Pagina 12 din 13 PrimulPrimul ... 210111213 UltimulUltimul
Rezultate 111 la 120 din 126

Subiect: Scriu articole - Romana, Engleza, Franceza, Germana

Razvan Badu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Astazi am primit banii inapoi, dupa ce Luni PetreE a fost audiat la Politia Ploiesti (am dat de-o politista super de treaba si profesionista). Mi-am retras si plangerea, ca sa nu mai pierd timpul pe la Politie, Parchet, Judecatorie.....chiar daca PetreE n-o merita.

Ii multumesc lui AntonioTony pentru sfaturi ; eu am procedat exact cum mi-a recomandat: aici si aici

Ca si concluzie: din cati am fost si-am zis ca depunem plangere, la Ploiesti era doar plangerea mea, deci PetreE a marcat un profit. Mi-a dat mie banii inapoi, inca la vre-o 2 membrii SeoPedia, restul este..... profitul lui. Cine stie cati am fost ? 10-15 ? Si important: cei care nu au facut plangerea inca, s-a cam prescris termenul; plangerea trebuie facuta in maxim 3 luni.

Sfat ! Nu mai faceti plati prin transfer bancar chiar daca vanzatorul pare de incredere si mai are tranzactii fara teapa in trecut. Ar trebui sa nu fie pentru el o problema sa accepte plata prin PayPal, nu ca gift sau soft ci ca produs ; asa veti avea garantia ca nu veti lua teapa si in caz de probleme, va puteti recupera banii.

PS - PetreE mi-a transmis sa va zic, cu toate ca eu nu cred, sa-i dati mail ca va da banii inapoi (cei care nu i-ati primit).
    Detin un magazin online de cartuse imprimanta
    Si o firma de reumplere cartuse brasov

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Razvan, eu am renuntat la a face plangere pentru ca nervii mei valoreaza mai mult decat cei 100 de lei paguba. Am renuntat inclusiv la a-i mai trimite vreun mail, mi-e sila sa ma tiganesc cu un pusti, chit ca pana la urma sunt banii mei. Prefer sa ma gandesc ca i-am dat de pomana unui nevoias si asta este. Sa ii fie primit.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.794
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    propun introducere categoriei Tepar, care sa apara implicit la profil. Asta ar lamuri mai multe decat topicurile si banarile!
    Poate ca asta rezolva mai bine problemele!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

ATENTIE de modul cum va va retrageti plangerea prealabila Daca o faceti pur si simplu, veti plati cheltuielile de judecata!

Temeiul juridic - art. 275, alineat 2, litera b din Codul de procedura penala.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    ATENTIE de modul cum va va retrageti plangerea prealabila Daca o faceti pur si simplu, veti plati cheltuielile de judecata!

Temeiul juridic - art. 275, alineat 2, litera b din Codul de procedura penala.
    Noi ne incadram la alineatul 2 litera d "impacarea partilor". Daca va fi ceva de plata, va trebui sa platesca si el si eu. Dar inca nu a inceput procesul si poate n-o sa fie nici o cheltuiala.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Razvan Badu Vezi Post
    Noi ne incadram la alineatul 2 litera d "impacarea partilor". Daca va fi ceva de plata, va trebui sa platesca si el si eu. Dar inca nu a inceput procesul si poate n-o sa fie nici o cheltuiala.
    Cum spui tu. Puteai sa faci in asa fel incat sa plateasca numai el. Notiunea de proces e una complicata. Nu aveai cum sa te impaci daca nu a inceput procesul (daca vorbim de impacare ca institutie penala). Daca vorbesti de impacare ca un gest "prietenesc", atunci nu are nici o relevanta litera invocata de tine.

Am o curiozitate. La ce infractiune a fost incadrat!? Spuneai de termenul de prescriptie de 3 luni. Intr-adevar asta e termenul in interiorul caruia trebuie depusa plangerea prealabila. DAR daca a fost incadrat la INSELACIUNE atunci trebuie spus ca pentru aceasta infractiune organele penale pot fi sesizate si prin plangere simpla care nu are nici un termen de decadere.

Ca atare, nu va sfiiti sa faceti plangeri. Termenul de decadere de 3 luni de care vorbeste Razvan nu se aplica inselaciunii!

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Cum spui tu. Puteai sa faci in asa fel incat sa plateasca numai el. Notiunea de proces e una complicata. Nu aveai cum sa te impaci daca nu a inceput procesul (daca vorbim de impacare ca institutie penala). Daca vorbesti de impacare ca un gest "prietenesc", atunci nu are nici o relevanta litera invocata de tine.

Am o curiozitate. La ce infractiune a fost incadrat!? Spuneai de termenul de prescriptie de 3 luni. Intr-adevar asta e termenul in interiorul caruia trebuie depusa plangerea prealabila. DAR daca a fost incadrat la INSELACIUNE atunci trebuie spus ca pentru aceasta infractiune organele penale pot fi sesizate si prin plangere simpla care nu are nici un termen de decadere.

Ca atare, nu va sfiiti sa faceti plangeri. Termenul de decadere de 3 luni de care vorbeste Razvan nu se aplica inselaciunii!
    Abuz de incredere (Art. 238 NCP)

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

O. Cosmin, spune-ne te rog, cum puteam face sa plateasca numai el, concret ? Si bineinteles, sa fie si legal... raspunsul tau imi va fi de folos si mie si altora, pe viitor...

Eu am tinut cont inca de 3 lucruri atunci cand m-am hotarat sa-mi retrag plangerea:

1. Benzina pana la Ploiesti ma costa 100 lei/1 drum + timpul meu pierdut care costa mult mai mult de atat.
    2. In ultimul timp au fost cateva cazuri cand, persoanele vatamate au ramas si cu banii luati si-au intrat si la puscarie pentru santaj deci, eu am evitat sa-i cer lui ceva.
    3. Am mers pe varianta fara avocat pentru ca avocatul meu ia 200 lei/ora si nu s-ar fi meritat sa-l angajez pentru un prejudiciu de 450 lei.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Razvan, ai spus ca doamna politista era profesionista. Mie mi se pare aberanta incadrarea data de ea. Abuzul de incredere nu se poate aplica aici pentru ca tu i-ai dat niste bani pentru a primi niste articole. Abuzul de incredere ar presupune ca banii dati de tine ar trebui sa se reintoarca la tine la un moment dat si el refuza acest lucru. Adica ar fi trebuit ca tu, atunci cand ai dat banii, sa nu fi transmis si proprietatea banilor (adica banii sa fi ramas tot ai tai doar ca nu mai erai in posesia lor).

Legat de cheltuielie de judecata, poti scapa de ele prin obtinerea unui acord de mediere in care sa se stipuleze ca el va plati toate cheltuielile de judecata, per ansamblu, sau doar cele datorate statului. Dar medierea e posibila in latura penala doar la unele infractiuni (la abuz de incredere e posibila).

Domnii militieni stiu lucrurile astea si va pot raspunde la intrebari. Nu va vor informa din proprie initiativa pentru ca nu vor decat sa scape de voi cat mai repede.

Trebuie precizat ca daca vei fi obligat la cheltuieli de judecata, acestea se vor referi doar la cele datorate statului. Nu sunt foarte mari si probabil sunt mai mici decat costul benzinei pana la Ploiesti, desi consider ca nu era neaparata nevoie sa te deplasezi. Lucrurile astea puteau fi facute si prin comisie rogatorie. Adica tu dadeai declaraţii la Brasov, el dadea la Ploiesti.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Razvan, ai spus ca doamna politista era profesionista. Mie mi se pare aberanta incadrarea data de ea. Abuzul de incredere nu se poate aplica aici pentru ca tu i-ai dat niste bani pentru a primi niste articole. Abuzul de incredere ar presupune ca banii dati de tine ar trebui sa se reintoarca la tine la un moment dat si el refuza acest lucru. Adica ar fi trebuit ca tu, atunci cand ai dat banii, sa nu fi transmis si proprietatea banilor (adica banii sa fi ramas tot ai tai doar ca nu mai erai in posesia lor).

Legat de cheltuielie de judecata, poti scapa de ele prin obtinerea unui acord de mediere in care sa se stipuleze ca el va plati toate cheltuielile de judecata, per ansamblu, sau doar cele datorate statului. Dar medierea e posibila in latura penala doar la unele infractiuni (la abuz de incredere e posibila).

Domnii militieni stiu lucrurile astea si va pot raspunde la intrebari. Nu va vor informa din proprie initiativa pentru ca nu vor decat sa scape de voi cat mai repede.

Trebuie precizat ca daca vei fi obligat la cheltuieli de judecata, acestea se vor referi doar la cele datorate statului. Nu sunt foarte mari si probabil sunt mai mici decat costul benzinei pana la Ploiesti, desi consider ca nu era neaparata nevoie sa te deplasezi. Lucrurile astea puteau fi facute si prin comisie rogatorie. Adica tu dadeai declaraţii la Brasov, el dadea la Ploiesti.
    Mersi pentru raspuns.

Sa stii ca am mai avut de-aface cu Politia si nici un politist n-am vazut sa fie ca politista de la Ploiesti ; am avut alte cazuri cand m-am dus cu plangerea la Politie in Brasov si ala ma dadea afara, era recalcitrant, si-mi recomanda sa nu fac plangere ca n-au timp de prostii. Probabil, ca sa nu se incarce ei cu plangeri. In cazul cu PetreE chiar a vrut sa recupereze prejudiciul, si-a dat silinta si a fost amabila, de aceea am zis ca "am dat de-o politista super de treaba si profesionista", poate ca a contat ca am facut plangere la Parchet si nu la Politie.

Pagina 12 din 13 PrimulPrimul ... 210111213 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scriu articole în română și engleză
    De kelt în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 18th October 2023, 18:46
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd May 2011, 13:54
  3. scriu articole in romana, engleza
    De grey10 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 11th December 2010, 00:25
  4. scriu articole in limba romana, engleza