Salut, iar addon-ul de Chrome iti ofera si rezolvarea problemelor![]()
O idee iti poate schimba viitorul...
Este foarte tare avand in vedere ca este o initiativa a Google. Dar este in BETA si greseste in multe cazuri. De exemplu, mie mi-a spus la un site ca un buton este prea mic, cand eu deja testasem cum se vede site-ul pe cateva din telefoanele cele mai folosite.
Cu aceasta modificare a toolului de speed, Google forteaza mana webmasterilor pentru a-i face sa imbunatateasca usability-ul siteurilor. Vrem nu vrem, va trebui ca siteurile sa le facem responsive, pentru ca UX-ul sa creasca.
Cu ocazia asta m-am apucat sa imi fac si siteurile responsive.![]()
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Oricum, e un tool misto.
Imi creeaza si mie probleme, nu am tema responsive si imi apare cand testez viteza urmatorul mesaj:
Remedieri obligatorii:
Utilizați dimensiuni de font lizibile
Următorul text din pagina dvs. este afișat într-un mod care ar putea fi dificil de citit pentru unii dintre vizitatori. Utilizați dimensiuni de font lizibile pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.
Următoarele fragmente de text au o dimensiune mică a fontului. Măriți dimensiunea fontului pentru a le face mai lizibile.
TERMENI SI CONDITII și alte 2 astfel de fragmente de text au o înălțime a fontului de numai 4 pixeli (13 pixeli în CSS) vedeți captura de ecran.
Articole și alte 2 astfel de fragmente de text au o înălțime a fontului de numai 4 pixeli (15 pixeli în CSS) vedeți captura de ecran.
Retete culinare noi are o înălțime a fontului de numai 7 pixeli (22 pixeli în CSS) vedeți captura de ecran.
Imi puteti spune ce anume trebuie sa fac, ce sa adaug?
Adaugă asta la fișierul CSS, și redefinește clasele pentru elementele care nu se încadrează în ecran:
@media only screen and (min-width: 280px) and (max-width: 767px) {
}
@media only screen and (min-width: 480px) and (max-width: 767px) {
}
@media only screen and (min-width: 768px) and (max-width: 949px) {
}
@media only screen and (min-width: 950px) and (max-width: 1149px) {
}
@media only screen and (min-width: 1150px) {
}
Dacă nu te descurci, ai aici suficiente detalii
Si sa inteleg ca daca fac din tema actuala una responsive design nu mai am acele probleme. Acum tema mea are un width de 998px si un sidebar right. Nu prea inteleg exact cu queries cum sa fac, dar o sa ma documentez. Multumesc.
Testat; concluzia: probabil, dar e un factor minor, minuscul.
Înainte:
- 49% viteza, 51% UX
- poziția 10-12 după un anumit kw atât pe desktop cât și pe mobil
După:
- 100% viteza, 100% UX
- poziția 10-12 pe desktop, 10-12 pe mobil
Site-uri cu 25% și scroll pe orizontală n-au nici o problemă. Dacă ar fi fost un factor important, cred că ar fi trebuit să-l plaseze măcar pe 10 pe mobil.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)