imi va lua un an sau doi, dar daca iese e genul care va produce o diferenta in sensul mentionat. Insa trebuie sa adun si niste oameni pentru asta, si sincer nu-i am inca, si nici timp suficient pentru ca timpul meu este prins in acele proiecte, din care unul major. Dar va veni vremea.

A, si cunostintele alea de care vorbesti tu, le au multi altii pe forum.

Eu mi-am facut "datoria" timp de multi ani (nu din datorie totusi, ci ca sa ajut unde pot). Insa nu prea vine urmatoarea generatie, oamenii nu prea se ajuta intre ei, nu cum ar trebui. Nu vad postarile informative, au disparut. Nu vad decat "vand", "cumpar" sau "ofer gratuit". Asta e marketplace, nu mai e comunitate in care sa inveti ceva.

Si e pacat. Informatia este cea mai valoroasa marfa. Iar oamenii se descurca cel mai bine ajutandu-se reciproc. Asa s-a construit civilizatia asta, asa cum este, buna sau rea.

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Jeeez cata dezbatere pentru nimic... unii se plictisesc tare

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de LogOn Vezi Post
    Jeeez cata dezbatere pentru nimic... unii se plictisesc tare
    Asta e atitudinea corecta! Nu stiu cine se cred unii de vor sa schimbe ceva! Ne e asa de bine in mediocritatea noastra...
    Cred ca emm era mai bine primit daca venea cu propunerea sa facem forumul de versuri, bancuri si mistocareala. Bineinteles sa ramana market place-ul, ca fara ala nu se poate!

S-ar putea face o lista destul de mare cu membrii care odata erau reprezentativi pentru forum iar acum sunt cu desavarsire absenti. De ce? Pentru ca ei au evoluat dar forumul a ramas pe loc. Ba mai rau, a regresat - data fiind lipsa de participare.
    Dar ce conteaza? Noua ne e asa de bine...!
    Vad ca il confundati in continuare cu Facebook-ul: like, like, like. Ce gluma buna!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Ba mai rau, a regresat - data fiind lipsa de participare.
    Dar ce conteaza? Noua ne e asa de bine...!
    Pai participa!
    Trust, but verify.

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Asta e atitudinea corecta! Nu stiu cine se cred unii de vor sa schimbe ceva! Ne e asa de bine in mediocritatea noastra...

[ironii la adresa unora, dar nu stiu exact cine sunt ei...]
    [concluzii si actiuni "pasive", neproductive]

like, like, like. Ce gluma buna!
    Am sa incerc sa-ti fac o analogie, ca sa ma asigur ca intelegi ce vreau sa spun:
    O mana de oameni mor (incet) de sete, dar se afla langa o fantana. Si in tot acest timp se dezbate care dintre ei sa-si riste viata sa intre in fantana ca sa trimita apa sus celorlalti... Si tot dezbat, pana cand nu mai sunt in stare nici sa bea apa.

P.S.: pe langa asta ei nu iau in considerare ca lucrurile s-au schimbat in ultimii ani, apa este imbuteliata deja la 500ml, 1L, 2L sau chiar 5L si se gaseste la orice magazin de la colt

Nu ii critic pe cei de mai sus care au discutat pe aceasta tema, ci doar atrag atentia ca energia lor ar trebui sa mearga in a aduce aport, in schimbul de a dezbate faptul ca nimeni nu mai aduce aport.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

12 out of 12 members found this post helpful.

Implicit

1. Seo nu mai este de actualitate. Formul nu mai este de actualitate. Seo este 20% din strategia de marketing a unui magazin, dar aduce 40% din vanzari daca esti in top. Seo este despre bugete de marketing = investitie, partea cu seo la 10 euro a disparut. Ai buget? Ai agentii! Nu ai buget, exista seopedia.

2. Am imbatranit majoritatea, multi au renuntat la seo, nu mai sunt interesati de subiectele despre seo. Eu unul nu mai ofer servicii seo de peste 1 an, la ultimii 2 clienti le-am dat banii inapoi (la 2 urmeaza) = am estimat gresit (mai ieftin). Eu ma ocup de marketing complet de 2 ani, iar seo fac doar la magazinele de care ma ocup, altfel nu merita.

3. am avut cu Mezeu discutia despre schimbarea structurii/numelui seopedia, dar am realizat la final ca nu are cine sa se ocupe de el. Toti suntem ocupati, batrani, timpul liber il petrecem cu copii.

4. Discutiile despre ecommerce sunt mult mai interesante, pentru ca (ma repet) seo este doar 20%, pe restul de 80% nu se discuta. Afilierea e si ea undeva la 3-10% depinde de nisa si sigur sunt multe de discutat (chiar si pe seopedia).

5. ecompedia nu e un forum, e doar un tool de vanzare a serviciilor. Toata raspunsurile sunt pentru lead-uri.

6. Impartasirea informatiilor utile? Asta e foarte des folosita de cei care vand cursuri Nu exista impartasire de informatii utile (de actualitate), doar daca sunt "fumate" si vrei sa faci ceva bani cu ele prin vanzarea de carti sau traininguri. Se practica prin romania cursurile despre vanzarea prin amazon, iar cei care fac asta nu produc 1000 euro din amazon, pentru ca ceea ce vand mergea acum 5 ani. Dar toti se dau cocosi = e bine sa publici, sa-ti faci un nume! ) Really? Patentele pentru ce sunt? Vrei sa va spun cum se face un tv cu tub? Cu mare placere. Unul 4k? Am pierdut hartiile Le gasesc cand nu mai au cautare!

