Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
Nu-mi dau seama exact cum sta situatia (de exemplu pe ce criterii ai cautat: limba, tara) dar emit cateva pareri:
- toolul Google ar trebui sa fie cel mai exact, fiind o mare lovitura in momentul in care a aparut gratuit.
- celelalte tooluri preiau date de la Google. Problema e ce date ofera ei (gratuit presupun) - poti sa alegi tara, limba, etc?
- fiind pe pagina a 2-a, e greu sa faci o analiza corecta - greu de zis din 100.000 cautari cati ajung sa se uite pe pagina 2 si sa dea click pe tine.
Privind screenshoturile, e clar ca G mizeaza pe 450.000 cautari pe luna sau 15.000 pe zi, legat de care apare si estimarea de aproximativ 400 clickuri/zi pentru pozitiile 1-3 (deci un CTR de aproximativ 2,7%).
Toolul Google ar trebui sa fie cel mai exact. Totusi el da o eroare - la broad match si exact match valoarea este aceeasi, lucru imposibil. In momentul cand am ales cuvintele cheie nici nu m-am gandit la varianta ca broad match nu e mai mare decat exact match. Am cautat / setat exact match si m-am hotarat ca e ceva potential. Aici e clar o eroare a celor de la google.

Cu traffic estimator sunt de acord - un CTR rezonabil ar trebui sa aduca acesti bani daca ar exista trafic, ceea ce nu se intampla momentan. Astept urmatoarea indexare si sper la atingerea primei pagini, moment in care voi putea vedea exact cat de adevarate sunt aceste valori.

Oricum, nu stiu pe care tool sa ma bazez. Google nu imi mai inspira incredere dupa acest "incident".