Rezultate 1 la 10 din 58

Subiect: "Amenintari" de la MailDirect

Afișare hibrid

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

@Rapsodia

1. O colaborare cu avocatul se face prin contract in care sunt stipulati termeni si conditii, nu esti la piata sa-ti ceara bani sau se te lase in mijlocul procesului fara consecinte.
    2. Executarea silita se prescrie in 3 ani daca nu exista continuitate, daca executorul judecatoresc in acei ani trimite de exemplu notificari de poprire la banci sa se intereseze de conturi ori la stat acel termen de 3 ani se prelungeste cu alti 3 din acel moment.
    3. Onorariul executorului judecatoresc este platit de debitor conform legii nr. 188/2000.

Art. 39.

(3) Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului.

(4) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, cu excepţia cazului în care creditorul a renunţat la executare, situaţie în care vor fi suportate de acesta, sau dacă prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi ţinut să suporte cheltuielile de executare stabilite sau, după caz, efectuate după înregistrarea cererii de executare şi până la data realizării obligaţiei stabilite în titlul executoriu, chiar dacă el a executat-o de bunăvoie. Cu toate acestea, în cazul în care debitorul, somat să îşi îndeplinească obligaţia, a executat-o de îndată sau în termenul acordat de lege, el nu va fi ţinut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum şi onorariul executorului judecătoresc şi, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporţional cu activitatea depusă de aceştia.
    4. Ce povestesti tu cu amenintari si penalizari este o prostie. Daca firma de recuperari iti cere sa platesti pentru un contract de care nu ai beneficiat normal ca poti face contestatie si nu vei plati dar in rest este perfect legal sa-ti ceara si penalizari si dobanda la bani, ba chiar sunt stipulate in legislatie atat cuantumul dobanzii cat si a penalizarilor.

@Tom
    Este mult prea vag ce spui.
    Depinde de speta, depinde de probatoriu, depinde ce fel de daune, depinde de dialogul avut intre parti.

Siteul respecta legislatia din tara in care este, autorul respecta termenii si conditiile siteului si legislatia din tara in care este.

CU este obligat la daune daca se specifica in decizia instantei.

Diferenta dintre wordpress / blogspot si alt site nu exista. Cand automattic au fost dati in judecata din punctul meu de vedere avocatii au facut diferenta, dar nu pentru ca unii si-ar fi permis si altii nu pentru ca oricum Automattic au avut avocat local, o tipa din Targul Mures daca nu ma insel.
    Ultima modificare făcută de Kaa; 25th April 2015 la 20:04.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post

@Tom
    Este mult prea vag ce spui.
    Depinde de speta, depinde de probatoriu, depinde ce fel de daune, depinde de dialogul avut intre parti.

Siteul respecta legislatia din tara in care este, autorul respecta termenii si conditiile siteului si legislatia din tara in care este.

CU este obligat la daune daca se specifica in decizia instantei.

Diferenta dintre wordpress / blogspot si alt site nu exista. Cand automattic au fost dati in judecata din punctul meu de vedere avocatii au facut diferenta, dar nu pentru ca unii si-ar fi permis si altii nu pentru ca oricum Automattic au avut avocat local, o tipa din Targul Mures daca nu ma insel.
    1. in acest topic, cat si in multe altele, toti au decis sa stearga articolele, speriati de ce urmeaza. Eu nu vreau sa fac asta! Incerc sa inteleg cum sa fac, sa pot sa spune ce vreau, astfel incat sa nu "pierd" procesele.

2. am postat un stiu de caz la nivel general (vag), in speranta unor discutii constructive, pe puncte (1-5)

3. In ce tara este site-ul? Cine decide "tara", extensia (.com unde e?)? Hosting? Cetatenia proprietarului/ tara firmei?

Oare nu autorul e cel incriminat in primul rand? Ulterior site-ul? Tara autorului nu conteaza?

4. ok, CU plateste ce decide instanta.

5. Cred cu tarie ca multi au invatat din cazul ColonHelp, iar daca nu, este un repet pentru toti.

Vrei sa te judeci cu nebunu'? Ce castigi? Merita?

Daca stateau in banca lor, aveau 1 articol pe un blog. Au vrut sa fie cocosi, au avut mii de articole, stiri, milioane de oameni care au citit si comentat si.... au pierdut! Pagubele sunt enorme, iar totul de la "cat de cocos sunt eu". Cred ca este o lectie pentru toti.

Eu am zis altfel. Il dai jos? Ok, fac altul. Il dai iar jos? Fac altul!

Ma macina mult intrebarea 3, care pare ca este si solutia pentru toti
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th April 2015 la 23:39.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

dublu
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    3. In ce tara este site-ul? Cine decide "tara", extensia (.com unde e?)? Hosting? Cetatenia proprietarului/ tara firmei?
    Ma macina mult intrebarea 3, care pare ca este si solutia pentru toti
    Atunci iti voi raspunde la asta. In cazul de fata se aplica normele de drept privat international care spun ca in caz de conflict de competenta intre tari, va fi competenta, de regula, instanta din circumscriptia in care isi are domiciliul paratul.

Paratul in cazul de fata este proprietarul site-ului. (nu cred ca ne intereseaza extensia)

O sa spui ca bine, dar daca nu se stie nici numele, nici cetatenia si nici domiciliul paratului, unde se introduce cererea !? Reclamantul poate introduce cererea si la alta instanta insa paratul poate ridica o exceptie de necompetenta!

Cred ca hosting-ul va raspunde doar in masura in care nu exista nici o posibilitate de a se cunoaste proprietarul site-ului si nu raspunde somatiei de a da jos textul care aduce prejudicii.

Aceasta e o norma generala privind competenta instantelor in dr civil si incearca sa evite crearea unui prejudiciu paratului prin reaua credinta a reclamantului. Adica sa nu te trezesti ca esti chemat intr-un proces in Tanganika, unde trebuie sa te duci pe fiecare luna, pe banii tai.

Exista insa si reguli speciale privind competenta, majoritatea in materie imobiliara sau asigurari. Nu stiu daca si in cazul site-urilor.

Nota: Asta e un principiu pe care mi-l amintesc din facultate si s-ar putea sa il fi invatat prost :p, Nu am cautat sa imi argumentez afirmatia, pentru ca nu am timp.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •