Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Cel mai bun traffic-keyword estimator ?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit Cel mai bun traffic-keyword estimator ?

Am inceput dezvoltarea unui mic site pentru o cautare "frecventa" conform tool-ului traffic estimator Am cumparat un domeniu ce contine exact grupul de cuvinte respectiv si la prima indexare am prins pagina a doua din 97,800,000 de pagini (apropo de cei ce spun ca numele domeniului nu are nici o importanta pentru Google). Ideea e ca alte tool-uri (keyword tool de la seobook si keyword discovery) imi arata ca traficul pentru grupul respectiv este foarte mic.

In keyword tool de la adwords vad in jur de 450.000 cautari pe luna. Sincer, aproape ca mi se pare ca Google ma minte in fata cu acest pseudo-potential trafic venit din aceste cautari.

Desi sunt pe pagina a doua, din cautarea respectiva am avut 2-3 vizite (!?) intr-o saptamana... Eu inteleg ca traffic estimator este o simpla estimare dar totusi...

Voi ce tool folositi pentru a determina cat mai exact potentialul de trafic al unui keyword ? Care este varianta optima si cat mai exacta in acest caz ?
    Ultima modificare făcută de Nichita; 9th February 2010 la 22:44.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    52

Implicit

Esti sigur ca ai folosit tool-ul bine? Adica stii diferenta intre broad match, phrase match si exact match?

PS: Eu folosesc asta:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Esti sigur ca ai folosit tool-ul bine? Adica stii diferenta intre broad match, phrase match si exact match?

PS: Eu folosesc asta:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
    "keyword1 keyword2 keyword3" - Local Search Volume: January 450,000

Global Monthly Search Volume: 1,000,000

Am atasat si 3 screesnhot-uri concludente. Astept aparitia pe prima pagina. Poate ca nu trec userii de aceasta, gasind acolo informatiile necesare. Oricum diferenta dintre google si celelalte estimatoare este imensa.
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Nichita; 9th February 2010 la 22:40.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    52

Implicit

Da, mi se pare foarte ciudat ca in screenshots ai aceeasi valoare si la exact match si la broad match. Broad match ar trebui sa fie mult mai mare.

Keywords cautate de tine sunt cumva in alta limba decat engleza? In cazul asta am vazut si eu anomalii...

exemplu care mi s-a intamplat mie:

cautarea "keyword" , 300,000 unici pe luna , exact match. Era un brand format dintr un cuvant.

primele 2 pozitii erau detinute de siteul oficial. keyword.com Pozitia a treia detinuta de mine cu un domeniu keyword.info

Aveam 300 unici pe zi, desi erau cautari cam 10,000 unici pe zi. Toti se duceau pe siteul oficial. Gen cum ai cauta youtube pe google, toti se duc pe primul rezultat youtube.com.

Era evident, dar voiam sa vad statistic.

Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Da, mi se pare foarte ciudat ca in screenshots ai aceeasi valoare si la exact match si la broad match. Broad match ar trebui sa fie mult mai mare.

Keywords cautate de tine sunt cumva in alta limba decat engleza? In cazul asta am vazut si eu anomalii...

exemplu care mi s-a intamplat mie:

cautarea "keyword" , 300,000 unici pe luna , exact match. Era un brand format dintr un cuvant.

primele 2 pozitii erau detinute de siteul oficial. keyword.com Pozitia a treia detinuta de mine cu un domeniu keyword.info

Aveam 300 unici pe zi, desi erau cautari cam 10,000 unici pe zi. Toti se duceau pe siteul oficial. Gen cum ai cauta youtube pe google, toti se duc pe primul rezultat youtube.com.

Era evident, dar voiam sa vad statistic.
    Intr-adevar, valoarea este aceeasi... Cuvintele sunt in engleza. Nu e vorba despre un brand ci despre un grup de cuvinte ce determina o clasa de produse, ceva de genul "masini spalat automate", dar in engleza. Pe prima pagina sunt producatorii acestora si 2-3 review-uri la aceste produse.

Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Intre timp am verificat si alte valori.

De exemplu: "chrome download"

In Google Keyword tool - exact match - 49,500 cautari in luna ianuarie
    In Word Tracker - 63 pe zi x 30 de zile = 1,890 cautari / luna
    Tool-ul SEObook imi arata 79 cautari zi in google x 30 de zile = 2,370 cautari / luna.

Valorile astea mi se par foarte diferite. Banuiesc fie ca Google nu afiseaza voit valoarea exacta a acestor cautari pentru anumite grupe de cuvinte, fie este o eroare strecurata undeva.

Tool-ul de pe seobook imi spune ca sunt doar 79 cautari pe zi in google.com. De unde provine aceasta valoare ? Au acces la datele reale ?
    Ultima modificare făcută de Nichita; 9th February 2010 la 23:53.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    839
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu-mi dau seama exact cum sta situatia (de exemplu pe ce criterii ai cautat: limba, tara) dar emit cateva pareri:
    - toolul Google ar trebui sa fie cel mai exact, fiind o mare lovitura in momentul in care a aparut gratuit.
    - celelalte tooluri preiau date de la Google. Problema e ce date ofera ei (gratuit presupun) - poti sa alegi tara, limba, etc?
    - fiind pe pagina a 2-a, e greu sa faci o analiza corecta - greu de zis din 100.000 cautari cati ajung sa se uite pe pagina 2 si sa dea click pe tine.
    Privind screenshoturile, e clar ca G mizeaza pe 450.000 cautari pe luna sau 15.000 pe zi, legat de care apare si estimarea de aproximativ 400 clickuri/zi pentru pozitiile 1-3 (deci un CTR de aproximativ 2,7%).

Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Nu-mi dau seama exact cum sta situatia (de exemplu pe ce criterii ai cautat: limba, tara) dar emit cateva pareri:
    - toolul Google ar trebui sa fie cel mai exact, fiind o mare lovitura in momentul in care a aparut gratuit.
    - celelalte tooluri preiau date de la Google. Problema e ce date ofera ei (gratuit presupun) - poti sa alegi tara, limba, etc?
    - fiind pe pagina a 2-a, e greu sa faci o analiza corecta - greu de zis din 100.000 cautari cati ajung sa se uite pe pagina 2 si sa dea click pe tine.
    Privind screenshoturile, e clar ca G mizeaza pe 450.000 cautari pe luna sau 15.000 pe zi, legat de care apare si estimarea de aproximativ 400 clickuri/zi pentru pozitiile 1-3 (deci un CTR de aproximativ 2,7%).
    Toolul Google ar trebui sa fie cel mai exact. Totusi el da o eroare - la broad match si exact match valoarea este aceeasi, lucru imposibil. In momentul cand am ales cuvintele cheie nici nu m-am gandit la varianta ca broad match nu e mai mare decat exact match. Am cautat / setat exact match si m-am hotarat ca e ceva potential. Aici e clar o eroare a celor de la google.

Cu traffic estimator sunt de acord - un CTR rezonabil ar trebui sa aduca acesti bani daca ar exista trafic, ceea ce nu se intampla momentan. Astept urmatoarea indexare si sper la atingerea primei pagini, moment in care voi putea vedea exact cat de adevarate sunt aceste valori.

Oricum, nu stiu pe care tool sa ma bazez. Google nu imi mai inspira incredere dupa acest "incident".

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Traffic Tools
    De danielbuca în forumul Utile
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 28th October 2009, 10:32
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th August 2009, 12:33
  3. Traffic Analysis
    De hyp3rion în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th September 2007, 16:22
  4. Keyword Popularity and Keyword Market Rank Tool
    De florin în forumul Adwords
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th June 2006, 09:51
  5. traffic[dot]zettwalls[dot]com
    De dexter în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 11th June 2005, 17:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.