Postat în original de
florescualin
Problema aceasta cu viteza de incarcare a siteului nu am reusit sa o rezolv niciodata, la niciun site de al meu. Am facut un test astazi la un site si am 30% pe mobil si 37% desktop. Foarte putin.
Printre problemle care nu stiu sa le remediez si as vrea se numara urmatoarele:
Remedieri obligatorii:
1. Optimizaţi imaginile
Formatarea adecvată și comprimarea imaginilor pot economisi mulți bytes de date.
Optimizați imaginile următoare pentru a reduce dimensiunea acestora cu 944,3 KB (o reducere de 83 %).
2. Eliminați resursele JavaScript și CSS care blochează redarea conținutului din partea superioară a paginii
Pagina are 4 (de) resurse script și 12 (de) resurse CSS de blocare, fapt care produce o întârziere la redarea paginii.
Nicio parte a conținutului afișat în partea superioară a paginii nu a putut fi redată fără a se aștepta încărcarea următoarelor resurse. Încercați să amânați ori să încărcați asincron resursele de blocare sau să încărcați inline părțile esențiale ale respectivelor resurse direct în HTML.
3. Activaţi comprimarea
Comprimarea resurselor utilizând gzip sau deflate poate reduce numărul de bytes trimiși prin rețea.
Activați compresia pentru următoarele resurse pentru a reduce dimensiunea de transfer a acestora cu 381,2 KB (o reducere de 75 %).
4. Profitaţi de memoria cache a browserului
Stabilirea unei date de expirare sau a unei vârste maxime în antetele HTTP ale resurselor statice dă browserului instrucțiuni pentru a încărca resursele descărcate anterior de pe discul local și nu prin rețea.
Utilizați memoria cache a browserului pentru următoarele resurse ce pot fi stocate în memoria cache:
Poate se gandeste cineva binevoitor, in limita timpului disponibil, sa faca aici pe forum un articol despre fiecare problema intampinata in incarcarea unui site, care apare atunci cand este testat cu GOOGLE PAGE SPEED INSIGHTS, sau macar pe primele care le au majoritatea siteurilor.
PS. Mentionez ca am un site culinar. De exemplu la punctul 4 am inteles ca exista un plugin, W3 Total Cache. L-am instalat acum cateva luni, iar atunci cand postam ceva pe site vizitatorii nu mai vedeau postarile facute dupa instalarea pluginului.