Online se dezvolta cu o viteaza mult prea mare, cei care tin pasul si gasesc strategii profitabile nu stau sa le impartaseasca din 2 motive:
    - nu au timp
    - nu au chef.

Eu unul nu am chef sa pun pe tava tuturor ceea ce merge, testat de mine, pe banii mei/client, pentru ce? Sa-mi fac un nume? Nu vand cursuri

Cred ca am scris suficient pe forum despre multe subiecte, am dat sfaturi, am ajutat, etc. Nu mai e nimic nou dpdv seo. Dar strategii? Au fost cateva subiecte bune care au murit in timp, toti asteptand sa le pui pe tava informatia, ideal si cu calculele facute si roi

De fiecare data cand am facut-o, am primit concurenta pe proiectele/strategiile mele, concurenta care imi creste costurile mult. Nu castig, doar pierd si pierd mult!

Iti dau o nisa buna pentru afiliere? Tu ce faci? Ma concurezi = costuri mai mari pentru mine, venituri pentru tine. Pierd eu!
    Iti dau o strategie pe fb? De la 9 lei pe conversie ajung la 33 lei. Cu ce ma ajuta?

Multi inteleg asta pe pielea lor si prefera sa isi vada de treaba.

Am avut angajati, amici, prieteni care mi-au devenit concurenti, mi-au luat domeniile, nisele, strategiile, etc. Sa stau acum sa-i invat iar ce sa faca? Nu am timp si chef. Cine vrea sa invete ce se facea acum 5 ani sa mearga la cursuri. Cine vrea sa descopere ceva "misto", "care merge", sa testeze mult si sa aplice ulterior ceea ce merge, cat merge!

Concurenta e buna, dar costurile au crescut enorm in marketing (inclusiv seo). Daca la seo se folosesc tool-uri pentru "furatul" de link-uri de la concurenta, pentru afiliere, facebook, adwords, platforma, erp ... e destul de complicat. La fb poti copia ideea/design-ul, dar nu si strategia. La seo poti incerca sa obtii aceleasi link-uri, dar nu si strategia. Strategia face diferenta, iar fix asta nu se impartaseste/publica!

7. intalniri live, am fost, nu merita timpul pierdut. Ca sa organizezi o intalnire pierzi multe ore, din 10 vin 4, etc. Avem familie, copii, joburi, iar daca tot faci un efort sa stabilesti o intalnire, ce sens are sa nu ajungi?

8. seopedia a fost super util la vremea lui, cand toti ne doream sa invatam despre seo, acum a trecut timpul lui. Ori se schimba structura (1% sanse), ori usor-usor o sa ramana fara continut. Putem discuta oricand despre platforme, facebook, marketplace, afiliere, solutii hosting, erp-uri, wms-uri, curieri, etc . Dar despre seo? Mai e ceva de vorbit?
    Ultima modificare făcută de Tom; 24th August 2017 la 15:12.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

@Tom - @100% corect.

Daca produsul/serviciul e usor de copiat, atunci ai o problema. Si din pacate, majoritatea sunt. In marketing, web, seo, afiliere, e-commerce etc.... e usor sa te bata concurenta, daca are informatia. Si te bate cu produse/servicii proaste, cu preturi derizorii (cauzatoare de faliment) intr-o piata in care educatia clientilor este, dupa atatia ani, inca la un mare inceput. "Clonarea" se practica masiv in Romania, amandoi am trecut prin asta. Este trista insa lipsa de idei originale, dar asta este.

Putem sa dam sfaturi pertinente pe un forum (intentia de a ajuta o avem, cred, majoritatea). Insa know-how-ul este privat, proprietar si nu trebuie facut public, pentru ca iti dai foc la valiza. Deci este o diferenta majora intre sfaturi, tips etc si know-how-ul specific unui anume business. Interesant este ca multe lucruri foarte importante sunt "hidden in plain sight", adica toata lumea poate sa le vada dar nimeni nu le observa. Ci doar daca faci prostia sa spui singur exact ce si cum.

Ca si tine, in prezent inchid un business care a functionat multi ani, din cauza concurentei si a tampeniei din piata. Si incep ceva practic imposibil de copiat.

Daca adunam tot ce ai spus aici la un loc, are perfecta logica ce se intampla pe forum. (merci pentru claritate).

Nu-mi permite Seopedia sa-ti dau Like, dar ai unul asa neoficial, text-based.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Rezumat pentru cine a deschis mai tarziu internetul:

Un utilizator cearta comunitatea ca nu e interesanta pentru el.
    Comunitatea ii da dreptate.

Se poate inchide.
    Trust, but verify.

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd September 2016, 21:47
  2. Cumpar link sitewide pe site cu foarte multe pagini
    De edy12006 în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th February 2016, 05:12
  3. Foarte multe domenii brandabile. [Pont]
    De Alex Florea în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 20th August 2015, 14:21
  4. Ce lipseste din mediul online din Romania
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 17th July 2009, 00:48
  5. SEO tata, de fapt SEM... aaa, de fapt SEO
    De Nosfer în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th June 2009, 01:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •