Tom - faptul ca cineva pierde un proces in Romania nu inseamna nimic, daca nu are bani sa plateasca nu plateste. De la proces pana la recuperaraea banilor e cale lunga. Daca ai avocat, avantajul ar putea fi ca promesti si cheltuieli de judecata. Zic ar putea, pentru ca daca nu ai de unde sa-i iei, nu-i mai iei. Sunt patit, deci aici e clar. [ Nu discutam de caz penal, etc.Nu în ultimul rând s-a ținut cont de caracterul comercial al postării mesajelor de către publicaţie. Astfel că, prin postarea articolului și proliferarea injuriilor din comentarii aceasta a realizat un profit comercial (rezultat din volumul de trafic ocazionat de această situație).
Citeste in intregime articolul: Ai un website? CEDO spune sa fii foarte atent la comentarii Ai un website? CEDO spune sa fii foarte atent la comentarii
Ti-am dat si ceva pe PM, doar ca ar trebui sa luam in dezbatere cazuri cat de cat concrete, altfel spetele pot fi diverse, fara a putea generaliza. Daca textul e neutru, povestesti ce ai patit e ok, fara sa instigi, sa folosesti cuvinte gen teapa, etc. A informa este mereu ok, de exemplu ai gasit o musca-n ciorba la restaurantul X. Ok asta nu inseamna ca e regula. Daca zici nu mergeti, ciorba e plina de muste.. nu mai e ok. FF. Important: orice litigiu ai avea, mai intai incerci pe cale amiabila, uite domnule, am gasit o musca. Nu te rezova seful de sala, mai sus, la patron, etc. Cand ai dovezi ca ai facut tot ce se putea si ei te-au amenintat, sau te-au dat pe usa afara, poti scrie linistit, dar subliniez, ca poveste , fara concuzii. Cel mai lejer e sa spui : uite ce mi s-a intamplat ... a mai patit cineva asa ceva? Cum sa procedez? In felul asta prin dreptul la replica ei iti sugereaza ce ar fi trebuit s afaci, daca-i doare'n spate, inseamna ca sunt de rea credinta.
Vina se stabileste pe baza de intentie, ce ai vrut de fapt prin articol? E mult de discutat, ieri am fost la un prieten avocat si am batut apa in piua 4 sau 4 ore pe subiect. Ca de obicei avocatii spun vrau caz concret, caci daca ar fi totul asa de simplu, punau computerele sa decida in instanta.
Ai zis revie negativ, la ce? Produse, servicii, ...?
Dupa aia exact ce scrie in hotarare: se obliga paratul la .. si scrie explicit ce esti obligat sa faci, sa stergi, sa-ti ceri scuze, sa dai datele .. etc.Ok, X castiga procesul si Y plateste 320 euro, si dup-aia?

Răspunde cu citat