Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 42

Subiect: Am o senzatie foarte acuta ca lipseste ceva. De fapt mai multe.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit Am o senzatie foarte acuta ca lipseste ceva. De fapt mai multe.

Postul meu este greu de incadrat, pentru ca se refera la mai multe sectiuni. Daca trebuie mutat, @Dan: multumesc.

Acum la subiect.

Am o senzatie acuta ca lipseste ceva de pe Seopedia. De fapt, mai multe. O senzatie aproape dureroasa, palpabila. Ma uit la stream-ul de new posts, si ce vad - se mai vinde un site, se mai vinde un banner, a aparut nu stiu ce modificare la Adsense. Parca ar fi o varianta simplificata de Facebook. Dar in fine, asta postam, asta avem. Rar vad cate un articol pe care sa-l citesc cu incantare.

Imi aduc aminte de ceea ce era acum cativa ani, si recunosc ca si eu ( ca si unii dintre prietenii mei ) suntem de parere ca nu mai e cum era atunci si evitam sa intram pe Seopedia, ba uneori intram doar asa, din inertie, din obisnuinta. Dar in fine, SEO s-a schimbat, poate ca si forumul se schimba, poate ca nici noi nu mai postam.

O sa va zic ce cred eu ca lipseste. In afara de dinamica, energie, posturi elaborate, samd. O sa ma refer strict la lucruri care AR TREBUI (zic eu) sa fie aici si nu prea sunt. Sau nu sunt deloc. Poate ma insel (nu, nu cred).

Din punctul meu de vedere, lumea a trecut deja in alta epoca iar forumul mi se pare semi-ancorat in timp. La urma urmei, nici eu nu mai fac SEO ca pe vremuri (ca mi-as lua urgent penalizari), totul se face in alt mod. Este de multe ori mult mai eficient spre exemplu, sa cumperi trafic sau sa folosesti strategii SM decat SEO, fireste, depinde de produs. Majoritatea posterilor sunt proprietari de situri mici, multi fac afiliere, majoritatea trantesc un Adsense repejor, toata lumea incearca sa castige un ban, un banut, e normal. Asta e game-ul, asta e miza. Si totusi.

Ce nu vad in subiecte (sau vad foarte rar):

- Tech startups. Aici pot sa zic ca, pe mine unul, parca ma doare creierul de liniste, aud greierii. Nu situri banale, nu directoare de companii, nu doar subtitrari si mai stiu eu ce. Ci produse tehnologice, produse care sa merite atentia, care sa entuziasmeze, care sa inspire, care sa puna Romania pe harta, si de ale caror beneficii indirecte sa beneficiem noi toti. Chiar nu suntem in stare sa facem si platforme, nu doar situri obisnuite? Romania este la MARE distanta de orice alta tara europeana in privinta startups, Ungaria are probabil de 20 de ori mai multe startups (e-he), pana si Bulgaria ne-a luat-o inainte.

Cred ca daca mai multi dintre cei posesori de startups de succes ar posta aici, ar explica cum au reusit, asta ar inspira pe multi altii sa inceapa si ei unul.

- Strategii de marketing. Strategii complete, teste elaborate, ce merge acum si de ce merge, si pentru ce merge. Altele decat SEO, completare la SEO, sau si SEO. Nu doar intrebari si/sau doua cuvinte. Ci lucruri testate, ceva care sa ajute realmente ceilalti membri sa iasa in fata. Inclusiv pentru Paid Ads, pentru care recunosc ca am o slabiciune personala. Numai Adwords daca luam in calcul, sunt atatea dimensiuni despre care se poate discuta. Dar nu vad pe aici international, Bing ads, alte platforme gen Taboola, Outbrain, Sitescout, 7Search, stiu eu. Afiliere internationala, nu doar in RO, etc. Sau de exemplu: Cum ridici realmente un site in engleza, pe international. La romana ne descurcam, insa pe international, cati reusesc sa ridice un site, si cati stiu cu adevarat cum?

- Cod, programare, baze de date. Da, de ce nu? In ziua de azi toata lumea trebuie sa stie cod. Mai ales un posesor de site online, de orice tip ar fi el. Ma uit in sectiunea server side, este cate ceva, dar slabut. Prea slabut. Cum ar fi sa vedem articole despre optimizarea consumului de resurse la servere, containere, failover, Mongo, criptare, Redis, samd - tot amalgamul de cunostinte, care (again) duce la startups, la platforme, la solutii elaborate, la companii nu doar la afaceri mici de buzunar, de scos cate ceva pe langa salariu. Nu doar la Wordpress si 2 plugins + 10 tricouri de vanzare.

Evident ca sunt foarte incantat ca exista; sustin si voi sustine mereu cele mai mici afaceri, ca sa nu zic ca am trecut de multe ori prin astfel de momente. Dar micile afaceri au nevoie de inspiratie, de informatii, de ajutor pentru a deveni afaceri medii candva. Sau mari. Altfel, ramanem fix unde suntem acum. Si va zic eu, nu suntem prea grozav (ca tara in ansamblu). Dar se poate, vad unele miscari timide inspre bine.

- Mai mult e-commerce. Inca se mai poate face mult aici. Imi plac postarile din zona afiliere si e-commerce de pe forum, exista o anumita dinamica in zona asta. De ce? Pentru ca lumea face bani. Unde sunt bani, este dinamica. Da, este mult mai eficient sa vinzi produse decat sa vinzi traficul prin Google. Chestia asta este stiuta de 15 ani si va fi mereu valabila. Miscarea este inca foarte slaba pe dropshipping, pe solutii de warehousing pentru e-commerce, parca am fi la inceput. Doar 2% din afaceri sunt online in Romania, zicea ZF recent (plus /minus). E posibil, in 2017? Chiar nu vrem o bucata din acest cascaval potential?

- Finantare. Solutii de finantare, informatii, sfaturi. Multi colegi ar vrea probabil sa creeze un startup (de ce nu?) dar nu indraznesc. Din mai multe motive.

Insa stiti care este lucrul care ne lipseste cel mai mult noua, cei din mediul online din Romania? Banii. Finantele. Idei avem, dar cand trebuie sa cumperi 5 servere doar ca creezi o solutie, si iti mai trebuie n lucruri, te lasi pagubas cand nu ai cu ce sa treci strada.

Sau investitori - cati dintre cei de aici stiu intr-adevar cum sa atraga si cum sa faca o negociere cu investitori reali, de aici sau de oriunde? Este un proces foarte complicat, trebuie sa stii exact ce faci, daca nu iti prinzi coada si ramai fara obiectul muncii. Si as vrea sa vad activitati prin care produse/situri finantabile sa fie puse in discutie pe forum, si modalitati prin care sa atragem si acei potentiali investitori in discutie. Ca lucrurile sa se lege, realmente

- Intalniri live. Reale, interesante, periodice. Sigur ca au mai fost in trecut, dar astept altceva. Ma bate gandul sa incep eu ceva in zona asta, daca exista interes, va promit ca o sa va placa si vor veni destui, si nu doar colegi de pe Seopedia. (Doar ca pe moment sunt prins cu altceva). Avem nevoie sa comunicam si in real life, nu doar online. Am participat la destule intalniri de acest gen la Londra, cu oameni veniti de prin. Un singur cuvant: Alta viata.

E doar o lista scurta aici, sunt doar cateva chestii, dar daca mai stau sa ma gandesc mai vin cu 20 de lucruri lipsa. Dar s-ar intinde postul asta prea mult.

Eu cred ca avem nevoie de o comunitate mult mai unita, mult mai bine pregatita, mai bine informata si mai bine finantata. Hai sa vedem ce putem face. Hai sa lasam la o parte micile jocuri de orgolii de 12 ani (pe care le vad adeseori si care nu folosesc la nimic) si sa incepem sa ducem acest forum intr-o noua zona, cea in care ar trebui sa fie astazi. Sau maine.

Nu zic ca am dreptate, nu sustin ca le stiu eu pe toate, doar va invit in aceasta discutie.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.329
    Putere Rep
    38

Implicit

Foarte bine punctat. Mai cred ca ne lipseste si Domnul Dan, dar asta e o parere personala.

O sa iti raspund eu cat se poate de sincer legat de o parte din problemele de mai sus, acum mai bine de 10 ani cand m-am inscris pe forum, eram tanar, dornic de cunoastere, dornic de a impartasii cunostintele mele cu altii, comunitatea parea vie si era cu totul altceva. In ziua de azi insa statul pune biruri tot mai mari, schimba legislatia prin ordonante de urgenta de la o luna la alta (chiar acum 2 zile au dat ordonanta aia cu sanataea si somaj platite la minimul pe economie pentur angajatii part time). Si atunci iti spun sincer ca 90% din timpul care il pot aloca forumului este ca sa vand ceva, nu ma dau de pe deget, dar am gasit clienti aici, am primit recomandari de la membrii de pe forum si cumva asta a ajutat la cresterea afacerii mele. Daca as avea suficienti clienti probabil as da si mai rar pe forum, ca si aici trebuie sa recunosc ca sunt multi incepatori care nu se pot alinia la preturile mele si doar mai prind cate ceva cateodata.

Imi place sa ajut pe altii dar uneori imi gasesc satisfactia de a ajuta in alta parte. De exemplu luna ce tocmai s-a incehiat 10-28 iulie am organizat o competitie pentru studenti la HUB/23, competitia m-a costat destule resurse constant atat in timp cat si in bani, au fost si cateva aparitii pinr presa locala din Ploiesti. Cumva la final, uitandu-ma la gaura pe care o am in firma din cauza competitie parca nu era prea bine, dar faptul ca am putut sa ii ajut si gandul ca 1-2 dintre ei ar putea devenii peste cativa ani antreprenori (poate chiar sa creeze un startup de teck cum ziceai mai sus) a fost indeajuns ca sa ma multumeasca si ca sa caut resurse sa pot organiza din nou in iarna ceva asemanator. Sincer nu as fi gasit pe forum aceasi satisfaceti, chiar daca as fi venit cu cei 500-1000 de euro aici si sa zicem i-as fi donat cumva sau as fi premiat ceva pe aici si toti de pe forum m-ar fi vazut ca un zeu. Probabil pe vremuri m-ar fi multumit asta, sa vada ceilalti ce tare-s eu, dar acum prefer sa ofer un ajutor real si sa fiu mai modest.

Pentru e-comerce exista ecompedia dar eu nu am reusit sa ma inteleg cu "forumul" acela de exemplu ca am incercat sa stau si pe acolo, am cont dar pur si simplu nu ne-am potrivit.

Cred ca problema pe forum e ca din cei vechi si care au reusit sa faca afaceri mai sunt doar cativa, iar restul fie au afaceri destul de mari ca sa isi mai permita sa aiba timp sa intre pe forum, poate doar citesc din umbra iar forumul e inca viu pe baza de puiet, membrii noi care mai anima forumul 2-3 zile pana sunt banati (pe buna dreptate) de catre moderatori. (Vezi de exemplu cazul cu Trailer, unde Dan s-a suparat ca o bagam in seama desi stiam de la inceput ca nu vom face afaceri impreuna)

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu am venit ceva mai tarziu pe forumul asta. Am gasit aici o comunitate formata din grupuri de prieteni care discutau, aveau contradictii, se certau dar la nevoie se si ajutau (tu parca mi-ai spus ca cele mai valoroase link-uri sunt cele de la prieteni).
    Acum mi se pare ca este o comunitate de concurenti. Fiecare cauta sa-si protejeze cat mai bine ceea ce are, sa afle cat mai multe si sa spuna cat mai putine.
    Site-urile personale si proiectele, fie ele mari sau mici, reprezinta mari secrete si asta pe buna dreptate. Daca spui aici un proiect cu care ai succes, rasar ca din pamant vreo 10-15, cel putin, copiate cu mare grija dupa al tau. Stiu ca e loc pentru toata lumea, dar nu in felul asta.
    Adica mie mi se pare ca oamenii nu prea au idei, e prea greu sa gandesti, mai simplu le "imprumuti" pe ale altora.

Cum spune si Dragos, sunt cativa oameni care s-au retras sau au decis sa nu mai participe si care erau importanti pentru forum. Dintre cei noi nimeni n-a reusit sa ii substituie.
    Citat Postat în original de emm Vezi Post
    .... Daca trebuie mutat, @Dan: multumesc.
    ................
    Vezi, nici tu n-ai mai prea dat pe aici...
    Vezi Profil: Dan - SeoPedia Forum - Comunitate SEO si SEM
    Citat Postat în original de emm Vezi Post
    ..........................
    Eu cred ca avem nevoie de o comunitate mult mai unita, mult mai bine pregatita, mai bine informata si mai bine finantata. Hai sa vedem ce putem face. Hai sa lasam la o parte micile jocuri de orgolii de 12 ani (pe care le vad adeseori si care nu folosesc la nimic) si sa incepem sa ducem acest forum intr-o noua zona, cea in care ar trebui sa fie astazi. Sau maine.

Nu zic ca am dreptate, nu sustin ca le stiu eu pe toate, doar va invit in aceasta discutie.
    Ai dreptate! Dar cum?

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    Cred ca problema pe forum e ca din cei vechi si care au reusit sa faca afaceri mai sunt doar cativa, iar restul fie au afaceri destul de mari ca sa isi mai permita sa aiba timp sa intre pe forum, poate doar citesc din umbra iar forumul e inca viu pe baza de puiet, membrii noi care mai anima forumul 2-3 zile pana sunt banati (pe buna dreptate) de catre moderatori.
    Cred ca ai dreptate, de fapt suna foarte logic. Cei mai multi dintre cei vechi fie nu mai intra pe forum, fie nu sunt prea activi. Intrebarea este ce trebuie facut.

Inclin sa cred ca raspunderea apasa cumva tot pe umerii nostri, a celor vechi pe forum. Ca ar trebui sa actionam mai mult ca mentori.

Dar vezi, cei care au afaceri semnificative nu prea mai au motivatie suficienta sa posteze. 1) nu cauta informatii sau metode, le au deja, cel mult ar putea sa mai ofere din ele, 2) nu au timp, sunt prea ocupati pentru asa ceva. In fond, informatia curge intr-un singur sens, de la cel experimentat la cel neexperimentat (desi se intampla si invers, mai rar), insa beneficiile merg in ambele sensuri. Trebuie sa incetam sa mai gandim doar individual, si sa actionam si sa gandim la nivel de grup, sa investim in ecosistem pentru ca pe urma ecosistemul ne rasplateste.

Membrii noi, tineri au avantajele lor (entuziasm) dar in business ai multa nevoie de experienta si chair de precautie, pe langa entuziasm. Probabil ca avem mare nevoie si de o sectiune de antreprenoriat. Stiu ca pare generic, dar sunt informatii de care cei tineri chiar au nevoie. Mare.

Mai este si o alta problema, educatia. Daca postezi ceva util, nou, neintalnit, eventual going upstream (si din acest motiv poate controversial uneori), dar testat din proprie experienta si ceva care ar putea folosi multora, in loc de feedback negativ educat(perfect valabil) te poti alege cu insulte, alte lucruri neplacute. Te face sa te saturi sa mai postezi asa ceva. Cunosc senzatia, am depasit-o de cateva ori in trecut.

Un exemplu din zona de cod PHP/MySQL, nu e SEO dar are legatura cu domeniul. La ora actuala aplic niste principii tehnologice in zona de baze de date foarte utile oricaror posesori de situri de performanta, pe care le-am perfectionat timp de 15 ani. Undeva intre NoSQL si SQL, pentru ca intotdeauna sweet spot e la mijloc iar eficienta sta in design. Problema este principiile mele sunt de "against the current" incat nu le pot posta nici aici, nici in alta parte, pentru ca te spinteca instantaneu zelosii imbibati cu paradigma mainstream din ambele tabere. Chiar daca este grozav de util.

La fel si cu SEO. Nu poti posta nu stiu ce ca e "grey hat" sau chiar "black hat". Hai sa fim seriosi, nu exista optimizare white hat (inca mai credem in Zana Maseluta?). Asta e o poveste/galusca pe care ne-o serveste Google dintotdeauna si ma mir de cati inca inghit aceasta galusca. Din momentul in care incepi sa faci intr-adevar optimizare, ai intrat pe grey hat, pentru ca ai nevoie de links si orice are de-a face cu optimizarea (= manipularea) links este grey hat. Nu poti sa faci performanta in SEO fara o doza buna de grey hat, insa cele 2 lucruri importante sunt aici 1) care iti sunt principiile, si daca le respecti, si 2) experienta care iti spune cat poti sa intinzi coarda fara sa se rupa. Sigur ca nu indemn pe nimeni catre zona black a lucrurilor (nu e ok), dar hai sa spunem lucrurilor pe nume, asa cum sunt.

Iar in ce priveste PPC/Adwords, mi se pare incredibil cat de putina informatie exista pe forum in acest sens. Personal am activitati care ruleaza pe Adwords de 10 ani fara intrerupere, profitabil in continuare cu toate ca piata s-a schimbat si concurentii s-au inzecit. Pe aici nu vad aproape nimic interesant legat de paid ads in general, si mi se pare socant pentru ca este un canal de marketing mult mai rapid, mai eficient si cu cea mai mare acoperire (daca este folosit corect). Daca e sa mai vorbim de MVP-uri, market test si validare, A/B testing, CRO etc - nu stiu, zau ca parca Facebook e mai activ decat forumul.

Un lucru este important insa, exista o baza de membri activi dispusi sa invete si sa impartaseasca din ce au invatat. Cred ca doar trebuie facuta tranzitia catre un nou curent, ca noul web, sa-i zicem Seopedia 2.0.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Vezi, nici tu n-ai mai prea dat pe aici...
    Vezi Profil: Dan - SeoPedia Forum - Comunitate SEO si SEM
    Ba crede-ma ca intru aproape zilnic, dar mi-a scapat. Adevarul este ca ma uit la cateva postari, slabut, dupa care ies. Multumesc de notificare.

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Forumurile sunt in moarte clinica, iar seopedia nu pare interesata sa se schimbe ca sa supravietuiasca. Cand a fost ultima oara implementat ceva nou pe forumul asta?

Ma uit pe BHW ce activitate e si nu stiu unde sa gasesc asa ceva in Ro.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Imi place sa ajut pe altii dar uneori imi gasesc satisfactia de a ajuta in alta parte. De exemplu luna ce tocmai s-a incehiat 10-28 iulie am organizat o competitie pentru studenti la HUB/23, competitia m-a costat destule resurse constant atat in timp cat si in bani, au fost si cateva aparitii pinr presa locala din Ploiesti. Cumva la final, uitandu-ma la gaura pe care o am in firma din cauza competitie parca nu era prea bine, dar faptul ca am putut sa ii ajut si gandul ca 1-2 dintre ei ar putea devenii peste cativa ani antreprenori (poate chiar sa creeze un startup de teck cum ziceai mai sus) a fost indeajuns ca sa ma multumeasca si ca sa caut resurse sa pot organiza din nou in iarna ceva asemanator. Sincer nu as fi gasit pe forum aceasi satisfaceti, chiar daca as fi venit cu cei 500-1000 de euro aici si sa zicem i-as fi donat cumva sau as fi premiat ceva pe aici si toti de pe forum m-ar fi vazut ca un zeu. Probabil pe vremuri m-ar fi multumit asta, sa vada ceilalti ce tare-s eu, dar acum prefer sa ofer un ajutor real si sa fiu mai modest.
    Foarte frumoasa atitudinea. Eu zic sa continui pe directia asta, daca se poate. Avem nevoie de acest gen de oameni. La un moment dat vei primi si feedback motivant, in special satisfactia de a fi ajutat pe cineva si de a fi contribuit la schimbare.

Pentru e-comerce exista ecompedia dar eu nu am reusit sa ma inteleg cu "forumul" acela de exemplu ca am incercat sa stau si pe acolo, am cont dar pur si simplu nu ne-am potrivit.
    Nici eu, aceeasi experienta cu ecompedia. E ciudat rau.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Vara mereu lipseste ceva. Oamenii care sunt la mare, in concedii...
    Trust, but verify.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    50
    Posturi
    484
    Putere Rep
    35

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ceea ce mie personal imi lipsea era unul din posturile-fluviu ale lui @emm ;-)

No *ofensare* insa face impresia ca tocmai tu esti unul din "rechinii" care face afaceri mai sus de firul ierbii. De ce nu faci live-blogging pe tema noului tau proiect, de exemplu? Intreb si n-am boata in mana

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    Ceea ce mie personal imi lipsea era unul din posturile-fluviu ale lui @emm ;-)

No *ofensare* insa face impresia ca tocmai tu esti unul din "rechinii" care face afaceri mai sus de firul ierbii.
    No comment... fiecare are dreptul la o parere, valabila sau nu. Inteleg ca am primit puncte la impresia artistica.

Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    De ce nu faci live-blogging pe tema noului tau proiect, de exemplu? Intreb si n-am boata in mana
    Dintr-un milion de motive, precum 1) este ineficient bloggingul, sunt alte variante mai eficiente de a face PR/lead generation etc, 2) avem deja alte variante mult mai eficiente decat vreo 10 bloguri la un loc (implica niste sume de bani, dar merita), 3) nu am timp de asa ceva, 4) nu imi plac brand-urile personale si nimic ce seamana a asa ceva, si 5) la proiectul asta lucrez de 4 ani, si 10 ani la underlying framework. Pana acum s-ar fi plictisit toata lumea.

Oricum nici nu sunt sigur inca daca vreau sa il lansez si pe piata din Romania. Ramane de vazut.

Pe forum postez doar cand consider ca am ceva realmente util de spus. Uneori ma mai insel. Nu caut nici "like" si nici apreciere... ma intereseaza doar impactul pozitiv pe care il poate avea informatia, fara ROI.

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd September 2016, 21:47
  2. Cumpar link sitewide pe site cu foarte multe pagini
    De edy12006 în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 13th February 2016, 05:12
  3. Foarte multe domenii brandabile. [Pont]
    De Alex Florea în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 20th August 2015, 14:21
  4. Ce lipseste din mediul online din Romania
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 17th July 2009, 00:48
  5. SEO tata, de fapt SEM... aaa, de fapt SEO
    De Nosfer în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th June 2009, 01:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •